Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Evolution vs. God (2013)

Er evolusjonsteorien sann vitenskap, eller baserer den seg fullt og helt på tro? Ray Comfort har tatt for seg oppgaven for å finne ut av dette ved intervjue noen fremtredende ateistiske professorer på et av de mest kjente universitet i USA, og spørre dem rett ut om bevis på makroevolusjon, dvs. at et dyreslag blir til et annet dyreslag.

Vurdering

3.67 av 2 stemmer

Fakta

38min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Skuespillere
Ray Comfort
Seg selv
Emeal Zwayne
Seg selv
Craig Stanford
Seg selv
Peter Nonacs
Seg selv
Paul Zachary Myers
Seg selv
Gail Kennedy
Seg selv
Kevan Britghting
Fortellerstemme
Produsenter
Ray Comfort
Sjefsprodusent
Emeal Zwayne
Sjefsprodusent
Eddie Roman
Produsent
Mark Spence
Produsent
Annet
Ray Comfort
Cinematografi
Eddie Roman
Redigering
Eddie Roman
Cinematografi
Mark Spence
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

En hjelpende hånd i avsløringen av evolusjon

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Ray Comfort gjør det igjen, etter ”180” og ”Genius” er det nå tid for ”Evolution vs. God”. Der tar han for seg fire anerkjente ateistiske professorer og vitenskapsfolk som er lærere på et av de mest kjente universitetene i USA, nemlig UCLA (University of California, Los Angeles), som også er det største universitetet i California. Blant disse er Prof. PZ Myers og Prof. Peter Nonacs. Han stiller dem enkle spørsmål om bevis på at et dyreslag skal ha utviklet seg til et annet dyreslag, uten at man skal måtte blande inn tro. Dokumentaren tar utgangspunkt i et sitat av den kjente ateisten Richard Dawkins: ”Faith is the great cop-out, the great excuse to evade the need to think and evaluate evidence”, der denne blir brukt mot evolusjonsteorien istedenfor hva den egentlig var siktet til. Videre hører vi noen av disse professorene bl.a. si at de som ikke tror på evolusjon har en dårlig fantasi, og at mennesker fortsatt er fisk. Skulle tro de hadde litt mer akademisk integritet.Man skulle tro at man fikk noen gode vitenskapelige svar fra disse velkjente professorene, og jeg vet ikke om jeg skal bli skuffet eller begeistret for deres manglende evne å komme frem med noe bevis på at darwinistisk evolusjon skal ha funnet sted. Det er godt å se at noen som Ray Comfort tar motet til seg for å virkelig ta tak i dette ved å spørre de som skal være de fremste ekspertene på området.

Filmen har blitt meget kontroversiell blant ateistene, der bl.a. Richard Dawkins har twitret om den opptil fire ganger, og mange har ”ropt” ut i sinne og frustrasjon etter å få tilgang på hele videomaterialet, som om det skulle eksistert noen flere bevis som Comfort skjuler i råmaterialet. Ray Comfort utelukker ikke muligheten å få utgitt all materialet, men enn så lenge holder han det tilbake.Siste del av dokumetaren går som vanlig ut på å spørre folk om de er gode nok for himmelen, og når de ser at de kommer til kort, så forkynner Comfort evangeliet for dem, slik standard er for tv-programmene, bøkene og de foregående filmene hans. Noe som trekker litt ned er at det etter min mening kan virke som han har noe hastverk underveis i evangelieformidlingen siden replikkene hans kommer som perler på snor i en kanskje litt for høy hastighet. Siden han har gjort dette tusener ganger før så kan det være lett å overse et enkelt og rolig fokus på personene som blir intervjuet. Det kan ha sine årsaker. Filmen i sin helhet finnes tilgjengelig på YouTube, med norske undertekster.
5.33 av 7 - -

Ateisme, Evolusjon og Gud

Ray Comfort tar veien til universitet for å latterliggjøre dem som tror på evolusjon, en del som underviser og en del studenter. Han gjør det med å stille spørsmål, raske og ofte dumme spørsmål og får like raske og dumme svar. Han henter sitater fra Richard Dawkins, populærvitenskapelige aviser og BBC News.Jeg synes ikke metoden er god, heller omvendt. Å stille vanskelige spørsmål til normale ubeleste og dumme studenter er ikke å ta saken på alvor eller et godt angrep på Evolusjon og så redigere slik at de ser ekstra dumme ut er et lavmål. Om han selv viste tegn til å forstå evolusjon bedre kunne også vært et pluss. Bedre er det at han prøver seg på de med doktorgrad men selv for dem er det gjort i en urettferdig setting, og selv de er ikke "ekspertene" i feltet sitt virker det som. Spørsmålene han stiller dem er også ofte gale, og umulige å svare på.Når han ikke intervjuer folk, så går han for eksempel over en tilfeldig liste med folk som ateister sier er kjente ateister, og henter enkelt sitater for å forklare hvorfor de ikke var det. Feil metode. Selv om jeg er imot ateisme, og tror på en skaper – så holder dette langt fra mål.Til slutt går han over på moral og ti bud testen sin i superfart for å overbevise folk om sin synd.Ray Comfort: Du gjør det feil.
2 av 7 - -
0.23 sekunder