Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

HjemmesideTrailer
Stream på

180 (2011)

180 er en dokumentar der Ray Comfort intrvjuer en del mennesker og får dem til å snu på hva de mener om temaet Abort. Han sammenligner drapene som skjer ved abort med drapene som Adolf Hitler gjorde mot jødene under andre verdenskrig.

Vurdering

4.17 av 2 stemmer

Fakta

33min
180 Movie, 180: Changing the Heart of a Nation
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Skuespillere
Ray Comfort
Seg selv
Produsenter
Ray Comfort
Produsent
Ray Comfort
Sjefsprodusent
Emeal Zwayne
Sjefsprodusent
Eddie Roman
Produsent
Mark Spence
Produsent
Annet
Eddie Roman
Redigering
Mark Spence
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Holocoust = Massedrap = Abort

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Ray Comfort sammenligner I den relativt korte dokumentaren abort med det som skjedde andre verdenskrig da Hitler drepte millioner av jøde, sigøynere, homofile og andre som han mente ikke hadde plass i samfunnet. Har foster plass i samfunnet? Er vi på samme plan som Hitler dersom vi mener et ufødt barn ikke har rett til liv? Slike spørsmål stiller Ray Comfort mennesker på gaten, og får dem til å tenke, og til å skifte mening om abort før han sikter inn for å fortelle evangeliet med sin ”ti bud test”.Nå synes ikke jeg personlig at Ray Comfort er den aller beste stemmen å lytte til når det kommer til kristendom og metoder for å nå de unådde, men han setter ting på spissen og er veldig dirkete i sin ”approach” – og det kan være spennende å se på likevel. Han gir ikke veldig mye rom til intelligent diskusjon, det vil si ekspertuttalelser og slikt, når han spør vanlig folk på gaten, men det er samtidig de som bør opplyses om ting og fåes til å tenke. 180 har dermed helt klart et sterkt budskap og kan både provosere noe samt være en oppvekker.Flott at det lages dokumentar som er anti abort på denne måten, men jeg må si det treffer meg bedre med grundig research der det gis gode og velbegrunnede argumenter for når et liv begynner osv, framfor enkelt og udiskutabelt å gå ut ifra at det er slik, se bort ifra eventuelle logiske brister, og så stille folk til veggs og tvinge dem til å skifte mening.Av de som Ray Comfort snakker med er det mange som ikke har så mye peiling på hvem Hitler var eller gjorde og heller ikke har så mange av dem en klar velbegrunnet formening om abort, og dermed blir alt på Ray Comforts premisser. Strengt tatt så er det ikke en dokumentar men mer en evangeliseringsfilm for å få folk til en endre mening ved å gi en sjokk sammenligning og et stikk til menneskers uvitenhet og likegyldighet.

3.33 av 7 - -

Abortsaken satt tydelig og klart på dagsorden

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Bli med Ray Comfort på en intervjurunde om Hitler, Holocaust og Abort. Vi får innsikt i menneskers uviten angående Hitler og det grusomme som tok sted i Nazi Tyskland under Andre verdenskrig. Ray Comfort tar deg med videre inn i verden av abort og sammenligner dette med det grusomme som fant sted under Holocaust og gir seerne noe mer å tenke på rundt dette, og utrolig nok fører dette til at flere får et helt nytt syn på saken.Flere vil kanskje rynke på panna og tenke at Holocaust er usammenlignbart med abort, mens andre synes dette er den perfekte sammenligning og at menneskeliv er menneskeliv uansett om det er en jøde under andre verdenskrig eller et barn i mors liv. En kan sikkert også være helt imot abort og synes at filmen kanskje setter ting litt på spissen og velger å holde seg litt nøytral i sine meninger.

Første del introduserer deg for de grusomme skjebner som fant sted under andre verdenskrig, med noen sterke bilder vel og bemerke, og hvem Hitler var og de som blir intervjuet blir stilt noen tøffe spørsmål. Intervjuet går så videre inn på temaet abort og får mennesker til å ombestemme seg på en veldig god og gjennomtenkt måte fra Comforts side og de som blir intervjuet og seerne får se hele abort saken fra et helt annet perspektiv.

Noen kristne vil nok måpe over filmen og mene den går litt for rett på sak, over streken og kanskje også virke dømmende og unødvendig. De bør i hvert fall ha en god grunn til det når barn blir drept i mors mager rundt om i verden i dag! Ja, flere som skulle vært mødre sitter sikkert hjemme med dårlig samvittighet, noe man egentlig bør ha for å ha utført en abort. Filmen viser også en utvei fra skyldfølelse og dårlig samvittighet ved å peke på at det finnes tilgivelse og frelse fra synden.

Siste del av filmen går inn på det Ray Comfort gjentar i det ente i tv programmene og bøkene sine, nemlig der han tar de ti bud/loven og bruker den som en tuktemester til Kristus(Gal 3:24), og ved den får mennesker se at de virkelig er lovbrytere i Guds øyne og i fortjeneste av evig fortapelse. Etter dette forkynner han evangeliets gode budskap og redning ut fra dette!

Det trenger ikke være noe feil i måten hans og den har god nok Bibelsk støtte, men han har på en måte fått det til å bli en slags mantra og regle som gjentas i det uendelige. Forandring hadde frydet litt på dette området ved å vinkle det kanskje noe annerledes uten å forlate den bibelske grunnvollen.Det digitale i filmen virker å være fint sammensydd tross sterke bilder som kan få en til å føle seg noe uvel, noe man også burde når det kommer til abortsaken. Intervjuklippene kunne vært litt mer organisert synes jeg, for det blir litt rot til tider med håndholdte kameraer. Det at Ray Comfort snakker så fort som han gjør, gjør at man må følge ekstra godt med.Ray Comfort har tydelig gjennomtenkt temaet og satt en stopper for all slags motargumenter. Det skal han ha! Han får satt folk opp langs veggen der de blir stilt overfor dilemmaer og spørsmål som viser seg å være utfordrende å svare på. Filmen har også en sterk politisk agenda på området og prøver å få folk til å stemme annerledes i fremtiden, samtidig som den fremmer evangeliet i siste del. For folk som ikke kjenner til Ray Comforts evangeliseringsstil kan dette være noe nytt og interessant, men de som har fått dette malt ut og inn gjennom alle bøker, taler, programmer og videosnutter har kanskje gått litt lei. En god film om abort som er i ferd med å bli oversatt til flere og flere språk, bl.a. norsk, og bør etter min mening bli spredd til så mange som mulig.
5 av 7 - -
0.47 sekunder