Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

The Board (2009)

"The Board" er en dramatisk film som undersøker den indre kampen i et menneskes sjel, som blir representert av et styre av seks medlemmer. Disse består av samvittigheten, hjertet, tanke, følelse, viljen og minnet, og de tar opp saker som dukker opp i livet til personen som er innehaver i sjelen. I dag har det likevel dukket opp en sak en medarbeider utfordret hovedpersonen med, som alle blir nødt til å ta stilling til og bli enige om. Dette er den største avgjørelsen styret må ta, men det er mye som må hanskes med først og det er mange hindre på veien til avgjørelsen.

Vurdering

5 av 2 stemmer

Fakta

35min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Brett Varvel
Forfattere
Brett Varvel
Manusforfatter
Gary Varvel
Manusforfatter
Skuespillere
Brett Varvel
Hjerte
Gary Varvel
Viljen
Daron Day
Samvittighetenen
Terry Varvel
Tanken
Drew Varvel
Følelsene
Bruce Crum
Minnet
Dave Robinson
Ray
Leisa Burgin
Rachel
Tom Theiss
Far
Kim Stefanik
Mor
Produsenter
Brett Varvel
Sjefsprodusent
Gary Varvel
Sjefsprodusent
Tim Boling
Medprodusent
Mindy Buck
Medprodusent
Angie Graham
Medprodusent
Bryan Waggoner
Medprodusent
Annet
Brett Varvel
Redigering
Van Lawson
Komponist
Blake Brenneman
Redigering
Steve Brenneman
Cinematografi

Lignende filmer

Anmeldelser

Evangeliseringsfilm med tæl

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Jeg er ikke veldig stor tilhenger av å bruke gamle testamente (GT) til å overbevise om synd, når GT er noe vi kristne ikke er bundet under – og heller ikke de ikke kristne. GT sier likevel en del om Guds vilje, selv om det er for et spesifikt folk – så er de til en viss grad allmenngyldige. Uten å gå nærmere inn på denne diskusjonen, så framstiller ”The Board” saken på den klassiske måten der man går gjennom de ti bud – og overbeviser den som man fører samtalen med om at han ikke har levd opp til Guds standard (ved samtidig å ta med Jesus standard i bergprekenen), og dermed skyldig til døden. Som kristen så føler jeg det kommer fram mange typiske klisjeer som jeg personlig har hørt mange ganger(men de som ikke er kristne har kanskje ikke hørt det slik), men på den annen side så er det gjort på en helt grei måte. Noen ganger veldig bra, andre ganger mindre godt og det virker som at de prøver å presse inn masse evangelisering og slik ødelegger noe av det som kunne gjort filmen egenartet.Filmen tar opp det som skjer i tankene og inne i en person etter at han har blitt evangelisert for og må ta valget om å motta eller forkaste Jesus som sin frelser. De forskjellige delene av personen, som hjertet, minnet, følelsene, viljen, tankene og samvittigheten samtaler over dette temaet som en jury for å prøve å komme til enighet i saken. Utgangspunktet er derfor en utrolig god ide, og filmatisk så er kvaliteten også veldig høy med stort sett godt skuespill – selv om dette er en kirkeproduksjon.Utenfor døren står Jesus og banker, men det er ikke alle ved bordet som ser det – og det er ikke alle som vil se det heller. Diskusjonen er en reise i tro, i tanker og i minner, til en person som har fått høre en bit av den frelsen som Jesus kan gi. Budskapet er klart og tydelig, ytterst evangeliserende, og også ganske sterkt og som gir den som ser på et valg.
4.67 av 7 - -

Sinnets pilgrimsferd

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Basert på en preken av pastor Colin Smith, beveger Bethesda Baptist menighet i retning av å gjøre prekenen om til film, og ”The Board” er resultatet, en dramatisk film som tar for seg menneskets sjel og de seks hovedfunksjoner der.

I filmen kan vi merke oss hvordan en kristen mann ved navnet Ray påvirker sjelen til denne personen som inneholder alle disse styremedlemmer som filmen presenterer. Vi får se hvordan evangeliet påvirker hvert medlem på en unik måte.

Jeg utelukker ikke at noe av inspirasjonen er hentet fra den kristne dokumentarserien ”The Way of the Master” med Ray Comfort og Kirk Cameron i spissen, siden mange av deres elementer er tatt med og navnet Ray kan jo ha noen sammenhenger med selveste Comfort. Filmen tydeliggjør virkelig vårt indre liv, hvordan det var før Jesus fikk styringen og hvordan det kan bli hvis Jesus får styringen.

Filmen kunne fått en fortsettelse, for det ville vært interessant å se hvordan alle disse medlemmene styres av Jesus som hovedperson og hode.Med et meget lavt budsjett så har filmstaben fått tak i meget godt utstyr som gir filmen en styrkende kvalitet på bilde og effekter. Skuespillet fungerer også bra! Selv om alt omtrent skjer på et og samme sted så er dette en film som kan holde en sittende gjennom de 35minuttene filmen varer.En artig film som fører oss rett inn i samvittigheten og hjelper oss å ransake vårt indre i forhold til evangeliet om Jesus. En fin evangeliseringsfilm som kan vises overalt. Kort fortalt så er dette en "Pilgrimsvandring" i hodet vårt!
5.33 av 7 - -
0.45 sekunder