Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Billy: The Early Years (2008)

Vi følger Billy Graham(Hammer) som den lovende unge mannen som møter krysset mellom tro og tvil og som til slutt møter valgets stund som baner vei for historiens mest inflytelsesrike evangelist. Dette er historien om de første årene i Billy Grahams kristenliv og virksomhet!

Vurdering

4.67 av 1 stemme

Fakta

1t 27min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
William Paul McKay
Manusforfatter
Jana Lyn Rutledge
Manusforfatter
Skuespillere
Bobby Daniels
Custodian
Martin Landau
Den aldrende Charles Templeton
Becky Fly
Husmor
Darius Willis
Hjemløs mann
Dan Beene
Dr. Minder
Burton Collins
Torrey Johnson
Armie Hammer
Billy Graham
Colin McCann
Charles Massey
Produsenter
J. Clarke Gallivan
Medprodusent
William Paul McKay
Produsent
Anastasia Brown
Sjefsprodusent
Robert Dooner
Sjefsprodusent
Douglas Edelman
Sjefsprodusent
Grant McKay
Medprodusent
Martin Shiel
Produsent
Annet
Ruby Guidara
Produksjonsdesign
David Rudd
Cinematografi
Ryan Folsey
Redigering
Scott Brasher
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

En etterlengtet film om Billy Graham

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Dette er en etterlengtet filmatisering om livet til den anerkjente evangelisten Billy Graham. Den tar for seg de første årene av Billy Grahams virksomhet og hva det bærte med seg av utfordringer og kriser. Vi får også et innblikk i livet til Charles Templeton, den nære forkynnervenn av Billy, men som senere sier farvel til den kristne troen og blir en agnostiker/ateist.Jeg synes første halvdel av filmen kan være noe morsom på en bra måte men samtidig kan den virke litt overfladisk og tilgjort. Filmen tar for seg viktige aspekter i Billy Grahams virke og hva han måtte gjennomgå av troskriser men der han kom helskinnet gjennom dem. Vi blir også konfrontert med Charles Templeton som etter hvert blir ateist og sier fra seg troen og tjenesten, noe som har utgangspunktet i noen grusomme bilder fra krigens tider der spørsmålene som så mange stiller seg blir stilt: ”Hvorfor kan en kjærlig Gud tillate noe slikt?”. Dette fører til at filmen blir mer balansert og man får også et lite ateistisk blikk på historien. Jeg savner noe mer av Billys liv og synes filmen får det litt for tamt fram. Jeg savner også den helhjertede omvendelsesforkynnelsen som man i virkeligheten nesten ikke kan unngå å høre fra talerstolen hans!Kvalitetsmessig er jo ikke dette det helt store å skryte av. Man kan merke seg at budsjettet er meget lavt og det er spart på midler. Skuespillet fungerer ganske greit selv om det til tider skrenter litt på den fronten også. Hovedrollene passer godt inn i sine roller og vi møter bl.a. den mest kjente av dem, Martin Landau(spiller i bl.a. ”The Greatest Story Ever Told”, ”Bibelen: Josef” og ”I begynnelsen”) i rollen som den aldrende Charles Templeton som blir intervjuet av en ivrig reporter, spilt av den mer eller mindre kjente skuespilleren innenfor kristne filmer, Jennifer O’Neill. Armie Hammer har også forberedt seg godt til rollen som Billy Graham.

Jeg ble litt skuffet underveis når mektighetspreget i hans forkynnertjeneste mangler og er blitt forenklet på den måten som det er gjort, noe jeg synes er med på og senker filmens troverdighet.Dette blir allikevel en helt grei lavbudsjetts film om de første årene i kristenlivet til Billy Graham. Den har sine mangler og kvalitetsmessig skuffelser, men som en enkel biografisk fremstilling så fungerer dette helt greit for den som ikke er så altfor kravstor når det kommer til kvalitet.

Er du interessert i livet til Billy Graham og kjenner godt til det så vil du kanskje bli noe skuffet, men det skader ikke å gi filmen en liten sjanse. Se gjerne også dokumentaren ”Billy Graham: Guds ambassadør”.
4.67 av 7 - -
0.28 sekunder