Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

The Case for Christ (2017)

En journalist og selverklært ateist tar det som et prosjekt å bevise at Jesus ikke sto opp fra de døde for å diskreditere troen etter at hans kone blir kristen.

Vurdering

5.5 av 2 stemmer

Fakta

1t 52min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Brian Bird
Manusforfatter
Lee Strobel
Forfatter
Skuespillere
David de Vos
Tribune Colleague
Mike Vogel
Lee Strobel
Brett Rice
Ray Nelson
Erika Christensen
Leslie Strobel
Faye Dunaway
Dr. Roberta Waters
Tom Nowicki
Dr. Alexander Metherell
Mike Pniewski
Kenny London
Grant Goodeve
Mr. Cook
Rus Blackwell
Dr. William Craig
Robert Forster
Walt Strobel
Produsenter
Brian Bird
Produsent
Michael Scott
Michael Scott
Produsent
David de Vos
Produsent
Vance Null
Produsent
Mike Vogel
Produsent
Faye Dunaway
Produsent
Erika Christensen
Medprodusent
Alysoun Wolfe
Produsent
Annet
Will Musser
Komponist
Brian Shanley
Cinematografi
Vance Null
Redigering
Mitchell Crisp
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Tilfredsstillende og sentimental apologetikk

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

“The Case for Christ” er basert på boken med samme tittel skrevet av journalisten Lee Strobel. I filmen så er boken gjort til en slags biografi, der vi følger Lee Strobels søken etter sannheten om Jesus og ikke minst hvordan hans kone først blir frelst og får han inn på veien til å undersøke troen. Det er ingen hemmelighet hvordan det ender, men som en av de store kristenfilmene for året så er det spennende å se hvordan veien utfolder seg fram til ateisten Strobel fikk utgitt en av de mestselgende apologetikk bøkene noensinne.

Så drar veien, først til et møte med Gary Habermas for å undersøke Jesu oppstandelse. Her er det punktet hvor filmens kvalitet er avgjørende. Hvordan skal man presentere argumenter som best presenteres skriftlig, kortfattet og korrekt på film uten å gjøre det tørt eller alt for overfladisk? Vel, første møte gikk ganske greit. En ateist ville selvsagt ikke latt seg overtale, men det gjør heller ikke Strobel, men det vises en sympatisk ateist og en forståelsesfull kristen. Derfra går veien videre til andre kristne eksperter for å finne ut av dette med Jesus. Noen møter Strobel ansikt til ansikt i ordvekslinger, andre over telefon og resten av arbeidet in an “jobber på en sak” collage. Han gjør også detektivarbeide ved å gå til ikke-kristne kilder, men savner noe at han går til det på samme områdene som han går til de kristne på for å utfordre. Litt dumt kanskje at de agnostiske ikke er historikere, men likevel, det gis en overordnet god graving. Om jeg hadde vært Strobel så hadde jeg også lest mer bøker, noe filmen ikke viser så godt annet med referanse til Russell og et par andre i forbifarten. Det er film, så man kan ikke forvente alt eller at filmen ikke skal ta tydelig parti, noe som gjør at det holdes til de mest grunnleggende bevisføringen.

Det er også en personlig side i historien såklart, og det er forholdet til kona - hvordan han kjemper med sin ateisme og konas tro, og hvordan det skaper gnister i deres ekteskap. Alt i alt, en god film som muligens overtar tronene som den beste “gå til” apologetikk filmen som er laget.
6 av 7 - -

Fra ateist til troende ved å følge bevisene dit de leder ann

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Dette er den sanne historien om den prisbelønnede journalisten for avisen Chicago Tribune, Lee Strobel. Han er ateist og kona er nylig blitt kristen etter at datteren ble reddet fra kveling av en kristen dame på en restaurant. Dette passer svært dårlig for herr Strobel og han prøver alt for å få henne på andre tanker igjen. Til syvende og sist går han inn som journalistisk etterforsker, på søken etter sannheten i den kristne tro, med håp om å motbevise hele denne kristen greia som usannn. Men etter hvert som han graver i bevismaterialet, intervjuer nøytrale kilder, ja til og med mer agnostiske kilder, så ser han at bevisene peker i én eneste retning; at oppstandelsen er et historisk faktum. Så er spørsmålet, hva skal han gjøre med det?

Det jeg har fått med meg av Lee Strobels hitsorie er lesingen av boken ”Saken gjelder tro”, det er noen år siden jeg leste den nå, men der tar han nok fram noen av de tingene som filmen også presenterer. ”The Case for Christ” finnes også i bokform, der jeg regner med at bevisene gåes mye mer i detaljer enn i filmen.
Filmen baserer seg som sagt på en sann historie om en ateists vandring fra ateisme til tro ved å følge veien dit faktaene førte ham. I filmen ser vi ham ærlig og oppriktig lete etter sannheten i evangeliene og den kristne tro, og fokuset er mye på Jesu død og oppstandelse, altså kjernen i evangeliet. Filmen er veldig intelligent ladet og passer til fornuften, og det trenger ikke være galt med det, men det åndelige aspektet med filmen blekner litt. Prekensnuttene vi får fra ”Willow Creek” menigheten er av det tynne slaget, og vi hører ikke noe om omvendelse, eller at Jesus sonet straffen for våre synder (så langt jeg kan huske). Det vi får høre er at alt man må gjøre er å akseptere, eller ta imot Jesus. Nå kan jo film fordreie virkeligheten, men fremstillingen filmen gir på dette området er noe vag. Jeg håper virkeligheten var noe mer solid. Fokuset i filmen er på det apologetiske og et tungt bevismateriale som sikter til at evangeliet og Jesu oppstandelse er sann. Når man får se det så regner jeg også med at alvoret i evangeliene også vil synke ned i en. Sykepleieren som leder Leslie til troen virker som en brennende og ivrig kristen fra hun redder datteren til Leslie og Lee, helt til vi blir vitne til slutten av Lees søken.

Kvalitetsmessig er filmen nok noe av det bedre ”PureFlix enterteinment” har gitt ut, temmelig godt skuespill, klipping og når det kommer til resten av det tekniske. Det jeg savner i filmen er noe mer dybde, den har en litt for flat struktur hvis man kan kalle det for det, og kunne hatt litt mer overraskelser og ikke vært så forutsigbar, men det er kanskje sånn den sanne historien var. Filmen ble nominert til MovieGuideAward for bl.a. beste film og DoveAward for den mest inspirerende kristne filmen. Er du opptatt av apologetikk så er denne filmen et greit utgangspunkt for så i etterkant å dykke litt mer i dybden av materialet som blir presentert.
5 av 7 - -
0.42 sekunder