Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Hell and Mr. Fudge (2012)

I Alabama på 1970 tallet sliter en ung predikant, Edward Fudge, med sin tro og angrep fra kirken etter at han er leid inn for å bevise om Helvete eksisterer eller ei.

Vurdering

5.7 av 1 stemme

Fakta

1t 36min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Donald Davenport
Manusforfatter
Skuespillere
Gary Grubbs
Carl Ketcherside
Danny Vinson
Matt Harper
Sandra Ellis Lafferty
Woman Slapping
Frank Hoyt Taylor
Arvid McGuire
Trevor Allen Martin
Young Joe Mark
Mackenzie Astin
Edward Fudge
Sean McGowan
Don Haloway
Christian Fortune
Davy Hollis
Helen Ingebritsen
Mrs. Herne
Produsenter
Jeff Wood
Produsent
Gabe Videla
Sjefsprodusent
Jim Wood
Medprodusent
Jeffrey Cordone
Medprodusent
Pat Arribito
Sjefsprodusent
Annet
Lee Holdridge
Komponist
David Brillhart
Cinematografi

Lignende filmer

Anmeldelser

Ikke helt det jeg forventet

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Filmen starter noe kaotisk med at et filmteam lager en dokumentar om Edward William Fudge(kjent av å ha skrevet boken “The Fire that Consumes”) og hans syn på helvete(som er kontra det tradisjonalistiske) samtidig som vi får tilbakeblikk til hans barndom og skoleår. Jeg forventet en noe komisk film basert på stilen til det ganske corny coveret gir(det eneste jeg visste om filmen før jeg begynte å se den), men ble overrasket selv om sørstatsdialekten fort blir litt karikatur på seg selv. Dette var ikke bare en film av høy kvalitet men også både smart og vittig i sin fortelling. Edward Fudge er nemlig en nerd innenfor teologi og filmen går relativt greit inn i dybden på filmens tema, nemlig helvete, men går innom en del andre temaer på veien for å bygge opp inntrykket vi har av Edward.

Det er som er noe annerledes med denne filmen er at den er ikke laget for å overbevise dem som ikke er kristne, og kan dermed sette seg fri for en del klisjefylt frelses scener og forkynning til publikum. Dette er en film som tar for seg et tema i bibelen, gjør et lite dypdykk inn i det for å klargjøre debatten og kanskje få de kristne til å bli mer opplyst og endre mening om et vanskelig tema som helvete. Dette er en film for teologinerder, og da kan de kristne filmskaperne slippe seg litt mer løs virker det som i en munter og uanstrengt tone. Den blir kanskje litt mye om historien rundt selve innholdet i debatten, men så er det også en film og det er det film gjør best.
5.7 av 7 - -
0.43 sekunder