Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

An Uncommon Union (2004)

Dette er historien om Jonathan Edwards(1703-1758) og hans kone Sarah, basert på monologen til Maggie Rowe som også her spiller Sarah. Sarah forteller hvordan de først traff hverandre, hvordan livet deres utviklet seg etterhvert og hvordan hennes mann ble en av amerikas store predikanter i sin tid.

Vurdering

3.17 av 2 stemmer

Fakta

56min
An Uncommon Union: The Life and Love of Sarah and Jonathan Edwards
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
John Jackman
Forfattere
Maggie Rowe
Forfatter
Skuespillere
Maggie Rowe
Sarah Edwards
Jay Parsons
Dr. Shippen
Cliff Lewis
George Whitefield
Pete Bedrossian
Jonathan Edwards
Produsenter
John Jackman
Produsent
Ken Curtis
Sjefsprodusent
Bill Curtis
Sjefsprodusent
Annet
John Jackman
Cinematografi
Sarah Johnson
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

Dramatisert monolog om en Guds mann

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Jeg er ikke så veldig glad i monologer, for de blir som regel litt kjedelige i lengden og vanskelige å følge med på, noe denne også blir. Det veksles mellom tankene til Sarah, monologen til Sarah og noen få ganger får andre ordet. De får likevel litt variasjon med filmatisering og dramatisering av deler av historien. Personlig foretrekker jeg det som dokumentar, for det passer bedre til å fortelle en biografi enn en monolog. Det er likevel mer spennende måte å høre historien om en predikant enn om det kun hadde vært en tale.Kvaliteten er heller ikke så bra. Dramatiseringene er gjort drømmeaktig fordi det er tilbakeblikkene til Sarah, men det hadde passet bedre med ordentlig filming. Det rører meg aldri helt og man kommer ikke nærme personene. Musikken passer fint. Kostymene ikke, der er litt rare og skuespillet er ikke det beste heller. Hadde man satset litt mer hadde det lett kunne blitt mye bedre, selv om det å gjøre det kvalitativt bra kommer i andre rekke for å fortelle historien.
2.67 av 7 - -

Kort fortalt om Jonathan Edwards

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

I denne filmen får vi en kortversjon av livet til den kjente vekkelsesforkynneren fra 1700-tallet, Jonathan Edwards og hans kone Sarah! Vi møter deres oppturer og nedturer, triumfer og tap, men der de stadig holdt seg fast til Guds ord og Hans kjærlighet.Filmen tar for seg noen innblikk i Jonathan Edwards kjente preken "Sinners in the Hands of an Angry God", den viser oss kampene de måtte gjennomgå i hjemmet ved å stadig miste noen i familien og hvordan de møtte motstand fra andre troende, men ikke minst hvordan Gud var med dem gjennom det hele.Filmen blir allikevel litt ensidig og kjedelig fortalt gjennom øynene til Sarah Edwards selvom den har sine fine stunder! Dette er ingen storfilm men heller en enklest mulig laget film som vil gi deg et lite innblikk i livet til en stor Guds mann!Kvalitetsmessig er nok dette ikke noe å skryte av, budskapsmessig tar den frem noen viktige ting i kristenlivet men samtidig synes jeg det er et eller annet som mangler! Alt i alt en litt under middels grei film!
3.67 av 7 - -
0.32 sekunder