Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

IMDb (3.5)
Stream på

Nothing to Lose 2 (2019)

Fortsettelsen av historien om kirkelederen Edir Macedo som setter sin lit til troen når han forsøker å utvide innflytelsen til kirken hans, Universal Church of the Kingdom of God, verden rundt.

Vurdering

4 av 1 stemme

Fakta

1t 36min
Nothing to Lose 2- You Cannot Hide the Truth, Nada a Perder 2
Land: Brasil
Språk: Portugesisk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Douglas Tavolaro
Manusforfatter
Edir Macedo
Forfatter
Stephen P. Lindsey
Manusforfatter
Emílio Boechat
Manusforfatter
Skuespillere
Day Mesquita
Ester Bezerra
Petrônio Gontijo
Edir Macedo
Dalton Vigh
Juiz Ramos
Beth Goulart
Dona Geninha
Paulo Lessa
Jornalista
Rafaella Biscayn
ADR
Eduardo Galvão
Monsenhor José Maria
Otávio Martins
Ministro Bittencourt
Cesar Mello
Paulo
Raphael Viana
Evandro
Produsenter
Renata Rezende
Produsent
Sandi Adamiu
Produsent
Mariana Marcondes
Sjefsprodusent
Jatir Eiró
Sjefsprodusent
Laura Boorhem
Sjefsprodusent
Annet
P.H. Farias
Redigering
Francisco Antunes
Redigering
Pedro Cardillo
Cinematografi
Otavio de Moraes
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

Kirkevekst med utfordringer

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Som første filmen så får oppfølgeren mye unødvendig kritikk for å ha blitt finansiert av hovedpersonen selv og derfor hvitmale sin kirke mer enn virkeligheten, men også fordi kirken har vært og er noe kontroversiell. Det betyr ikke for min del at filmen er veldig dårlig, tvert imot så synes jeg den viser ganske realistisk vekst av en kirke med oppturer og nedturer. Det er gode personer og ikke så gode personer på begge sider, og Edir selv må ofte steppe inn med en meglerrolle og være ydmyk til tross for sin veldig ekspansive og tro på store ting. Spesielt fortsettes der her konflikten med den katolske kirken samt myndighetene og det hjelper lite når medlemmer i kirken gjør feil som ikke er i tråd med kirkens lære. Såklart det også er tydelig der hvor det prøves å hvitvaskes en virkelighet som kanskje ikke var så pyntelig, men det er en tilgivelig selvfølge når man produserer sin egen film.

Selv om kirken er i fokus så er det plass i filmen til mange personlige opp og nedturer for Edir, noe som gjør filmen mer sentimental og dyptfølt. Oppbyggelsen av filmen gjør den også til en film som er mer enn bare en lineær historie - det er både samtaler med en aldrende Edir og hans medforfatter, men også innslag av avisartikler for å underbygge at det er basert på virkelige hendelser. Overgangs sekvensene er også passe meditative noe som passer filmens tempo. Alt i alt synes jeg denne og forrige film er severdige hvor også den andre filmes spredning av kirken oppfyller drømmene og kallet til den yngre Edir.

Jeg skulle ønske det ble lagt mer vekt på hvilke teologiske punkter denne kirken har som gjør at de skiller seg ut fra andre evangeliske kirker, noe som i filmen kun vises som en ganske enkel tro på Gud og Bibelen som gjør den mindre kontroversiell men også mer suspekt.
4 av 7 - -
0.33 sekunder