Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

IMDb (6.2)
Stream på

Kardec (2019)

Historien om Allan Kardec, eller Hippolyte Léon Denizard Rivail, som var i sin tid en brilliant lærer, fra han forlot skolen til sine bidrag inn til grunnleggelsen av spiritismen. Ved å studere fenomenet med "bevegelige bord" oppdager at det finnes mulighet for å kommunisere med ånder.

Vurdering

2.3 av 1 stemme

Fakta

1t 50min
Land: Brasil
Språk: Portugesisk

Medvirkende

Regissør
Wagner de Assis
Forfattere
Wagner de Assis
Manusforfatter
L.G. Bayão
Manusforfatter
Skuespillere
Leonardo Medeiros
Allan Kardec
Sandra Corveloni
Amelie-Gabrielle
Louise D'Tuani
Ermance Dufaux
Produsenter
Eliana Soárez
Produsent
Annet
Trevor Gureckis
Komponist
Nonato Estrela
Cinematografi

Lignende filmer

Anmeldelser

Som om spiritismen var sann...

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Vi følger Hippolyte Léon Denizard Rivail en stund etter den franske revolusjonen. Han er lærer, vitenskapsmann og tilsynelatende ateist. Det faller ikke alltid like godt i datidens frankrike der katolske kirken fortsatt står sterkt. Drevet av sin mistro til kirken og jakt etter vitenskapelig bevis, overtales han til å ta et nærmere kikk på et fenomen med bevegelige bord og videre inn i spiritisme og medier som snakker med åndeverdenen.

For meg så var det av interesse og se hvordan et slikt tema behandles på film, siden film ofte er positiv til hovedpersonen så skal det litt til for at det skal være veldig positiv til budskapet i akkurat denne. Filmen går dessverre inn i sporet at dette er vitenskap, selv om det hintes til en psykologisk fenomen av bekreftelse av det man ønsker samt noen vitenskapelige snarveier og paranoia. Greit nok at det er basert på sann historie, men hvordan en person blir overbevist om spiritisme overdrives alltid på film og her er det ikke noe unntak. Kardec går også i filmen fort over fra å prøve dette med spiritisme, akseptere det, bli dets talsmann til så å fokusere på å få tankene spredt - på oppdraget. Han er selv ikke en veldig sympatisk person selv om det prøves å gi ham denne personligheten som god og kjærlig.

Det spørres også om “Hva er Gud?” hvorav svaret blir unisont og ganske typisk spiritistisk, men hvor det i praksis ikke har så mye å si(selv kristne kan nikke gjenkjennende på definisjonen som gis selv om den er oversimplistisk). Spiritistene er alltid mer opptatt av å kommunisere med ånder enn av Gud. Så kommer de onde åndene på banen og advarer om at en kamp er begynt. I vår ide av virkeligheten ser det ut til at den katolske kirken er de som motarbeider mest - altså ligger noe i budskapet her at kirken er de onde, og de blir såklart portrettert som dogmatiske og uten særlig argumenter selv om det også er noen sympatiske der.

Ellers er det noe uvant å se en Brasiliansk film på portugisisk med handling i Frankrike(dataanimert inn) hvor de burde snakket fransk, men det sier også litt hvor i verden dette med ånder har størst rotfeste.
2.3 av 7 - -
0.19 sekunder