Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

My Summer of Love (2004)

Mona(Press) har akkurat fått tak i en fet moped som bare kostet en hundrings. Ingen motor, men likevel et bra kjøp. Hun bor sammen med broren Phil(Considine), som tidligere drev en pub, men som nå har sett lyset. Da han oppdaget Gud la han boozen på hylla. Tamsin(Blunt) er rik, men preget at det dekadente livet hun tiltrekkes av. Mona og Tamsin møtes i utkanten av den rolige Yorkshire-landsbyen, og et intenst og uvanlig vennskap utvikler seg. Tamsin er ganske underlig, på en måte litt skadeskutt. Mona er røff i kantene, og rimelig morsom. Tamsins store sjarm hekter Mona på kroken. Tamsin og Mona ønsker å flykte fra sine liv, men Phil har jo møtt Gud. Han vil redde dem - og alle andre. Mona vill ha sin gamle og dristige bror Phil tilbake, den broen hun elsket. Tamsin vil finne ut hva som skal til for å knekke ham.

Vurdering

3.33 av 1 stemme

Fakta

1t 23min
Land: England
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Pawel Pawlikowski
Forfattere
Pawel Pawlikowski
Manusforfatter
Helen Cross
Forfatter
Michael Wynne
Manusforfatter
Skuespillere
Emily Blunt
Tamsin
Natalie Press
Mona
Dean Andrews
Ricky
Paul Anthony-Barber
Tamsins far
Kathryn Summer
Sadie
Produsenter
David M. Thompson
Sjefsprodusent
Keith Evans
Sjefsprodusent
Emma Hayter
Sjefsprodusent
Joshua Neale
Medprodusent
Tanya Seghatchian
Produsent
Chris Collins
Produsent
Chris Auty
Sjefsprodusent
Annet
John Stevenson
Produksjonsdesign
Alison Goldfrapp
Komponist
Will Gregory
Komponist
Ryszard Lenczewski
Cinematografi
David Charap
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Karismatikk i sommervarmen

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Mona bor sammen med sin bror, i en pub som broren hennes dreiv før han ble frelst. Nå tømmer han ut all spriten og ommøblerer og lager puben om til et menighetslokale. Mona misliker brorens karismatiske fremtoning og det nye livet han har funnet. Hun innvikler et meget spesielt vennskap med ei annen jente som bor en lite stykke fra henne. Etter hvert som broren prøver å løse syndens tekke som hviler over byen, og ikke minst få søstera si på rett vei, så merker han at han er blitt viklet inn i et spill som kanskje ikke var så lett å komme løs fra tross alt.En ganske uvanlig britisk film som tar inn et lite karismatisk miljø som kjemper mot byens onde åndehær på en litt typisk måte som er vanlig for noe mer karismatiske kretser. Ondskapen blir sterkere når broren merker at venninnen til Mona er bærer av den ondes forførende krefter i samme stund som hun har klart å forføre Mona inn i et lesbisk forhold med henne. Broren Phil vet ikke hva han skal ty til og kanskje nok rett og slett blir nok i hans øyne.

Det kristne i filmen blir nok portrettert på en litt falsk og overfladisk måte, på den måten at filmskaperne ikke helt har satt seg inn i kristent menighetsliv selv om de til en viss grad klarer å få frem noen typiske tendenser. Phil blir allikevel fremstilt som noe overdrevet imposliten og de som noen ganger har opplevd å ha blitt mer eller mindre overkjørt av ”religiøse fanatikere” vil kanskje kjenne seg litt igjen, selv om Phil sikkert gjør alt med godvilje og edle hensikter.Kvalitetsmessig er skuespill og oppbyggingen av historien grei og man blir sittende igjen med noen spørsmål på slutten og man hadde hatt interessen av å se hvordan det hele utviklet seg etter slutten.

Filmen innholder allikevel noen scener uegnet for det gjennomsnittelige publikum.For meg gav nok ikke filmen noe mer enn et interessant lite innblikk i karismatisk overåndelighet og hva det kan føre til, og jeg ser ikke bort ifra at noen også vil kjenne seg igjen.

Filmen innholder den kjente lovsangen ”Jesus Christ” skrevet av Matt Redman, som er litt verdt å legge merke til i sammenheng med det bokstavelig talte korstoget i filmen. Scenen der korset løftes høyt for å proklamere åndeligfrihet er jo en flott natursekvens men kanskje ikke så veldig nyttig hvis man skal drive med åndelig krigføring.
3.33 av 7 - -
0.28 sekunder