Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

The Rapture (1991)

Sharon(Rogers), er telefon operatør, hun er dypt ulykkelig i både sitt arbeid og personlige liv og søker lindring fra smertene ved å delta i hyppige, anonyme seksuelle møter. Deretter, under et av hennes seksuelle eventyr, møter hun Randy(Duchovny), som er ivrig etter å forvandle hennes tomme verden gjennom den kjærlighet han kan gi henne. Men dette duger ikke for Sharon, hun ønsker noe mer - hun lengter etter guddommelig frelse. En stund senere mener hun å ha funnet frelsen etter en Gudgitt visjon som forandrer tilværelsen hennes og gir henne den tilfredstillelse og glede som hun så lenge har søkt etter.

Sharon overbeviser Randy til å bli med henne på sin åndelige reise, men spørsmålet er hvor sterk troen er og om det er noe som kan rokke hennes overbevisning og tro.

Vurdering

2.67 av 1 stemme

Fakta

1t 40min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Michael Tolkin
Forfattere
Michael Tolkin
Manusforfatter
Skuespillere
Mimi Rogers
Sharon
Will Patton
Deputy Foster
Carole Davis
Angie
Denney Pierce
Fjellklatrer
Vince Grant
Evangelist
Kimberly Cullum
Mary
Produsenter
Nick Wechsler
Produsent
Karen Koch
Produsent
Laurie Parker
Sjefsprodusent
Nancy Tenenbaum
Produsent
Annet
Thomas Newman
Komponist
Bojan Bazelli
Cinematografi
Suzanne Fenn
Redigering
Robin Standefer
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Mystisk endetidssekterisme

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Sharon er en telefonoperatør som bruker mesteparten av arbeidstiden sin i telefon. Hun føler at livet ikke gir så mye mening og hun begir seg på syndige stier og hengir seg seksuelt til menn hun knapt kjenner. Etter hvert innser hun tomheten med livet i synden og kommer i kontakt med en slags endetidssekt, med en liten gutt som profet, som kanaliserer og forteller sine tilhengere at bortrykkelsen ikke er langt borte. Dette sprer frykt og håp inn i Sharons liv og gir henne starten på en ny epoke i sitt liv.Filmen har en noe merkelig og sær handling. Den tar for seg en slags seksuell opplysningstid og en tid der mennesker også er på åndelig søken, men der de har vanskeligheter med å gi slipp på livet i synd og overgi seg helt til Gud. Sharon hører om disse troende som stadig snakker om en perle og en gutt som mange anser som en profet hvems ord har autoritet på linje med Bibelen, hvis ikke over. Bare dette er kjennetegn nok på at det er snakk om en slags sekt. Etter hvert kjenner Sharon også tomheten i sitt liv og ”tar imot Jesus” og blir dermed bundet inn i sektens lenker og hun blir en flittig medarbeider når det kommer til ”sjelenes frelse”.

Filmen har ikke noe særlig godt budskap, selv om den har elementer av god moral, men under en falsk kappe. Den maler synden, men tar faktisk også fram at en kristen er kalt til å leve et rent liv, men dessverre vises det på feil og ubibelske premisser. Bibelen blir også sitert en del ganger for å ”frelse” folk og versene kan virke fine, men bak ordene ligger det noen hjernevaskede sektmedlemmer som er kalt til å varsle om verdens undergang og Jesu gjenkomst og at det er på tide å bli frelst.Mimi Rogers gjør en grei jobb i rollen som Sharon og Kimberly Cullum gjør en god prestasjon i rollen som datteren Mary. Ellers skrenter skuespillet noe og kvaliteten er til tider noe lavmelt. Historien er også noe sær og bærer preget av en falsk kristentro, noe som preger filmen og hendelsene i den. Filmen inneholder også et par sex scener som er sterkt uegnet for publikum og er nok for at denne filmen ikke anbefales, og dermed synker drastisk i verdi fra min side. Godt at det har kommet noen bedre endetidsfilmer etter denne. Dette er Michael Tolkins regidebut.
2.67 av 7 - -
0.38 sekunder