Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Alone Yet Not Alone (2013)

Året er 1755 og de engelske koloniene er i krig med de franske i Ohio valley. Familier står i fare mindt i krisgssonen og fiendtlige indianere røver og plyndrer og tar kvinner og barn til fange. Blandt disse er to søstre som forsøker å holde sammen. Mens de venter på redningen trøster de seg med hymnen moren deres lærte dem “Alone Yet Not Alone” og har kun sin tro å klynge seg fast til. Så, når søstrene blir separert med tvang blir troen deres satt på prøve. Den eldste søsteren, Barbara, forsøker noen år senere å flykte og risikerer sitt liv for å rømme to hundre mil for å hjelp i alliert område med hensynsløse indianere hakk i hæl. Er motet og troen sterk nok til at de kan overleve? Vil Barbara noensinne møte sin søster igjen? Dette er en medrivende foretelling basert på virkelige hendelser i en kritisk tid i Amerikas historie.

Vurdering

4.7 av 1 stemme

Fakta

1t 43min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Ray Bengston
Forfattere
George D. Escobar
Manusforfatter
James Richards
Manusforfatter
Tracy Leininger Craven
Forfatter
Skuespillere
Rich Swingle
Speculator
Bonnie Johnson
Mrs. Smith
Rebekah Cook
Katarina
Robert Pierce
Papa Leininger
Jenn Gotzon
Lydia Barrett
Ted Johnson
Mr. Smith
Victoria Emmons
Marie Le Roy
Arch Bonnema
Sheriff
Rusty Whitener
Rough Frontiersman
Produsenter
Ken Wales
Produsent
James Richards
Sjefsprodusent
Barbara Divisek
Produsent
Cynthia Garcia Walker
Produsent
Bud S. Smith
Sjefsprodusent
Michael Snyder
Produsent
Kassi Crews
Medprodusent
Annet
William Ross
Komponist
James Suttles
Cinematografi
M. Scott Smith
Redigering
R. Mark Hughes
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Midt i blandt fiender

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

“Alone Yet Not Alone” er en historie om enkeltskjebner satt midt inn i en større historisk omveltning i Amerika. Midt under borgerkrigen rømmer ei jente fra de indianere som tok henne til fange sammen med mange andre barn i håp om å nå fram til alliert beskyttelse. Det er en tragisk historie som prøver å fange noe av forholdene på denne tiden av usikkerhet og krig. Det fokuseres både på det store bildet men også enkelt linjer i historien, dessverre på en måte som gjør at man ikke greier å bli helt investert i noen av personene filmen følger fra starten. Det er mangel på karakterbygging noe som gjør filmen litt platt og kjedelig til tross for mye action og spennende sekvenser. Dette endrer seg litt når filmen er halvveis, og vi følger Barbara i større grad noen år senere når hun er voksen og har i mange år levd blandt indianerne.

På grunn av at handlingen er til tider så ufokusert så drukner også noe av det budskapet filmen prøver å formidle slik at det blir mer enkeltmanifestasjoner av tro framfor at det blir frembragt som en integrert del av den sterke historien. Vi får for eksempel se en kvinne bli brent på bål tilgi sine mordere og vende seg til Jesus i sitt siste øyeblikk, men vi har fram til da ikke fått noen sterke indikasjoner på denne troen eller at det har noe større innvirkning videre. Hovedpersonen holder troen tett med seg hele veien selv om det handler mye om å overleve. Troen er en plass der hun henter sitt mot og trøst fra, og det er sådeles et bærende element i historien - for ikke å snakke om hymnen “Alone Yet Not Alone”.

Overraskende nok er dette uansett alt i alt en veldig godt fremstilt fortelling av relativt høy kvalitet til tross for stort sett ukjente skuespillere. Ja, det merkes at filmskaperne går i noe ukjent terreng men også at de har gjort god research for å få dette til å virke som en noenlunde troverdig film med utrolig høy produksjonskvalitet.
4.7 av 7 - -
0.51 sekunder