Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Polycarp (2015)

Den unge slavejenta, Anna, blir kjøpt og adoptert av en kristen familie i Smyrna på midten av det andre århundredet. På denne tiden var Polycarp den lokale biskopen, og han blir også en god venn av Anna og som hjelper Anna med å forstå forskjellen på de romerske gudene og den ene sanne Gud som de kristne tilber. Når de romerske styresmaktene bestemmer at alle inbyggerene må tilbe Caesar som gud for å vise deres troskap mot Rom, må de kristne velge å enten rømme eller å modig bli værende og samtidig forkynne sitt budskap. I den økende forfølgelsen blir Anna nødt til å ta standpunkt til sin tro, hva hun ønsker å leve eller dø for.

Vurdering

5.3 av 1 stemme

Fakta

1t 33min
Polycarp: Destroyer of Gods
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Jerica Henline
Manusforfatter
Skuespillere
Garry Nation
Polycarp
Rusty Martin
Germanicus
Justin Lewis
Justin
Eliya Hurt
Anna
Curt Cloninger
Elias
Gary Bosek
Quadratus
Ilse Apestegui
Melina
Radek Lord
Demetrius
Produsenter
Jerry Henline
Sjefsprodusent
Scott Eash
Produsent
Annet
Marcela Shaw
Produksjonsdesign
Jonathan Hedrick
Cinematografi
Benjamin Botkin
Komponist
John-Clay Burnett
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

En stødig film om en av historiens mest kjente martyrer

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Siden jeg har ganske stor interesse for kirkefedre og tidlig kristendom ble jeg veldig glad når Polycarp ble annonsert og støttet dem gladelig på kickstarter selv om det kun var et lite ukjent selskap som sto bak. Historien om Polycarp er særdeles spennende siden han levde på en tid da forfølgelsene var ganske omfattende og en indiefilm som denne virket veldig ambisiøs. Det vises tydelig at med tanke på at alt er filmet med billige kulisser og skuespillere uten mye erfaring, men de har fått mye ut av det lille budsjettet. Det tas stor nytte av den kvaliteten man får ut av moderne teknologi og med god kameraføring og gjenomtenkt produksjon så er det visuelt en flott opplevelse.

Vi følger historien via øynene til den kanskje litt for unge jenta Anna som prøver etter beste å forstå hvilken verden hun er blitt reddet inn i. Den kristne familien hennes er utrolig snille og kloke, men samtidig er de alltid klare på at de må møte urettferdighet etter hvert. Det er plass til mye budskap fra en tid nær den som evangeliet ble skrevet. Det kan virke litt som en svakhet for filmen som tar hensyn ved at budskapet blir ofte litt overtydelig for tilpasse et moderne publikum i alle aldre. Det fokuseres ellers så mye på familien til Anna og Polycarp at man får inntrykk av at byen er veldig liten og de forfulgte kristne veldig få - men det nok et bevisst valg for å forenkle fortellingen noe.

Filmen kunne nok på mange måter blitt gjort mer troverdig om man hadde lagt litt mer vekt på realisme og gitt filmen et mindre amerikansk preg, men som filmen er så er det en god film som forteller en viktig bit av historien samtidig som den aldri mister fokus på evangeliet.
5.3 av 7 - -
0.51 sekunder