Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Pilgrim's Progress (1979)

Pilgrim(Thomas) forlater hjembyen fortapt og vandrer gjennom mange farer på veien mot himmelen. Langs veien møter han mange farer som vil hindre ham i å nå frem. Han lokkes ut på mange avveier. Han møter mange som frister ham til å oppgi sin vandring og ta for seg av de kortvarige gleder underveis. Noen lokker og andre forsøker tvinge ham til å oppgi sin vandring. Heldigvis finnes det også gode hjelpere og følgesvenner på veien og vandreren når fram.

Vurdering

4.33 av 1 stemme

Fakta

1t 9min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Ken Anderson
Forfattere
John Bunyan
Forfatter
Ken Anderson
Manusforfatter
Skuespillere
Liam Neeson
Liam Neeson
Evangelist mf.
George Beverly Shea
Forteller i filmen
Peter Thomas
Pilegrim, Kristen
Lawrence Martin
Irene Irvine
Jim Hunsdale
Tedd Selye
Forteller i dokumentaren
Ronnie Irvine
Føyelig
Maurice O Callaghan
Verdslig visman
Produsenter
Jimmy Murphy
Medprodusent
Annet
Roger Boller
Cinematografi
Tim Simonec
Komponist
Ken Harris
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

En budskapsmessig god vandring

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

«Pilgrim's Progress» baserer seg på den verdensberømte boken «Pilegrims vandring» skrevet av John Bunyan og tar for seg historien om Pilegrim som drasser på sin tunge syndebyrde men som senere får lasset det av seg og blir dermed Kristen etter møtet med Jesus og dermed får hans reise et nytt mål og en ny mening på vei mot den Himmelske staden. Filmen starter med en fem-seks minutters dokumentar om John Bunyan og hans virke.Filmen har et godt budskap og tar for seg flere viktige Bibelvers og poenger som sjelden blir nevnt i kristne filmer i dag! Jeg har ikke selv lest hele boken så det er vanskelig å sammenligne, men budskapet regner jeg med er ganske likt. Vi ser hvordan Pilegrim, senere Kristen, møter fristelser underveis og filmen viser hva som skal til for å overvinne disse fristelsene. Vi ser også viktigheten av å bære med seg Guds Ord, som aldri mister sin kraft. Flere av Bibelversene blir nevnt av en spesiell stemme og det viktigste blir ofte gjentatt med klang. «Pilgrim's Progress» har et viktig budskap og med sine røtter i Bibelen er den en god veiledning til den kristne som søker den Hellige stad!Kvalitetsmessig er filmen desverre ingenting å skryte av og er en veldig lav budsjetts produksjon fra slutten av 70-tallet og det ser ut som om filmen er blitt filmatisert med et gammelt hjemmevideokamera. Men noe stødig og rolig filming og greit skuespill redder denne noe og gir den litt filmpreg og verdt en titt!

Den senere verdenskjente Liam Neeson gjør en helt fin debut innsats i denne ellers noe kvalitetsmessig mislykkede produksjonen av den kjente boken til John Bunyan. Filmen lider under dårlig og utydelig bilde, dårlig og slitt lyd, tam klipping, og dårlige spesialeffekter når de finner sted. Pga. laber kvalitet så kan filmen bli litt kjedelig innimellom men det skal man nok klare å bære.Jeg synes at filmen var helt grei, tross laber kvalitet, og Liam Neeson er nok med å redder denne filmmessig fra kanten av stupet. Vi møter ham i en morsom rolle som Føyelig men samtidig også i mer alvorlige roller som Evangelist, Kristus mf.

Vi møter Liam Neeson også i oppfølgeren kalt «Christiana». Det er også blitt laget en nyinnspilling av filmen i 2008!
4.33 av 7 - -
0.27 sekunder