Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Ring the Bell (2013)

Den mektige og viktige sportsagenten Rob Decker(Scharoun) har alt. Men når han skal signere en ung baseball-stjerne(Stewart) fra bygda må han oppholde seg i en liten by hvor livets enkeltheter og troen på Gud står helt sentralt - i sterk kontrast til sitt eget fartsfylte og egosentriske liv. Han blir raskt revet mellom disse to verdenene, men vil han la troen få forvandle livet sitt?

Vurdering

5.33 av 1 stemme

Fakta

1t 33min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Thomas Weber
Forfattere
Mark Miller
Manusforfatter
Thomas Weber
Manusforfatter
Evan Frankfort
Manusforfatter
Skuespillere
Ryan Scharoun
Rob Decker
Matthew West
Steve Wells
Mark Hall
Seg selv
Nickolas Wolf
Pj
Ashley Anderson McCarthy
Daisy
Casey Bond
Scooter
Trenell Mooring
Claire
Craig Stewart
Shawn Heart
Chase Tramont
Trener Walker
Produsenter
Terry Hemmings
Sjefsprodusent
Ben Howard
Sjefsprodusent
Mark Miller
Produsent
Frank Miller
Medprodusent
Annet
Samson Chan
Cinematografi
Bryan Curb
Redigering
Shawn McFall
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

En film med god klang i bjella

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Sportsagenten Rob Decker får til alt, og får signert mange av de beste talentene i baseballverden. Et merkelig unntak skjer når han får motorstopp i bygda der han skal få overbevist et ungt talent fra et skolelag over til en proffliga. Shawn Heart befinner seg ikke på samme planet som Rob Decker, som kun er ute etter penger og karriere. Shawn er en foreldreløs gutt som er vokst opp på et kristent barnehjem i bygda der han også har fått lære seg baseball, men det som er enda viktigere for ham er det å ha fått kjenne Gud som far og først og fremst følge det kallet Han har for ham. Rob Decker møter med andre ord et miljø han ikke har sett maken til og vet ikke om han skal ta det helt seriøst eller ikke.”Ring the Bell” er en god og hjertevarmende historie med et godt Jesusrettet budskap om å bl.a. hjelpe de foreldreløse (Jak 1:26-27) og et budskap om frelse til dem som tørster og en oppfordring til å komme til kilden med det Levende vann (Joh 4:10). Her har den kristne musikkgruppen ”Casting Crowns” en sentral rolle i spredningen av budskapet og det gjør de på en god måte med sangene ”Lifesong”, ”Come to the Well” og etter sangene en oppfordring til å legge det gamle bak seg og følge Jesus.

Selv om filmen innholder et godt budskap om frelse og befrielse i Jesus, og omvendelse fra synd, så synes jeg ikke Golgataverket kommer like tydelig fram. Tross det gir filmen allikevel et innblikk i evangeliets verden og setter fokus på et av punktene som Jakob skriver om som en av de tingene som regnes som en velbehagelig tjeneste for Gud.Filmen mangler ikke på typiske klisjer. I åpningssekvensen får vi se en Rob Decker fullt opptatt med jobben sin, fokusert kun på penger, suksess og karriere noe som bl.a. går utover en av medarbeiderne som får sparken fordi han velger å prioritere familien og sønnens første baseballkamp, fremfor en lengre forretningsreise. Lignende ting kan vi oppdage i filmer som ”What if…”, ”Hardflip” og ”Island of Grace” for å nevne noen. Selv om plottet kan være noe forutsigbart og man venter på det man tror skal skje at skal skje så får man humor og hjertevarme underveis med små spørsmål om når og hvordan det vil skje. Filmen får god drahjelp av solid kvalitet og godt skuespill, noe som hjelper en i å holde fokuset under de litt lengre dialogene. Solid drahjelp får vi også av den kristne bandet ”Casting Crowns”, artisten Steven Curtis Chapman og en minirolle av musikeren Matthew West. Selv om filmen ikke innehar de store stjernene fra filmverden så har filmskaperne pusset på dette ved å få tak i noen kjente baseballprofiler som John Kruk og Rick Sutcliffe til å krydre opp filmens baseballmiljø. Hovedrolleinnehaver Ryan Scharound har ikke all verdens erfaring på filmlerretet, men gjør en energisk og humoristisk rolle som den erfarne sportsagenten Rob Decker, sammen med den uerfarne Ashley Anderson McCarthy som barnehjemseier Daisy.Selv om filmen kan ha områder man kan pirke på i dybden så tror jeg filmen vil gi et godt helhetsinntrykk for dem som vurderer å se den. Filmen engasjerer og gir variasjon, alt fra storbys business liv til kristenliv med betydning, samt solid musikk fra Casting Crowns, baseballscener der ballen suser og et par ekstra musikkartister i litt mindre roller. En god kristen film som kan anbefales.
5.33 av 7 - -
0.4 sekunder