Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

IMDb (6.5)
Stream på

Woodlawn (2015)

En talentfull amerikansk fotballspiller må lære seg å omfavne sitt talent og hans tro når han møter og sloss mot seggregering og rasistiske spenninger både i og utenfor banen. Basert på den sanne historien om Tony Nathan og Woodlawn High School, hvor nesten hele fotballteamet tok imot Jesus, og hvordan det forandret laget og omgivelsene.

Vurdering

5.35 av 2 stemmer

Fakta

2t 3min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Jon Erwin
Manusforfatter
Mark Shlabach
Forfatter
Quinton Peeples
Manusforfatter
Todd Gerelds
Forfatter
Skuespillere
Sean Astin
Hank Erwin
Brett Rice
Whitehurst
Kevin Downes
Kevin Downes
Birmingham Reporter
Rhoda Griffis
Rhoda Griffis
Brenda Howly
Caleb Castille
Tony Nathan
Kirk B.R. Woller
Owen Davis
Jason Burkey
Forsikringskunde
Danny Vinson
Banks Asst. Coach
Jon Voight
Paul Bryant
Produsenter
Jon Erwin
Produsent
Andrew Erwin
Produsent
Kevin Downes
Kevin Downes
Produsent
Daryl C. Lefever
Produsent
Justin Tolley
Produsent
Mark Burnett
Produsent
Michael Catt
Produsent
Roma Downey
Produsent
Bill Herren
Produsent
Joe Knopp
Produsent
Annet
Andrew Erwin
Redigering
Brent McCorkle
Redigering
Kristopher Kimlin
Cinematografi
Paul Mills
Komponist
Jaymes Hinkle
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Vekkelsesluft fra fotballarenaen

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Dette er den utrolige sanne historien om den videregående skolen ”Woodlawn” på 1970-tallet. Skolen er preget av rasisme og konflikter, og skolens fotballag er spesielt utsatt med tanke på at den består av både hvite og svarte spillere. Dette fører til rabalder, utfordringer og konflikter mellom elevene, og lærerne føler at de ikke kan få gjort noe for å bedre situasjonen. Ut fra intet kommer den enkle mannen Hank og spør om å få snakke med hele fotballaget, og det er her vendepunktet skjer, et vendepunkt som får viddstrekkende ettervirkninger.

Ingenting er som sanne historier. Hadde dette ikke vært en sann historie så hadde jeg ristet litt på hodet, for hvor lett kan det ikke være å dikte opp slike historier bare for å få en suksesshistorie å formidle. Men når en historie er sann og den blir formidlet på en mer eller mindre inspirerende måte, så rører det ved hjerteroten, noe denne filmen gjør. Filmen bringer vekkelsesluft inn i stua fra fotballarenaen, og man vil sitte ganske så fengslet til skjermen den tiden filmen varer, spesielt hvis man ikke har hørt historien før. Budskapsmessig så får vi klart fram at Jesus er den eneste veien; Han er Veien, Sannheten og Livet. Frimodighet er også et stikkord. Kraften i evangeliet er et sentralt tema, men jeg savner en klar forkynnelse av evangeliet, selv om det sikkert forekom i virkeligheten, så presenteres det omtrent ikke i filmen. Filmen har allikevel et sterkt budskap om kjærlighet og da spesielt til sine fiender, og det ser også ut som disippelskap i regi av Hank også er blitt iverksatt etter at ”frelsens under” har funnet sted. Vi får også et innblikk i at bønn spiller en rolle i det som skjer.

Kvaliteten er god til å være en kristenfilmproduksjon. Skuespillet leverer også og vi møter bl.a. stjerner som Sean Astin, kjent som Sam fra ”Ringenes herre” filmene, samt veteranen Jon Voight som også er kjent i rollen som trener i andre sportsfilmer. Voight møter vi også i Bibelfilmen ”Noas ark” fra 1999. Hvis man skal pirke litt i filmen så haster nok handlingen litt fort fremover, man blir litt for sent i filmen godt nok kjent med karakterene og ting går litt fort i svingene. Historien kunne med andre ord vært noe mer pusset på, for den kan bli noe vag og uklar til tider. Uansett så blir dette en film som griper hjertet og er man av den følsomme typen, så kan man nok kjenne tårer presse på gjennom store deler av filmen. Filmen ble også nominert til noen priser, bl.a. ”MovieGuide Award” for presentasjonene til Jon Voight og Sean Astin, samt en ”Young Artist Award” til Jet Jurgensmeyer for rollen som trenerens sønn Todd. I tillegg til en sann historie, så baserer filmen seg på boken ”Woodlawn: One Hope. One Dream. One Way.” av Todd Gerelds og Mark Shlabach.
5 av 7 - -

Når hele laget tar imot Jesus

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Det første som falt meg inn var at dette er en film av mye høyere kvalitet enn det som er normalt av produsenten PureFlix, og det er kanskje slik at det må gjøres bedre for det er mange filmer der ute som spiller på samme strengere - nemlig amerikansk fotball og tro. Woodlawn følger oppskriften av sjangeren veldig godt men er i tillegg også basert på en sann historie noe som gjør den ekstra spennende samtidig som et av de store temaene i filmen er rasisme, noe som gjør den bærer av veldig viktige budskap.

Noe jeg ikke var forberedt på var hvor mye filmen fulgte en spiller framfor hele laget, men det fungerer det også så lenge helheten ikke ble glemt. Woodlawn er en utrolig god produksjon som rører ved mange strenger, spesielt for den som vet hvor viktig troen er i ens liv og hvor mye Jesus kan forandre. Filmen setter ikke mye i veien for å være tydelig, men som mange andre kristne sportsfilmer så kjempes det litt med å skille Jesus budskapet ut fra Sportsånd og Lagånd budskapet som man ellers legger inn i slike filmer. Det går greit her synes jeg og det er ikke en 180 graders snuoperasjon men en sakte men sikker vekst i troen etter at nesten et helt fotballag tar imot frelsen ganske i begynnelsen med bakteppe i Jesus bevegelsen på slutten av 1960 tallet.

Woodlawn er både oppmuntrende og oppvekkende, og er du gald i sportsfilmer så er denne definitivt en å ha i samlingen.
5.7 av 7 - -
0.38 sekunder