Jesus Revolution (2023)
På 1970-tallet leter den unge Greg Laurie(Courtney) etter de riktige tingene på gale steder, helt til han møter Lonnie Frisbee (Roumie), en karismatisk, omstreifende hippie-predikant. Sammen med pastor Chuck Smith(Grammer), åpner de dørene til Smiths forsømte kirke og opplever en uventet vekkelse av radikal og nyvunnet kjærlighet, som fører til det TIME Magazine kalte en JESUS-REVOLUSJON.
Vurdering
5.7 av 1 stemme
Fakta
Medvirkende
Regissør
Forfattere
Skuespillere
Jonathan Roumie
Lonnie Frisbee
Lonnie Frisbee
Kimberly Williams-Paisley
Charlene
Charlene
Recruiter
DeVon Franklin
Josiah
Josiah
Joel Courtney
Greg Laurie
Greg Laurie
Anna Grace Barlow
Cathe
Cathe
Kelsey Grammer
Chuck Smith
Chuck Smith
Brian Shoop
Father Malone
Father Malone
Nic Bishop
Dick
Dick
Paras Patel
Malibu
Malibu
Produsenter
Produsent
Andrew Erwin
Produsent
Produsent
Jon Erwin
Produsent
Produsent
Jon Gunn
Produsent
Produsent
Daryl C. Lefever
Produsent
Produsent
Josh Walsh
Produsent
Produsent
Jerilyn Esquibel
Produsent
Produsent
Tony Young
Produsent
Produsent
Katelyn Botsch
Medprodusent
Medprodusent
Bekah Hubbell
Medprodusent
Medprodusent
Annet
Lignende filmer
Anmeldelser
Solid om hippitidens store vekkelsesbølge
Kvalitet
Budskap
Personlig syn
Dette er historien om den store og gjennomgripende vekkelsen i de mange hippiemiljøene som var å se over store deler av USA tidlig på 70-tallet. ”Jesus Revolution” fokuserer hovedsakelig på begynnelsen av denne vekkelsen som fant sted i California med den frelste og ivrige hippien Lonnie Frisbee og pastor Chuck Smith, der sistnevnte var pastor for en ganske så død menighet i byen. Vi får gode innblikk i hippiemiljøet og hippienes intense søken etter sannhet og noe meningsfylt å fylle livet med. Når flere etter hvert finner ut av at det ikke var så mye sannhet å finne i narkotika og lignende fører det mange inn i et livsforvandlende møte Jesus.
Filmen har et tydelig budskap til å være en film som fikk kommet på minst 80 kinoer i Norge. Jon Irwin som har gjort dette før med filmer som ”I Can Only Imagine” og ”I Still Believe”, samt ”Woodlawn” lager her nok en kvalitetsfilm, sammen med Brent McCorkle, denne gangen enda mer tydelig og klar, med en sann historie og et sterkt frelsende budskap. Filmen legger fokus på historien om vekkelsen, men viktigheten av frelse, omvendelse og dåp kommer også fram og evangeliet nevnes også ved et par anledninger. Selv om teologien framstilles ikke alltid er 100% i mine øyne så er livene som blir forvandlet og de innebygde og fastlåse tradisjonene som slår sprekker, og måten det blir gjort på, både gjennomgripende og tåredryppende. Man får et nytt pust av liv fra himmelen inn i en menighet på randen til død, selv om det koster for pastor Chuck Smith å ta de valg han tar. Filmen bryter klart med inngrodde tradisjoner i en stil som kan ligne på måten Jesus også brøyt med datidens tradisjoner. Filmen legger vekt på de frelste hippiers fokus på ”Jesus only”, ved å peke med pekefingeren mot himmelen, et ytterst klart tegn på hvem som skal hylles, et tegn vi sjelden ser i dagens menigheter. Vi får også innblikk i hungeren disse nyfrelste hippiene hadde på Guds Ord og hvordan de ivrig slo opp i Bibelen når det skulle leses og utlegges derfra. Vi møter som sagt den nå avdøde(2013) Chuck Smith som hippienes nye pastor, og selv om Smith ser mye eldre ut enn han egentlig var i virkeligheten på denne tiden så er det med på å gi litt farge og motvekt til en ivrig og nyfrelst gruppe med hippier. Lonnie får også en sterk formaning om å legge bak seg sin stolthet og bryte med den som så lett kan vise seg å bruse frem når den åndelige velstanden i stadig økende mengder mennesker dukker opp på Gudstjenestene. Vi får også bli kjent med Greg Laurie, også en kjent foregangsfigur som kom frem i kjølevannet av denne vidt strekkende vekkelsen.
Filmen har gode kvaliteter, fremragende skuespill til å være en kristen film og flott gjenopplivelse av 70-tallet. Filmen er gripende, samtidig som den forteller en sann historie om en litt tabubelagt vekkelsestid, der alt kanskje ikke var helt perfekt, men der mennesker søkte Jesus og var sultne etter sannheten i Guds Ord. Når det er sagt så er det helt sikkert også negative ting å si og peke på rundt denne vekkelsen, men det budskapet filmen bringer er fokusert på håpet, at Jesus setter fri og at det er håp for alle, samtidig som at vi ikke trenger å sitte inne i en menighet og gro fast i forskjellige tradisjoner som kan være med å tørke opp et menighetsliv. Det kan se ut som om filmen mister noe av drivet sitt litt ut i filmen, men stort sett holder filmen seg på et engasjerende nivå.
Når det er sagt så er det store kontroverser bak Lonnies liv og lære i ettertid som sier sitt og dessverre ikke setter den kristne troen i altfor godt lys, og det er kanskje derfor Lonnie også forlater filmscenen mot siste del av filmen. Vi må ta til oss det gode og lære av det som ikke har vært så godt i alle slags bevegelser og vekkelser, også i denne, som hovedsakelig presenterer de positive sidene ved denne vekkelsen. Prøv alt, og da vare på det som er godt!