Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Words by Heart (1985)

I begynnelsen av 1900-tallet, er en liten Midtvesten by kastet inn i en heftig rasistisk konflikt. Etter at den unge afroamerikanske jenta Lena Sills(Robinson) vinner en lokal Bibelmemoriseringskonkurranse reagerer det hvite samfunnet med sinne. Ting blir bare verre da hennes far(Hooks) fortjener seg en jobb som tidligere ble utført av en hvit mann.

Når byens raseri er iferd med å komme ut av kontroll, skyller de på Sills familien. Det skal allikevel mer til for å bryte ned denne familien i en fortelling om verdier og moral og ikke minst om en fargerik konflikt som ender opp med en hjertevarmende slutt.

Vurdering

4 av 1 stemme

Fakta

1t 46min
Wonderworks: Works by Heart
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Frank Dandridge
Manusforfatter
Ouida Sebestyen
Forfatter
Skuespillere
Rance Howard
Jaybuhr
Mary Ellen Thomas
Mrs. Starnes
Charlotte Rae
Mary Tom Chism
Robert Hooks
Ben Sills
Bill Zuckert
Rev. Battles
Leo Geter
Tater Haney
Ed Call
Henry Haney
Fran Robinson
Lena Sills
Alfre Woodard
Claudie Sills
Produsenter
Richard David
Medprodusent
Martin Tahse
Produsent
Lee Polk
Sjefsprodusent
Annet
Robert Eberlein
Cinematografi
Paul Bonnette
Redigering
Misha Segal
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

Hvordan takle rasisme på Bibelsk grunn

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

”Words by heart” baserer seg på en bok av Ouida Sebestyen om en svart familie som bor i en liten landsby i begynnelsen av 1900-tallet. Ting blir ikke helt som de skal når Lena Sillis vinner bibelmemoreringskonkurransen. Denne familien møter motstand med rasistiske motiver selv om det ikke kommer frem tydelig og klart på de verst tenkelige måter, men merkbart nok.Robert Hooks spiller den Gudfryktige mannen Ben som ønsker å følge Bibelen og nestekjærlighet og det å elske sine fiender. Han ønsker at hatet skal være borte fra hans eget liv og i kontakten med andre mennesker. Alt dette blir jo satt på prøve når menneskenes rasistiske holdninger møter ham og familien. Filmen siterer stadig bibelvers og har et fint budskap som åpenbarer seg mer utover slutten av historien.Selv om filmen ble nominert til to Emmy-priser, bl.a. beste kvinnelige birolle, Alfre Woodard, så sliter den veldig med bildekvaliteten. Det virker som om DVD’n er en dårlig ripp av en slitt VHS kassett noe som kan irritere alle og enhver. Lyden er også litt dårlig og man får ikke alltid helt med seg hva skuespillerne sier. Helhetsinntrykket synker en del da og filmen kunne blitt mye bedre hvis man hadde satset litt mer på kvalitet på disse områdene. Skuespillet er ganske så bra selv om det sliter litt når man kommer til de mindre rollehaverne i filmen.Man må konsentrere seg hvis man skal få tak i dybdene i handlingen. Jeg kunne ha likt filmen mer enn det jeg gjorde, bl.a. pga. den middelmådige bilde og lydkvaliteten som skuffer, men sett i det store og hele så fungerer dette som en grei drama western for de som skulle vært interessert og som liker western filmer utgitt for TV, slik som for eksempel ”Love Comes Softly” filmene.
4 av 7 - -
0.27 sekunder