Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Faust (2011)

Goethes klassiske og mange ganger filmatiserte historie har fått nytt og friskt blod i Alexander Sokurovs hender. Filmen er en rik, hensynsløs og fantastisk tolkning av historien om mannen som selger sin sjel til djevelen for fremgang, den ble belønnet med Gulløven i Venezia.

Vurdering

3 av 1 stemme

Fakta

2t 20min
Land: Russland
Språk: Tysk

Medvirkende

Regissør
Aleksandr Sokurov
Forfattere
Aleksandr Sokurov
Manusforfatter
Johann Wolfgang von Goethe
Forfatter
Marina Koreneva
Manusforfatter
Yuriy Arabov
Manusforfatter
Skuespillere
Joel Kirby
Pater Philippe
Andreas Schmidt
Valentin's Friend
Georg Friedrich
Wagner
Isolda Dychauk
Margarete
Anton Adasinsky
Moneylender
Johannes Zeiler
Heinrich Faust
Hanna Schygulla
Moneylender's Wife
Antje Lewald
Margarete's Mother
Florian Brückner
Valentin
Sigurður Skúlason
Faust's Father
Produsenter
Andrey Sigle
Produsent
Annet
Andrey Sigle
Komponist
Elena Zhukova
Produksjonsdesign
Jörg Hauschild
Redigering
Bruno Delbonnel
Cinematografi

Lignende filmer

Anmeldelser

En særegen og makaber suppe

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Faust er noe av der merkliste innen film jeg har sett på lenge. Kanskje om man har lest eller kjenner til Goethe at man får mer ut av en slik adapsjon som både er passe absurd og passe makaber. Alle menneskene i persongalleriet er noe merkelige og det hele er preget av apati og et tilværelse uten mye mening. Døden et et gjenomgangstema der livet blir sett på som fravær av godhet og dermed ikke verd å leve. Vitenskapen er noe man fyller livet med, siden livet fører kun til død. Det hjelper lite av filmen er tysk og samtalene fyllt av tunge tema.

Vår hovedperson, Heinrich Faust, er en skolert mann som kan både filosofi, medisin og teologi drevet av å vite mer om livet, og for øyeblikket er han blakk, bruker sin tid til skjende lik og funderer på en bedre alternativ av begynnelsen til Johannes evangeliet. En mann, pantelåneren Mauricius, som viser seg å være et missfoster tar ham med rundt i byen og vist livets skyggesider, og i et bad får han øynene opp for en kvinne, Margarete. Faust blir besatt av henne, som et kvinnemenneske som yrer av blomstrende liv og som sitt nye fokus for studiet om liv og død, men kommer til skade å drepe hennes bror i et barslagsmål. Han gir ikke opp håpet av å få henne, og inngår med sin dårlige samvittighet og store begjær med dette en avtale med Mauricius ved å bytte sin sjel mot Margarete og mulighet til å finne mening med livet.
3 av 7 - -
0.34 sekunder