Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

The Five People You Meet in Heaven (2004)

En eldre, ensom mann(Voight) omkommer i en ulykke og våkner opp i et ukjent sted som heter Himmelen. Her tar fem personer - noen fremmede, noen kjære og nære - ham med på hans livs reise.

Vurdering

4.34 av 2 stemmer

Fakta

2t 37min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Lloyd Kramer
Forfattere
Mitch Albom
Manusforfatter
Mitch Albom
Forfatter
Skuespillere
Jon Voight
Eddie
Kett Turton
Rabozzo
Jeff Daniels
Blåmannen
Dagmara Dominczyk
Marguerite
Hiro Kanagawa
Japansk vakt
Steven Grayhm
Unge Eddie
Michael Imperioli
Kapteinen
Produsenter
Robert Halmi Jr.
Sjefsprodusent
Robert Halmi Sr.
Sjefsprodusent
Mitch Albom
Sjefsprodusent
Howard Ellis
Produsent
Lisa Towers
Medprodusent
Annet
David Hirschfelder
Komponist
Kramer Morgenthau
Cinematografi
Igor Kovalik
Redigering
Gillian McCarthy
Redigering
Stuart Waks
Redigering
Caroline Hanania
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Møte med fem mennesker fra fjern og nær

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Eddie er en alminnelig reparatør i en kanskje litt ualminnelig fornøyelsespark som har gått slekters gang. En dag mister Eddie livet sitt i en arbeidsulykke og våkner opp i en slags himmeltilstand. I denne tilstanden vandrer han rundt og møter på fem spesielle mennesker som har påvirket livet hans og som han har påvirket. Dette bringer med seg både sorg, tårer og øyeblikk av glede.Budskapet er nok ganske langt ifra Bibelsk og gir mennesket et slags falskt håp om at det uansett finnes en slags himmel man kommer til, bare man lever et helt greit liv på jorden. Dette er forførelse og vranglære og trekker ingen nærmere Kristus. Himmelen her virker også veldig jordisk sentrert, kanskje fordi ingen helt kan forestille seg hvordan det er. I denne himmelen får man sett sitt tidligere liv og vi får stadig tilbakeblikk i hovedpersonens liv om hvordan han håndterte ting og hvordan han eventuelt kunne ha gjort ting annerledes.

Det filmen kan tale til det alminnelige mennesket, også den troende, er at livet er for å leves, for å gjøre en forskjell og være bevisst at de valg man tar har en virkning inn i evigheten og en slags dominoeffekt her på jorden. Den viser også hvordan man egentlig har kunnet vært en stor velsignelse for andre uten selv å være bevisst over det. Utenom dette så nevnes Gud i noen sammenhenger og Adam og Eva nevnes også en gang! En gang viser også Eddie et angrende hjerte overfor Gud, men Jesus får vi dessverre ikke noe innblikk av, Han som egentlig er det sentrale punktet i Himmelen. En himmel uten Jesus er ingen himmel i det hele tatt, det er bare en menneskelaget og menneskekonstruert fantasi himmel som vil føre mennesket lenger inn i fortapelse!Selve konseptet er interessant og historien vekker en slags interesse over hva som vil skje rundt neste sving. Tross dette så kan den bli langtekkelig og kjedelig og stå litt stille til tider og er en film som hopper litt fram og tilbake i historien.Selv om filmen tar for seg temaet om himmelen, så gir den himmelen et ubibelsk fantasipreg skapt av mennesket. Men kanskje forfatterens idé ikke var å vise hvordan himmelen er, men fortelle oss noe gjennom de fem menneskene Eddie møter i løpet av historiens gang? Dette er en film for de spesielt interesserte, basert på boken til Mitch Albom.
3.67 av 7 - -
1.02 sekunder