Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

The Last Sin Eater (2007)

De irske immigrantene som kom til USA tok med seg noen av sine tradisjoner. Kolonien som handlingen tar for seg tok med seg en tradisjon kalt "syndeeter", som var en utvalgt person som ble utstøtt og som hver gang når noen døde måtte komme å spise opp syndene til personen. Cadi Forbes(Liberato) er ei jente som sliter med sine egne synder, og blir nysgjerrig på om syndeeteren kan fjerne de, så hun prøver å finne ham. På denne søken kommer vi nærmere til hva som plager Cadi, hvilke mørke hemmeligheter som skjuler seg i det lille sammfunnet og hva som skjer når en person ankommer og forteller at tradisjonen er gal og at det allerde var gjort opp for alle våre synder en gang for alle.

Vurdering

6 av 2 stemmer

Fakta

13
1t 57min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Michael Landon Jr.
Manusforfatter
Brian Bird
Manusforfatter
Francine Rivers
Forfatter
Skuespillere
Michael Flynn
Laochailand Kai
Louise Fletcher
Miz Elda
Angella Joy
Irish woman
Peter Wingfield
Syndeeteren
Soren Fulton
Fagan Kai
A.J. Buckley
A.J. Buckley
Angor Forbes
Thea Rose
Lilybet
Gabrielle Fitzpatrick
Bletsung McLeod
Valerie Wildman
Gervase O'Dara
Molly Jepson
Elen Forbes
Produsenter
Brian Bird
Produsent
Eric Weiler
Produsent
John Wierick
Medprodusent
Robert Gros
Produsent
Rob Wallstrom
Medprodusent
William Mapp III
Medprodusent
Donald Hauer
Medprodusent
Hamied Arvand
Medprodusent
Brian Matthews
Sjefsprodusent
Annet
Eric Weiler
Produksjonsdesign
Mark McKenzie
Komponist
Robert Seaman
Cinematografi

Lignende filmer

Anmeldelser

Forløsende

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

"The Last Sin Eeater" er et gripende drama som viser viktigheten av Guds tilgivelse, at det bare er gjennom Jesus vi kan bli tilgitt fullt og helt, selv fra de største synder vi skulle ha begått. Kontrasten blir stor og forløsningen enorm når man finner det endelige, store svaret som vil sette en fri fra fortidens mørke. Filmen er basert på en roman av Francine Rivers, har selv ikke lest romanen, men synes filmen allikevel griper tak i hjreteroten. Med storartet skuespill av bl.a. unge Liana Liberato, som Cadi Forbes, gir filmen en ekstra varmhet som mest sannsynlig ville ha blitt noe ødelagt uten hennes presentasjon.

Filmkvaliteten er god, bortsett fra noen klipp fra den smale tømmerstokkbrua, der effektene ganske lett kan bli avslørt. Filmen har også fine mørke undertoner, og får dermed fint inn kontrasten når Lyset til slutt får skinne inn i dette lille forlatte samfunnet.

Filmen forteller oss også at det er håp selv for den største synder, selv for den som er mest tynget av syndeskyld, det er HÅP! Den viser oss også hvordan Gud kan bry seg om slike øde steder, i dette tilfellet ved å sende sin tjener, Guds mann (Henry Thomas), til å forkynne gledens budskap til dette folket som er omringet av ondskapens ånder. Vi får også se at Gud ser lengselen og sukkene hos mennesker som ønsker å bli kvitt sin syndeskyld og ikke helt klarer å forstå og finne veien ut av dette selv. Dette portretterer filmen veldig fint! Filmen kunne også gjerne vist oss litt mer av "Guds mann" og hans tjeneste. Filmen nevner Jesus akkurat når det trengs, kanskje litt for sent, men forløsende nok, og det fryder en, men er litt skuffende at det vidunderlige Jesu navn ikke blir nevnt videre inn i filmens gang, selv inn i de mest forløsende øyeblikk kunne filmen blitt enda mer forløsende. Filmen hadde nok fått noen pluss poeng hvis filmlagerne hadde vært mindre redde for å bruke navnet over alle navn! Tross dette så klarer filmen å få frem budskapet på en fin måte, og mennesker som har det tungt og tynges av synder bør ihvertfall få sett denne!
5.67 av 7 - -

God filmatisering av bok

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Siden jeg har lest boken så kan jeg sammenligne filmen med den, og filmen holder så absolutt mål. Det var nesten som om jeg hadde sett filmen før, så lik føler jeg den var boka, og jeg kjente igjen de aller fleste hendelser slik de var her. Begrensingene ligger heller i mediet, at film ikke er egnet til å fortelle mer om følelsene til personene og andre detaljer, og filmen gikk ganske fort fram i forhold men greide likevel å sy sammen historien godt.Kvalitetsmessig har filmen noen småting, slik som CGI biten skuffet litt særlig når Cadi står på broen, men ikke så det ble plagsomt. Det var heller ikke så mye spesialeffekter det er snakk om, men filmen er godt filmet og det er ikke behov for så mye. Likte godt skuespillet. Det er snakk om ganske krevende roller med mye følelser i spill, men både barna og de voksne får det til. Noen replikker var litt rare, men det meste fungerte bra. Siden det er snakk om Irske immigranter så har de tatt i bruk en gammel dialekt som fungerer godt og gjør filmen mer realistisk, men for en som ikke har lest boka kan det være vanskelig å oppfatte de rare navnene.Budskapet om Jesus er godt framstilt og satt i forhold til gammel overtro. En forkynner som bruker litt kaananspråk slik en forkynner lett gjør for å prøve få fram budskapet. Likevel blir det ikke banalt i denne sammenhengen siden han selv innser det til en viss grad. Selv om filmen tar opp kjernebudskapet i kristentro, at Jesus døde for våre synder, så gjør den det på en god måte og viser virkningene av troen i dybden i et samfunn som har sterkt behov for frelse. Andre sentrale temaer er synd, skam, familierelasjoner, død og tilgivelse.Selv om filmen handler om et barn så går nokk tematikken såpass dyp og mørk at det ikke er noen barnefilm, men kan passe godt til ungdom og voksne. Filmskaperne har også tillatt seg å vise noe blod og vold, selv om de holder seg godt innenfor grensen til at det er en film hele familien kan se.
6.33 av 7 - -
0.52 sekunder