Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Once We Were Slaves (2014)

Deres skjebne var den samme: døden, men selv var de helt forskjellige. Den ene er en garvet kriminell som har motarbeidet romersk styre av all makt. Den andre er en rabbinerstudent og fredselsker, som nekter å godta dommen som er uttalt over ham. Når vi blir tatt med i historien om disse to motsetningene, oppdager vi - akkurat som de gjør til slutt - mirakelet av nåde, tilgivelse og en ny sjanse.

Vurdering

4.7 av 1 stemme

Fakta

27min
The Two Thieves
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Dallas Jenkins
Manusforfatter
Tyler Thompson
Manusforfatter
Skuespillere
Hannah Godnik
Unge Maria
Richard Cotovsky
Barabbas
Jacob Alexander
Romersk vakt
Carmen Roman
Maria Magdalena
Phillip Edward Van Lear
Romersk soldat
Glenn Stanton
Romersk soldat
Rula Gardenier
Maria
Produsenter
Dallas Jenkins
Produsent
Pete McDonough
Produsent
Fred Adams
Produsent
Dennis Crow
Medprodusent
Annet
James R. Cunningham
Produksjonsdesign
Mike Griggs
Redigering
Trent Jones
Cinematografi
Eddie Hoagland
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

Kort og godt om røverne på korset

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

I denne kortfilmen følger vi de to røverne, Demas og Benijamin som hang på hver sin side av Jesus ved korset, deres reise til fangehullet og fra fangehullet til korset. Vi følger en fritt oppdiktet bakgrunnshistorie for disse to røverne, der den ene til å begynne med var en from jøde, som prøvde å følge moseloven til punkt og prikke, mens den andre ikke vil ha noe med jødedom og gjøre, men heller leve et vilt liv. Hva skjer når disse to møter Jesus på korset?

Once We Were Slaves er en interessant vinkling på disse to røveres liv og deres møte med Jesus på korset. Budskapet peker på at ingen kommer til himmelen med sin egen rettferdighet, uansett hvor prektig den kan se ut som, men den som innrømmer sine nederlag og ser seg selv skyldig i lyset av Jesus og hans verk. Samtalene ved korset fungerer helt greit, ved at begge to først spotter Jesus, og så innser den ene at han faktisk er skyldig og Jesus uskyldig. Selv om vi ikke vet så mye om røverne på korset, så har filmskaperne her laget en historie om hvordan det hele kunne ha utartet seg. Vi får også et lite møte med Barabbas og løslatelsen hans.

Som kortfilm så er denne ganske enkelt laget, og det er ikke lagt veldig mye penger i produksjonen. Men tross det så har de klart å få bildekvaliteten bra og vi får noen kunstnerisk korte klipp som prøver å vise noe av brutaliteten i det som skjedde. Vi møter heller ikke så mange statister, noe som kanskje hadde gjort korsfestelses scenen noe mer troverdig. Alt i alt greit skuespill til en kristen kortfilm å være, der bl.a. Stelio Savante utmerker seg og fikk flere priser for rollen sin som Demas. Filmen passer godt inn i påskehøytiden.
4.7 av 7 - -
0.41 sekunder