Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

IMDb (6.3)
Stream på

The Good Book (2014)

Et lite eksemplar av Det Nye Testamente passerer gjennom hendene til fjorten fremmende, hvorav syv av dem vil få livene deres forandret for alltid.

Vurdering

4.3 av 2 stemmer

Fakta

1t 3min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Sharon Wilharm
Forfattere
Sharon Wilharm
Manusforfatter
Skuespillere
Jenn Gotzon
Ruth - Kvinnen i kirken
LaQuita James
Resepsjonist
B.K. Bomar
Alex
Matt Plunk
Pastor
Leanna Robbins
Eva
Amanda Pentecost
Sarah
Jesse Gentry
Motorsyklist
Produsenter
Fred Wilharm
Produsent
Annet
Fred Wilharm
Redigering
Fred Wilharm
Cinematografi
Rick Holets
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

En bibel på vandring

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Denne prisbelønnede filmen tar bibelen med på en instrumentalisk reise gjennom situasjoner som forskjellige mennesker er oppi. Dette nytestamentet kommer i hendene på fjorten personer, og vi ser hvordan disse reagerer på å få den i sine hender, noen er likegyldige, andres liv blir forvandlet, mens hos noen kan vi bare tenke oss hvordan livet ble etter møtet med dette nytestamentet.

Jeg må si at dette er en kreativ film. Den første kristne stumfilmen jeg kan huske å ha sett, med kun bilde og musikk. Filmskaperne tenker sikkert at bilder sier mer enn tusen ord, og det kan stemme i møte med denne filmen.
Det instrumentale kunne jeg føle gjorde filmen noe langtekkelig og jeg følte at filmen befant seg i en slags boble der savnet etter replikker og luft meldte seg. Men etter hvert blir man vant til det og den gir også noen velfungerende og sterke øyeblikk.

Filmen har mye fin, stødig og stilferdig fotografering. Det tause skuespillet fungerer greit, mens noen gjør det ypperlig, som for eksempel Jenn Gotzon som også ble nominert for beste skuespill på den internasjonale kristne film festivalen. Filmen fikk flere priser, bl.a. for den mest inspirerende og oppløftende filmen. Noen små svakheter har den jo, f.eks. det at det kan oppstå en slik brann fra en slokket fyrstikk som havner i en ganske brannsikker kasse med et lite papirark oppi. Tviler på at det hadde tatt slik fyr som filmen skal ha det til. Men det kan sikkert diskuteres. Alt i alt en noe spesiell film, noe langtekkelig tid tilder, men som stort sett fungerer greit.
4.3 av 7 - -

En bibel som forandrer mennesker

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Hovedpersonen i denne timers lange moderne stumfilmen er en bok, nemlig et Nytt Testamente som går fra person til person og forandrer liv på veien. Noen kaster den fra seg. Andre finner oppmuntring. Og så er det såklart de som finner frelse. En god ide der spenningen ligger i hvor Bibelen havner og hvilke liv den forandrer.

Dette er ikke noen veldig profesjonell produksjon, men det merkes at det er jobbet med produksjonen og at det er en god del av skuespillerne som gjør en god rolle mens andre ser ut til å ha blitt rekruttert rett fra kirkebenken. Det gjør ikke så mye, for de slipper å snakke. Kostymene er så som så og manus er noen ganger latterlig enkelt, men samtidig må det nesten gjøres slik for å få fart i en stumfilm uten å trekke det alt for mye ut samt for å gjøre alt litt mer kreativt.

En annerledes men samtidig en fin og meditativ opplevelse.
4.3 av 7 - -
0.39 sekunder