Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Saving Winston (2011)

Når den vanskelige tenåringen Ashley(Emmons) blir tvunget til å forlate sin ødeleggende livsstil, møter hun på en forlatt hest. Hesten er med på å hjelpe henne igjennom den tøffe situasjonen hun befinner seg i. Men vil fristelsene fra hennes fortid føre henne på ville veier igjen eller vil hennes nyfunnede tro til Gud, og hesten hun reddet hjelpe henne på veien mot frelse?

Vurdering

3 av 1 stemme

Fakta

1t 26min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Shane Hawks
Forfattere
Jodi Johnson
Manusforfatter
Skuespillere
Meghan McCabe-Habrat
Tante Diane
Alison Kotila
Emily
Miley Stockton
Susan
Mike Hawkins
Rådgiver
Kail Harbick
Lisa
Monique Hurd
Bibel studie venn
Produsenter
Shane Hawks
Produsent
Jodi Johnson
Produsent
Doyle Hawks
Sjefsprodusent
Bew Hawks
Sjefsprodusent
Rochelle Sundholm
Sjefsprodusent
Carrie Hawks
Produsent
Kevin Sundholm
Sjefsprodusent
Annet
Shane Hawks
Cinematografi
Shane Hawks
Redigering
David Nevue
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

En film i moll som tar det piano

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Ashley er en tenåring som sliter med narkotika og har ikke det beste ryktet på seg. Etter å ha blitt tatt på fersken i et pengeran i en lokal kirke blir hun sent på rehabilitering og så videre til en tante som bor et stykke unna hjemstedet hennes. Ting blir ikke lett når gamlekjæresten søker kontakt og ønsker henne tilbake til det gamle livet. Her kommer Gud til hjelp gjennom tanten hennes og hesten Winston som dukker opp på mystisk vis.Moralsk sett er filmen meget stabil og handlingen er minimalisert når det kommer til Ashleys kriminelle bakgrunn. Kjæresteriet til Ashley går heller ikke lenger enn at de leier hender. Filmmessig er altså moralen der, selv når hovedpersonen befinner seg på de mest syndige marker.

Den kristne tro blir allikevel etter min mening framstilt som noe stivpyntet og krampaktig i likhet med skuespillet. Tanten til Ashley prøver også å leve etter Jesu eksempel men ser allikevel trist og lei seg ut store deler av tiden, noe som er med på å gi filmen et noe tamt preg som man kunne vært foruten.Kvalitetsdelen i anmeldelsen blir nok den lengste, der filmen også snubler mest. Men for å trekke fram en positiv side så har den noen fine bilder og klipp man kan ta med seg inn i et fotogalleri, noe som kanskje ikke er overraskende når man har brukt et Canon Eos 5D Mark II kamera. Bildene er også ganske skarpe og fine, men når skuespillet ikke helt henger på greip så blir det ingen god blanding, men er med på å gjøre helhetsopplevelsen svakere. Filmen bærer et amatørpreg, noe budsjettet også taler om, men siden Pure Flix står bak utgivelsen så skal jeg la være å stemple den som det. Musikken er veldig ensformig og består for det meste av pianomusikk deriblant av noen gamle salmer, men har et lite høydepunkt med sangen ”Broken”.

Filmen består plagsomt nok av mange fadinger og unødvendige sykle-, gang- og bilscener, noe som er et tydelig kjennetegn på en amatørproduksjon. Det er også lite handling i filmen og den blir noe kjedelig i lengden, men når Bibelens budskap mot slutten kommer klarere til overflaten så kan man bli noe grepet av stundens alvor, men hvor mye mer kunne man blitt det hvis produksjonen hadde vært noe mer profesjonelt utført? Liker du hest og Jesus og ikke bryr deg om kvaliteten som henger i en tynn tråd så kan denne fungere, men ellers har denne nok ikke så veldig mye å gi.

Filmskaperne har sikkert vært både ærlige og gjort sitt beste, og filmen kan fungere for noen, men de har en god del å jobbe med til neste film og forhåpentligvis vendes kritikken til noe mer positivt neste gang.
3 av 7 - -
0.35 sekunder