Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Dialtone (2009)

En mystisk telefon, en savnet advokat, en forlatt lagerbygning. Alt dette er med på å forteller historien om Greg Pleasant(Lohr), en advokat fra Seattle som er blidt holdt tilbake fra å leve det dynamiske livet som Jesus vil han skal leve fordi han frykter mer hva mennesker synes om ham enn hva Gud synes.

Etter at Greg mister den kontrollen han har over livet sitt så dukker det opp enn merkelig klient som forteller ham om en gammel telefon som kan brukes til å ringe tilbake i tid med.

Hvordan vil han svare når han står ansikt til ansikt med en enestående mulighet og en oppvekker av det sjeldne. Hvordan vil du svare?

Vurdering

4 av 1 stemme

Fakta

42min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Brian Lohr
Forfattere
Brian Lohr
Manusforfatter
Skuespillere
Brian Lohr
Greg Pleasant
Gary Voelker
Postmann
Daniel Bittner
Borgemesterens assistent
Craig Rowland
Hoss
Craig Munson
Peter
Rita Fletcher
Kathryn
Natalie Lohr
Abby Pleasant
Randy Gross
Borgemester
John Douglass
Mr. Townsend
Produsenter
Daniel Bittner
Produsent
Craig Rowland
Medprodusent
Pastor Bryan Pollock
Medprodusent
Kenneth Bitnner
Medprodusent
Chris Lohr
Medprodusent
Burnell Johnson
Medprodusent
Ashley Zimmerman
Medprodusent
Stephen Bittner
Medprodusent
William Kopsaftis
Medprodusent
Samuel Young
Medprodusent
Annet
Daniel Bittner
Cinematografi
Gary Voelker
Cinematografi
Gary Voelker
Redigering
Daniel Craig IV
Komponist
David Craig
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

En oppvekker for de troende

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Dette er en noe interessant og spesiell kortfilm rettet mot kristne om det å dele evangeliet med mennesker man omgås med til daglig. Filmen tar for seg en meget spesiell telefon der hovedpersonen får mulighet til å ringe en person som har dødd, to dager tilbake i tid før døden inntreffer. Listen han mottar over dødsfall er lang, men hva med kona hans som døde for to dager siden og står listet opp på denne spesielle og utfordrende listen over dødsfall.Filmen har absolutt et budskap om det å komme seg opp fra komfortsonen og dele evangeliet med andre før det kan være for sent. Men så veldig mye mer enn det har den ikke. Måten det kommer frem på kan også virke noe lovisk, at man burde ta seg sammen og komme seg ut og vinne verden. Det er nok ikke helt slik det virker. Man trenger å få en ny åpenbaring av Jesus og det herlige budskapet om Korset og samtidig få frem alvoret med det som den største delen av verden er på vei mot og hvor dødbringende synden egentlig er.

Filmen viser til deler av Ray Comforts populære evangeliseringsmetode, men hovedpersonen rekker bare å fortelle litt før menneskene legger på eller blir uinteresserte. Det blir ikke fortalt om korset og hva Jesus gjorde for menneskene, men det kommer godt frem det at ”ordet om korset er dårskap for dem som går fortapt” slik det står i 1.Kor.1:18. Kort sagt, det er ikke en selvfølge at mennesker vil høre på deg og det du har å komme med. Allikevel kunne man vist en situasjon der evangeliseringen lykkes og hvordan hele evangeliet kan presenteres på en god måte og ikke bare ta frem den siden at mennesket er skyldig fremfor Gud og på vei til helvete. Kanskje filmen bare ønsker å være en oppvekker, og den klarer kanskje å få kristne til å tenke litt. Filmens mål var også å vise kristne hvordan menneskefrykt er et hinder når det kommer til formidlingen av evangeliet, men viser i liten eller ingen grad hvordan man virkelig kan bli satt fri fra slik menneskefrykt.Kvalitetsmessig leverer filmen god oversiktsfotografering og gode lydeffekter samt tøffe bildeeffekter. Bildeeffektene blir allikevel noe overdrevet brukt synes jeg, men helhetsinntrykket av filmen ellers er med og overskygger noe av det dårlige skuespillet som ikke imponerer så altfor stort.I det store og det hele så har filmen en god story og man klarer å henge med helt til siste slutt. Det mangler som sagt noe i det budskapsmessige men dette er allikevel en grei film om nødvendigheten i evangelisering og at mennesker virkelig er på vei til fortapelsen hvis de ikke blir nådd ut til. Experience Studios slår allikevel på stortromma ved å lage deres første satsing innenfor det kristne filmmarkedet med et mini-budsjett utenom det vanlige. Jeg håper vi kan se mer til dem i fremtiden. En veldig god story med en skuffende vinkling av evangeliet.
4 av 7 - -
0.36 sekunder