Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Rust (2010)

Midt i en midtlivskrise om tro eller ikke tro, finner en mann håp der hvor han minst forventer det – i sin hjemby. James Moore(Bernsen) er en tidligere prest som reiser tilbake til sin hjemby for å oppdage at en nyinnflyttet familie er blitt drept i en mystisk brann, og at hans barndomsvenn(Warner) er innblandet i mordet. Overbevist om at barndomsvennen er uskyldig, starter James jakten på sannheten ... og gjenoppdager samtidig sin egen fortapte tro.

Vurdering

5.17 av 2 stemmer

Fakta

1t 30min
Land: Canada
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Corbin Bernsen
Corbin Bernsen
Manusforfatter
Skuespillere
Corbin Bernsen
Corbin Bernsen
James Moore
Shannon Jardine
Paula Roggin
Graham Bell
Earl Jackson
Frank Gall
Glen
Lloyd Warner
Travis
Audrey Lynn Tennent
Mary
Kirsten Collins
Amanda
John Hutchinson
Pastor Barrow
Produsenter
Corbin Bernsen
Corbin Bernsen
Produsent
Chris Aronoff
Produsent
James Greilick
Medprodusent
Dana Lesiuk
Produsent
Annet
Brandon McCormick
Komponist
Mike Post
Komponist
Eric Gustavo Petersen
Cinematografi
Jason Shabatoski
Redigering
Skye Rolick
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Ikke så rustent om noe som ruster

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Skuespiller Corbin Bernsen tar seg turen til den lille bygda Kipling og samler sammen noen av bygdas få innbyggere for å lage film. Alle er uerfarne og Corbin har en jobb fremfor seg. ”Rust” er resultatet, ja for å si det sånn, et overraskende godt resultat.

Den handler om pastor som gjennomgår en troskrise etter at en godt likt familie i bygda omkommer i en grusom husbrann. Det hele hoper seg opp når en av bygdas gutter begår selvmord på en av de mer brutale måter. James More, spilt av Bernsen, skjønner seg ikke på Gud og holder på å miste håpet i det han bestemmer seg for å se nærmere på saken og begynner å sette store spørsmålstegn til omstendighetene rundt brannen.Filmen starter med den tvilende pastoren James Moores som har en del bagasje med seg gjennom livet som han må få lasset av i tillegg til at troen hans holder på å svikte pga. omstendighetene han er omgitt av. En slik troskrise tror jeg enhver troende kan komme inn i, men James nekter å gi opp og innser etter hvert hvilken mening Gud har med det hele. Filmen utvikler et godt budskap og etter hvert så kan man merke et sterkt underliggende budskap som kommer opp på overflaten og avsluttes med en god appell med et godt bilde på hvordan Gud ønsker å behandle oss. Det underliggende budskapet gir oss også et lite innblikk i evangeliet og hva Jesus gjorde for oss.Kvaliteten fungerer bra og skuespillet er utrolig bra til at de fleste skuespillerne er amatører og debutanter i denne uvanlige satsingen av Corbin Bernsen der han er den eneste kjente skuespilleren med god erfaring og kjendisstatus med bl.a. to tidligere Golden Globe og Emmy nominasjoner.Det finnes nok ikke mange kjente skuespillere som velger å reise til en ukjent bygd for å trene opp en gruppe av bygdas befolkning til å spille i en film som bærer på et budskap bygda vil komme til å huske i lange tider fremover. Corbin Bernsen er en av disse få skuespillerne som har valgt å skrive, produsere og regissere denne kristne filmen der budskapet runger minst like mye utenfor settet som innenfor. Som coveret sier det så er ”Rust” et oppløftende drama om tro, familie og de sterke båndene som holder et samfunn sammen.
5.33 av 7 - -

Når troen begynner å ruste

Corbin Bernsen spiller hovedpersonen James Moore som prøver å løse opp i et mysterium der han er overbevist over at en venn av han ikke har startet en dødsbrann selv om han har tilstått. James er akkurat kommet tilbake til byen etter å ha forlatt sitt presteembete og Gud, og mens han kjemper med å finne tilbake troen med å snakke til presten, snakke med Gud og ved å prøve å finne mening i sin egen reise. Det er en helt grei historie som kunne være litt mer original og med en litt mer spennende rolleliste, men det er absolutt en god film som får fram budskap om Guds rolle i våre liv, og hva han gjorde for oss.En del skuespillere gjør det bra, men en del stor del av dem mangler glød, noe som smitter litt over på filmen. Likevel har den litt personlighet, og det er noe med å følge en persons spirituelle reise sammen med den fysiske søken – og å gjøre det på en måte som ikke setter kristendommen i noe dårlig lys, snarere viser hvor god den er og hvordan Gud klamrer oss til åre hjerter selv om vi ikke føler han er der.”Rust” er en film som bæres av regissør, produsent, manusforfatter og hovedrolleinnehaver Corbin Bernsen. Han har laget en film som oppfattes personlig og man føler han gir mye av seg selv i en manns reise når livet og troen begynner å ruste.

5 av 7 - -
0.44 sekunder