Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Saving God (2008)

Etter å ha sittet femten år i fengsel for drap, kommer pastor Armstrong Cane(Rhames) tilbake til sitt gamle nabolag og er klar til å ta over sin fars gamle kirke. Men nabolaget er tøffere enn noen gang og Cane prøver å hjelpe unge Norris(Murphy) som er på full fart utfor. Men narkobossen Blaze(McDermott) vil ikke ha noen innblanding.

Vurdering

5 av 2 stemmer

Fakta

1t 41min
Saving God - One soul at a time, Preacher
Land: Canada
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Duane Crichton
Forfattere
Michael Jackson (II)
Manusforfatter
Skuespillere
Tony Meyler
Politibetjent
Christopher Marren
Politibetjent
Boyd Banks
Poole
Ving Rhames
Armstrong Cane
Genelle Williams
Ashley Ellis
Egidio Tari
Detektiv Lombardi
Dwain Murphy
Norris Johns
Richard Leacock
Mr. Ken Salter
Jason Weinberg
Narc
Kim Roberts
Dr. Munson
Produsenter
Wayne Thompson
Produsent
Sherri Bennett
Medprodusent
Emanuel 'Manny' Danelon
Medprodusent
Pazz Neglia
Medprodusent
Domenic Serafino
Produsent
Philip Mellows
Produsent
Tim Cherry
Sjefsprodusent
Annet
Svjetlana Jaklenec
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Småtypisk, men passe god sådan

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Vi møter en prest som tar over en liten falleferdig kirke i et slumstrøk som er på vei til å bli kjøpt opp av en pastor med en større kirke, men presten vil ikke gi fra seg det han har bestemt seg for å bygge opp. Han begynner å bli kjent med folk i området og hjelper dem med sine saker mens han klargjør kirken. Akkurat det, det er noe som vi kan se på en mengde filmer i større eller mindre grad. Det som skiller denne fra andre er kanskje hovedsakelig at presten, som spilles av Ving Rhames, og har sittet inne i fengsel i femten år for drap.Jeg vil ikke si at det kvalifiserer til at handlingen blir veldig original, men filmen er godt gjennomfør og kvaliteten er god, ja bedre i det minste enn i mange av de andre lignende filmene. Dessuten så er det et profilert kristent filmselskap bak, som gir filmen litt ekstra tyngde, noe som er grunnen til at den har kommet på markedet i Norge til tross for at budskapet er klart og tydelig. Tydelig, ja, men kanskje lit vel mye fokus på Gud og litt lite på Jesus. Det er også noen småtypiske øyeblikk som bare bekrefter at det er noe vi har sett før, men også noen øyeblikk som man kan lure på om passe helt inn(som er satt der bare fordi kristne står bak).Alt i alt, sitter jeg igjen med en grei følelse, og synes filmen er god nokk til å stå i leiefilmhylla i Norge blant andre filmer i millon dollar budsjettklassen, kanskje særlig fordi slike filmer ikke er hverdagskost der.
4.33 av 7 - -

Sterk, hard og radikal

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

En tøff film som er laget i samarbeid med Cloud Ten Pictures (Left Behind) om pastor Armstrong Cane, godt spilt av Ving Rhames, som kommer ut etter 15års fengsel som en forvandlet mann og skal til å drive sin fars nedlagte og falleferdige menighet. Han møter uventet motstand for sine radikale avgjørelser og standpunkter han har lært å kjenne utifra Guds Ord under fengselsoppholdet sitt.Dette er en sterk film med et spennende manus og et godt budskap. Jeg er glad filmen tar opp radikale emner som mange andre filmer ikke tørr å nevne, f.eks. det å bli fri fra temperamentet som det gamle menneske bærer på. En annen ting filmen avslører er typisk herlighetsteologi og disse moderne megakirkene som ofte er preget av denne teologien.

Vi får vite at pastor Cane har sittet 15år i fengsel grunnet drap og etterhvert inn i filmen så får vi noen flere detaljer angående dette. Vi får også se fruktene av omvendelsen hans noe som har betydning for bygda han bor i. Pastoren bærer på en sterk og kraftig karakter men inni er han ydmyk og hjelpsom og fylt av kjærlighet til bygda som stort sett er tynget av narkotika, tenåringsgraviditeter og ting som følger med.

Filmen har også et budskap om å søke Guds rike først så vil Gud gi det man trenger og har behov for i tilegg. Vi kan også se at Gud kan vende det onde til det gode, mot slutten kan vi f.eks. se et kanskje litt uklokt og ekstremt valg pastoren tar men som tross alt blir vendt om til noe godt.Kvalitetsmessig spiller Ving Rhames godt i rollen som pastor Cane! Skuespillet kan skrente noe ellers i filmen men helhetsmessig kan dette sies å være en kvalitetspreget kristen film.Jeg synes filmen var overraskende bra og ble litt overrasket når jeg ser at filmen er på kjøpe og leievideo i vanlige norske butikker der de selger og leier ut filmer.

Det virket også som om kirken som blir brukt i filmen er den samme som ble brukt i Left Behind filmene, men det trenger jo ikke være det.

Interessant å se Ving Rhames, kjent fra "Mission Impossible" filmene, spille i en slik kristen film som nok vil røre deg før eller siden på en eller annen måte.
5.67 av 7 - -
0.55 sekunder