Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

IMDb (4.6)
Stream på

The Masked Saint (2016)

En pastor og profesjonell wrestler aksepterer en stilling i en kirke som sliter med oppmøte og økonomi. I sin nye rolle hjelper han nærområdet både som spirituell veiler og som hans alter ego "The Saint".

Vurdering

4.85 av 2 stemmer

Fakta

1t 45min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Warren P. Sonoda
Forfattere
Brett Granstaff
Manusforfatter
Chris Whaley
Forfatter
Scott Crowell
Manusforfatter
Skuespillere
Brett Granstaff
Chris Samuels
Joan Gregson
Mrs. Beasley
Scott Nichol
Tim McDonald
Patrick McKenna
Judd Lumpkin
Mykel Shannon Jenkins
Detektiv Harper
James Preston Rogers
The Reaper
Roddy Piper
Nicky Stone
Diahann Carroll
Miss Edna
T.J. McGibbon
Carrie Samuels
Produsenter
Justin Kelly
Produsent
Kenin M. Spivak
Medprodusent
Joe Sisto
Sjefsprodusent
Cliff McDowell
Produsent
Peter Hannoush
Medprodusent
Gary Granstaff
Sjefsprodusent
David Anselmo
Medprodusent
Annet
Peter Mihaichuk
Produksjonsdesign
Aden Bahadori
Redigering
James Griffith
Cinematografi
Roger St-Denis
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

God wrestling i kristen pakning

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Det er med et lettet hjerte jeg kan meddele at selve slåssingen og kampscene i denne filmen er prima vare - alltid noe man gruer seg til å se i filmer som er av lavere budsjett. Denne filmen har hatt en del midler og de har brukt de godt noe som gir en film som føles polert og av god kvalitet på alle områder. Vi følger en pastor som tidligere var profesjonell wrestler men nå overtar en kirke som sliter. Ved å kombinere sitt tidligere yrke med pastor jobben håper han på å redde kirken fra økonomisk ruin, samtidig som han på si hjelper til som en slags superhelt når det trengs. Jeg hadde ikke helt sett for meg at filmen ville handle så mye om å redde en kirke, siden det er en vanlig tema for kristne filmer og plottet er sånn sett enkelt konstruert men det hjelper å ha wrestling som primærfokus og actionhelt i tillegg. Budskapet i filmen kommer fram og det er ikke dårlig, men det blir litt annenrangs fordi det ikke helt passer inn med wrestling, altså wrestling er for å redde kirken men forteller oss lite om viktige temaer selv om de får fram at han er en mann av integritet. Det er ikke helt rett å si at filmen er basert på sann historie, siden det ikke er basert på historien til forfatteren av boka som filmen er basert på, men heller erfaringer han hadde som wrestler og pastor. Jeg likte godt filmen fordi det var lite å henge seg opp i og skuespillet var veldig godt selv om noen roller var overdrevne. Mest av alt synes jeg denne filmen dekker på sett og vis et område der kisten film mangler på, nemlig actionfronten.
5 av 7 - -

Spenning rundt det å bli dratt til to sider

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

”The Masked Saint” baserer seg på sanne hendelser og er blitt inspirert av boken med samme navn av Chris Whaley som den maskerte helgenen fra virkeligheten. I filmen blir Chris konfrontert med om wrestling er innenfor når det kommer til å forene det med pastortjenesten. I begynnelsen av filmen bestemmer han seg for en siste kamp, før han legger opp og skal tre inn som pastor i en liten bygd med mye kriminalitet, og med en fortid der pastorer for menigheten i bygda ikke har holdt ut lenge pga. de kriminelle gjengenes herjinger og trusler. Chris blir allikevel dratt til begge sider og en stund lever han et dobbeltliv der han er ute om kveldene og redder de svake i samfunnet som den maskerte helgenen og innimellom deltar han i wrestling konkurranser for å tjene inn penger til å kunne forsørge familien og en forfallen kirkebygning. Dilemmaene slutter ikke å komme fram i livet til Chris når menigheten vokser og selvrettferdighet og stolthet entrer arenaen.

Filmen kan bli en kontroversiell bit i kristne sammenhenger, for spørsmålet stiller seg om det i visse tilfeller er lov å ty til vold som kristen, som for eksempel i selvforsvar og i forsvar av de som ikke kan forsvare seg selv. Et annet spørsmål som kommer fram er hvor riktig det er å drive med en voldsom sport som wrestling, selv om det meste innenfor den sporten er skuespill? Dette er ting man kan samtale om i grupper. Filmen tar også et oppgjør med selvrettferdighet og det å hevde seg selv i menigheten, men også det å ta imot de svakeste i samfunnet, og gå imot dømmende blikk som fort kan oppstå når f.eks. en prostituert kommer inn kirkedøren. Hva gjør vi da?
Evangeliet kommer nok ikke direkte fram i filmen, men noen bibelske poenger finner vi. Jesus blir heller ikke nevnt en eneste gang slik jeg kunne få med meg, men Gud blir nevnt, også i form av ”Herren”. Det at filmen er basert på sann historie gjør den allikevel noe mer inspirerende enn den hadde vært hvis historien var helt oppdiktet, samtidig som undertegnede også har hatt en sans for kampsportfilmer fra tidligere av.

Filmen har overraskende god bildekvalitet og kameraføring, mens klippingen av og til blir litt så som så, så fungerer mye bra i denne filmen. Skuespillet er bra, og Brett Granstaff ble nominert til beste skuespiller under den Internasjonale Kristne filmfestivalen i 2015. Den ble også nominert til beste regi og beste musikk, samt at den vant prisen for beste film. Noen av personene overspiller litt og kan bli noe slitsomme i lengden, som f.eks. rollen til Judd, spilt av Patrick McKenna. Det blir noe voldsomt til tider og forandringen i menneskers liv skjer også litt fort, nesten så man ikke ser noen årsak til forandringene. Noe som imponerer i filmen er de godt koreograferte wrestling scenene, som det ser ut som man har investert mye penger og god tid inn i. Handlingen i filmen kan bli noe rotete etter hvert og mister noe av flyten, selv om første del av filmen er over middels.

Filmen har også noen komiske og morsomme innslag, der man ikke kan unngå å trekke på smilebåndet. Den har også noen gode sitater som f.eks. at ”de beste prekenene våre er livene vi lever”. Vi møter også wrestlere fra virkeligheten, noe som er med på å gi skuespillet et løft, siden wrestling er skuespill i seg selv, en erfaring man kan ta med seg til filmlerretet. Filmen innholder en del vold og lyden kan være litt høy til tider, men alt i alt er dette en film der man kan få gode innslag av budskap, gode emner til samtale etter filmen og så er den med på å gi innslag av underholdning i form av wrestling. Likte du filmer som ”Sting: The Moment of Truth” så er denne i samme sjanger, ellers finnes den noe gamle kamsportfilmen ”Fury to Freedom” der ute, og er du interessert i å se hvordan en annen wrestler som har vært i norgestoppen kan gjøre det på skuespillerfronten så kan du se ”Pakten” fra 2006 som undertegnede har vært med og laget.
4.7 av 7 - -
0.29 sekunder