Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

The Second Chance (2006)

Ethan Jenkins (Michael W. Smith) og Jake Sanders (Jeff Obafemi Carr) er begge pastorer som tjener den samme Gud med den samme boken, men der ender også likhetene. Ethan er fornøyd og komfortabel der han er på framferd i sin karriere som forfatter og pastor i megakirken. Jake er pastor for dattermenigheten "Second Chance" i slummen og som tar hand om de som er lavest på rangstigen i samfunnet. Så blir Ethan tvunget til å jobbe side om side med Jake i slummenigheten, der han får møte virkeligheten fra en annen vinkel og blir nødt til å innrømme at kirken kanskje egentlig er noe annet enn den bobla han kommer fra.

Vurdering

5 av 2 stemmer

Fakta

1t 42min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Steve Taylor
Manusforfatter
Henry O. Arnold
Manusforfatter
Ben Pearson
Manusforfatter
Chip Arnold
Manusforfatter
Skuespillere
Michael W. Smith
Ethan Jenkins
Jeremy Childs
Byggnings sjef
Bobby Daniels
Guvernør
Darius Willis
Reporter
Burton Collins
Styremedlem
Jeff Obafemi Carr
Jake Sanders
David Alford
Parker Richards
Henry Haggard
Officer Mitchell Thibodeaux
Produsenter
Steve Taylor
Produsent
Henry O. Arnold
Medprodusent
Ben Pearson
Medprodusent
Ben Howard
Sjefsprodusent
Coke Sams
Produsent
Michael Hagerty
Sjefsprodusent
John Huie
Medprodusent
Annet
Michael W. Smith
Komponist
Ben Pearson
Cinematografi
Matt Sterling
Redigering
Ruby Guidara
Produksjonsdesign
John Mark Painter
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

Viktig budskap men noe mangler

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Den kjente kristne lovsangslederen og artisten Michael W. Smith filmdebuterer i sin rolle som lovsangsleder for den rike og mektige menigheten «The Rock», men som etterhvert blir tvunget til å innse at søsterkirken «The Seond Chance» har noe som de selv virkelig mangler, nemlig å gå ned i slummen og ta i et tak og innse at materialisme og berømmelse har liten verdi i Guds øyne. Helt fra starten av legger filmen vekt på ordene fra Jakobs brev kapittel 1 om å ikke bare være Ordets hører, men også det gjører. Vi ser utover i filmen hvordan Michael W. Smiths rollefigur som Ethan Jenkins forandres og han innser livsnødvendige ting under sin reise. Jeff Obafemi Carr spiller pastor Jake i Second Chance menigheten og disse to kommer i konflikt med hverandre! Begge har sine svakheter og kamper i sin tro, Ethan sliter med berømmelsesstempel og luksusliv og Jake sliter med å slutte å banne, og sammen sliter de med tempramentet sitt, men utover i filmen så lærer de viktige og avgjørende leksjoner som vil være med å forandre begges liv for alltid.



Noen vil sikkert stusse på denne pastoren som banner et par ganger i filmen og sette en sterk pekefinger på ham, men samtidig burde man sette en like stor pekefinger på Ethansitt liv, men det viktige er at begge to er klar over det og jobber med saken. Men samtidig så må vi sette et lite spørsmålstegn på at umodne kristne blir satt i lederposisjoner noe lederbrevene i Bibelen ikke anbefaler. 1Timoteusbrev 3 står det en lang rekke med ting som en lederskikkelse bør ta til seg og i 2Timoteusbrev skriver Paulus bl.a. at man skal unngå tåpelige og barnslige diskusjoner, for det fører bare til strid. Så står det videre at en Herrens tjener skal ikke stride, men være mild mot alle, i stand til å undervise, tålmodig, og i ydmykhet irettesette dem som står imot (1Tim.2:23-24).

Men når det er sagt så prøver filmen å fortelle oss et viktig budskap, men samtidig så blir man litt oppgitt av den stadige stridingen, kranglingen og fokuset på det negative i hovedpersonenes oppførsel. Så filmlagerne kunne ha gjort det litt annerledes her! Jeg visste ikke helt først om jeg skulle slakte filmen helt eller rose den høyere enn den kanskje fortjener, men jeg velger å finne en balanse og ta frem det viktige som er verdt å ta med seg videre.



Totalt sett blir dette en helt fin film, men det betyr ikke at seerens menighet blir oppfordret til å kopiere det negative som hovedpersonene fremviser i filmen, for det kan fort bli sett på som et sekulært hjelperarbeid som bærer kristennavnet, men samtidig gir den et viktig budskap om tilgivelse, det å elske sine fiender og hjelpe de fattige! Selvom det å elske sine fiender blir vanskelig i filmen, så poengteres det ikke at man virkelig trenger Guds nåde for å klare det.
4.67 av 7 - -

Om hva en kirke bør ligne

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Michael W. Smith består sin debut på film med glans i denne filmen som tar opp et mangfold av temaer som er viktige i dagens kirker. Selv om man tror likt så kan man sette troen til verks på mange forskjellige måter, og man kan vektlegge eller overse skriftsteder eller bare la seg blinde av pengenes makt alt ettersom, noe som ”The Second Chance” prøver å hinte til i denne filmen. Det er ikke sagt at alle store kirker er som den i filmen, men det filmen prøver å fortelle er at kirken bør streve mer etter å være slik som ”Second Chance” menigheten som er ute blant folk, ute i slummen og ute der hvor behovet er størst. Det er der man møter utfordringer, det er der man setter til verks troen for alvor, og det er der det ikke er behov for penger men for folk.



Det er altså ingen dårlig film om kirken i dagens samfunn, og attpåtil med god kvalitet både i skuespill generelt, selv om det skranter flere steder, og i det rent visuelle utrykket. Det er et budskap som filmskaperen vil få fram og det er et budskap som han får fram og som kan være utgangspunkt til mange diskusjoner og selvransakelse. Handlingen er grei nokk, men den har en del typiske klisjétrekk av typen vi har sett før når det kommer til grunnrisset, der noen slemme med mer makt overtaler de som sitter på verdiene til å gi ifra seg dem og så er det et mindretall snille som blir igjen for å protestere. Fokuset i filmen ligger likevel ikke her, men i hovedpersonens møte med de som ikke har noe å si i denne prosessen og hvordan både han forandres og hvordan de rundt gjør det, og derfor greier filmen å løfte seg over akkurat den klisjeen. Ellers blir forandringene hos Ethan presentert på en litt platt måte og man får ikke tatt så stor del i følelsene(og sinnet) hans. Actionscenene som det ikke er så mange kunne også vært bedre, for det er i de litt mer krevende scenene at man merker svakhetene best.



Det er kanskje også greit å legge merke til at ”Second Chance” menigheten ikke er feilfri, men i sin posisjon er de bare mer avhengig av Gud. Man kan derfor kanskje bli litt skuffet fordi det skaper en slags tvetydighet når filmen ikke i alle tilfeller viser et klart forbilde, men desto mer realistisk blir den. En absolutt severdig film som tør å sette noen viktige elementer hos kirken på dagsorden.
5.33 av 7 - -
0.47 sekunder