Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Seven Deadly Words (2013)

Hvor langt er de villige til å gå for å beholde status quo? Pastor Evan Bennet overtar mer bagasje enn det han forventet når han blir ny pastor i en kirken “Egypt Valley Community Church” i Connersville, Indiana. De har ikke penger og de er ikke koblet på lokalsamfunnet. De har behov for en sterk leder som kan stå opp mot tradisjonen, inspirere og tenke nytt. Evan begynner sakte men sikkert sammen med en gruppe i forsamlingen å bygge relasjoner til mennesker og reparere de brutte båndene samtidig som de prøver å få økonomien på rett kjøl.

Når det viser seg at et av de største utgiftene og hindrene for økonomien er kirkens store fokus på misjonsarbeid prøver Evan å endre på budsjettene, men det imøtegås ikke veldig godt av den inflytelsesrike og tradisjontro Haman familien. Det som begynte som en debatt over givertjeneste viser seg å bli en hellig krig mellom to partier i kirken, der Evan ser ut til å bli den skadelidende.

Vurdering

4 av 1 stemme

Fakta

1t 37min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Doc Benson
Forfattere
Doc Benson
Manusforfatter
Skuespillere
Kendra LaSalle
Officer Coogan
Wayne Greeson
Walt Tannin
Luke Asher
Marcus Stone
Linda Ward
Bertha Haman
Guisela Moro
Elena Bennett
Shane Willimon
Brax McCoy
Mark A. Ginther
Vincent Haman
Roy Lynam
Pastor Evan Bennett
Ronnie Wylie Jr.
Tommie
Christopher Hunt
Stewart
Produsenter
Doc Benson
Produsent
Jamie Lee Smith
Sjefsprodusent
Annet
James Burgess
Redigering
Marcela Shaw
Produksjonsdesign
SunJae Smith
Cinematografi
David Traugh
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

Om å ikke klinge seg til tradisjonen

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Vi møter en ny pastor sammen med hans families som skal overta en liten kirke der den gamle pastoren har dødd, og der økonomien og framtiden ikke er helt på stell. Samtidig lages det en dokumentar, slik at vi får et innblikk fra denne synsvinkelen også. På grunn av at det er mye galt med kirken, så får vi servert en del kirkepolitikk som kanskje ikke er så spennende på film, men som likevel bygger opp et plot om det å bygge opp og redde en kirke. Etterhvert så heter det seg opp og mot slutten tenderer filmen nesten mot thriller sjangeren og vi får også noen humorinslag for å lette litt på stemningen.

Som i alle kirker så finnes det her også folk som er ytterst loviske og selvfokuserte som påpeker andres synder med “kristen kjærlighet” samtidig som de ikke ser sine egne feil. Komiteer motarbeider hverandre i kamp om kollektpengene samtidig som kirken skal gå rundt. Dermed blir det en film man kan kjenne seg igjen i dersom man noen gang har engasjert seg i en kirke, men at det fungerer på film på denne måten for alle er nok heller litt tvilsomt. Denne filmen kan likevel være god for for spesielt interesserte.

Det er et budskap her om å ikke klinge seg til fortiden, det å bygge kirke med lokalsamfunnet i fokus samt hvordan forholde seg til dem som motarbeider din visjon som pastor.

Og for deg som lurer, de syv dødelige ordene på norsk: “Vi har aldri gjort det slik før”.
4 av 7 - -
0.49 sekunder