Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Gold Through The Fire (1987)

Som 17 åring utfører Peter Smyslow(Harlan) en vågal flukt ut fra Soviet Unionen, dagens Russland, som redder ham fra den religiøse forfølgelsen, som hans familie fortsatt er en del av.
Peter får endelig muligheten til å fullføre drømmen om å leve i USA. Men vanskelighetene dukker opp når Peter skal tilpasse seg den amerikanske livsstilen i sin nye fosterfamilie.
Peter får noen tøffe lærepenger når det gjelder å være Kristen i Amerika, da han isteden for frihet møter forfølgelse bl.a. i den nye skolen hans, og isteden for overbevisning møter han kompromiss fra kristne.
Men Peter holder ut i troen og strekker seg ut i kjærlighet når det gjelder fosterfamiliens kyniske 12 årige sønn, David(Wolff).
Peter blir også plutselig stjerne over natten når det kommer til fotball på den nye skolen hans, og dermed oppdager han en ny vei til popularitet gjennom sin nye venninne. Han møter nå en kamp, enda farligere enn prøvelsene han opplevde i Russland.

Vurdering

3.67 av 1 stemme

Fakta

1t 21min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Edward T. McDougal
Manusforfatter
Skuespillere
Paige Mikolajczyk
Deirdra McBride
Charles Harlan
Peter Smyslov
James Lawson
Fotball trener
Gary Wilmes
Angelo
Adrienne Solid
Emily Nation
Gregg Ladd
Mr. Engle
Rene Anderson
Mrs. Davis
Reid Ostrowski
KGB agenten
Chris Scherschel
Marilyn McBride
Michael Welborn
Dean McBride
Produsenter
Annet
Edward T. McDougal
Redigering
Eric C. Kay
Cinematografi

Lignende filmer

Anmeldelser

Utfordrende budskap, men...

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

"Gold Through The Fire" er en film som er basert på faktiske hendelser i tidligere Soviet, men handlingen er nok ikke basert på en sann historie etter hva jeg vet. Men filmen gir oss et innblikk inn i hvordan mange unge kristne opplever forfølgelse, og uansett hvor man henvender seg så vil man oppleve det på en eller annen måte. Vi ser hvordan Peter tror han er kvitt forfølgelsene når han kommer til USA, som liksom skal være et fritt land, men det er her han virkelig møter de store utfordringene, på skolen og blandt venner.

Vi får se hvordan alt blir nytt for Peter når han klarer å rømme til USA, vi får liksom et lite innblikk i kultursjokket som Peter opplever. Selvom Charles Harlan gjør en fin jobb i hovedrollen som Peter så sliter filmen ellers bl.a. med dårlig skuespill, filmkvalitet og klipping. Men samtidig formidler filmen gode poenger som alle kristne rundt om i verden bør vite. Filmen avslører hykleri, den viser oss hva forfølgelse er, og den oppfordrer til et ekte kristenliv. Selvom filmen ikke er så altfor bra, så mottok den Jean Halo prisen for beste film på Houston Int. Film Festival. Filmen har blitt innspilt på forskjellige steder rundt om i Russland, Vest Europa og USA.
3.67 av 7 - -
0.27 sekunder