Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

The Road to Emmaus, PA (2008)

Tre noenlunde skeptiske venner tar en roadtrip i en shabby RV for å gjenfortelle en bibelsk pilgrimstur i Lukas evangelium, men fra Jerusalem OH til Emmaus PA. Historien gikk ut på at to reisende reiste fra Jerusalem til Emmaus etter korsfestelsen og Jesus slår følge med dem og åpner skriften til dem på veien. Når de ankommer Emmaus og forstår hvem som har vært med dem, snur de og drar tilbake til Jerusalem.

Det starter som et ekspreiment for å undersøke om det vil funke og om de vil oppleve noe spennede, og så ender det som en moderne pilgrimstur med mange lærerike møter underveis.

Vurdering

3.3 av 1 stemme

Fakta

1t 18min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Mark Denney
Forfattere
Brad Wise
Manusforfatter
Mat Milthaler
Manusforfatter
Joe Boyd
Manusforfatter
Skuespillere
Brad Wise
Seg selv
Mat Milthaler
Seg selv
Joe Boyd
Seg selv
Jack Lipphardt
Seg selv
Dianne Joseph
Seg selv
Produsenter
Brad Wise
Medprodusent
Joe Boyd
Produsent
Mat Milthaler
Medprodusent
Ed Hatke
Produsent
Jim Nyberg
Sjefsprodusent
Annet
Mark Denney
Redigering
Mark Denney
Cinematografi
Norman D. Freitag
Redigering
Norm Freitag
Redigering
Charlie Hines
Komponist
Bobby Frisch
Komponist
Cris Ferguson
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

Et eksperiment basert på bibelen

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Tre venner drar på en roadtrip i USA, fra Jerusalem OH til Emmaus PA - fra en liten bygd i USA til en annen liten bygd i USA i en rusten RV. Inspirasjonen deres kommer fra påskefortellingen i bibelen der to personer drar fra Jerusalem etter korsfestelsen til Emmaus, der Jesus slår følge med dem og åpner skriften til dem. Forhåpningn er at Jesus skal vise dem noe på veien.

De drar fra plass til plass i søken etter Jesus, og kommer i samtale med mange personer. I seg selv høres ikke konseptet så spennende ut med en amatørdokumentarfilm roadtrip med tre troende som snakker om sine erfaringer på turen, og sjokk, det er det heller ikke. Det går for sakte, og det er altfor åpen utvikling om å prøve å finne ut av Guds vilje og ledelse på veien. Du kan si det er en ærlig historie som ikke hyper opp det så mye og der det snakkes om forhåpninger og bønnestundene deres og “tolkningen” til deres fornemmelser av svar. Men det fungerer. De finner sine historier.

Vi får innblikk i noen historier som blir dem fortalt av fremmende på veien, og fint og greit det, men det er ganske sporadisk. Det er uten veldig tydelig plan. De tar det som det kommer. Men så finner de også litt av Gud i hverdagen. De finner Hans ledelse på reisen. Det er ikke store mirakler og livsforvandlende hendelser, men naturlige møter og reelle historier fra hverdager og liv levd med Gud.
3.3 av 7 - -
0.29 sekunder