Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Da Vinci-kodens bedrag (2005)

Dan Browns bestselgende roman "DaVinci-koden" startet en verdensomspennende kontrovers med sin åpning av boken: "Fakta: Alle beskrivelser av kunstverker, arkitektur, dokumenter og hemmelige ritualer i romanen er korrekte."

Alle lurer på det - er romanen fakta eller oppspinn? Giftet virkelig Jesus seg med Maria Magdalena? Var hun en av hans disipler? Fikk de et barn sammen som ble starten på Frankrikes kongelige blodslinje? Har hemmelige, katolske organisasjoner skjult disse og mange andre hemmeligheter om Jesus? Visste kjente mennesker som Leonardo DaVinci og sir Isaac Newton om disse hemmelighetene? Prøvde Leonardo å advare oss gjennom sitt maleri Den siste nattverd? Her får du svarene!

Basert på tre bestselgende bøker, løser denne dokumentaren et 2000 år gammelt mysterium og stadfester din tro på kristendommen!

Denne dokumentaren svarer på alle de brysomme spørsmålene og avsløreralt bedrageriet i Dan Browns roman - gjennom intervjuer med bokforfattere og verdens ledende eksperter i teologi, arkeologi, kunsthistorie, filosofi og vitenskap.

Du vil bli fascinert over de nye bevisene som styrker Det nye testamentets troverdighet. Dette programmet vil tilfredsstille din nysgjerrighet, sette i gang din fantasi, og gi innsikt som vil styrke din egen tro på bibelsk kristendom.

Vurdering

5 av 1 stemme

Fakta

Alle
1t 3min
The Da Vinci Code Deception, The Da Vinci Code Deception: Solving the 2000 Year Old Mystery
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Joseph Meier
Manusforfatter
Skuespillere
Mark Oxbrow
Seg selv
Hank Hanegraaff
Seg selv
Rev. Julie Slayback
Seg selv
Sandra Miesel
Seg selv
Dr. Chuck Missler
Seg selv
Dr. Erwin Lutzer
Seg selv
Dr. Paul Maier
Seg selv
Dr. Jim Garlow
Seg selv
Amy Welborn
Seg selv
Produsenter
Brenda Rundback
Produsent
Annet
David Priest
Redigering
Brenda Rundback
Cinematografi

Lignende filmer

Anmeldelser

Avslører Dan Browns mesterverk

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

En avslørende dokumentarfilm som tar for seg den bestselgende, verdensberømte og kontroversielle boken ”Da Vinci-koden” av Dan Brown, og avslører alle de feilaktige fakta som boken selv hevder å være fakta. Filmen er laget fra et kristent ståsted og det ble prøvd å få til intervjuer med Dan Brown, uten å lykkes. Tross dette så får vi intervjuer med eksperter på området, slike som Dr. Paul Maier, Dr. Chuck Missler, Dr. Jim Garlow, Dr. Edwin Lutzer med flere.Filmen avslører ”Da Vinci-koden” totalt og får den til å se ut som et bedrag overfor menneskeheten. Den viser hvordan en enkel forfatter kan skape forvirring blant mennesker, og kristne for den saks skyld i dag ved å hevde ting som fakta når det langt i fra er det.

Filmen passer for alle som har vært borti boken, filmen eller folk som hevder å tro på det boken eller filmen formidler av historie. Den passer for skeptikere og sterkt troende og er et materiale som kan brukes i samtaler som omhandler temaet.Filmen kan skrente litt på det kvalitative og har en noe ensidig dokumentarisk preg, og innimellom er lyden noe usynkron. Bortsett fra dette så fenger dokumentaren og man for mange flere bevis som motbeviser romanen enn man egentlig trenger. Dette er en god kilde blant flere lignende dokumentarfilmer til den som kan være interessert.Jeg likte denne dokumentaren og kan også anbefale den videre. Det er interessant å se bibellæreren og forkynneren Chuck Missler og Erwin Lutzer som sentrale intervjuobjekter gjennom filmen.

Filmen er basert på bøkene: ”The Da Vinci Deception” av Erwin Lutzer, ”Breaking The Da Vinci Code” av Darrell Bock og ”Cracking Da Vinci’s Code” av Dr. James Garlow og Dr. Peter Jones.

Kort oppsummert så vil jeg si som filmen sier det: ”Da Vinci hadde ingen kode, Dan Brown har en kode”.
5 av 7 - -
0.85 sekunder