Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

National Geographic: Da Vinci Code Revealed (2006)

Dette er en fortelling om hemmelige samfunn, dødelige konspirasjoner og sjokkerende avsløringer, men finnes det noe sannhete bak den svært populære romanen "Da Vinci-koden"? Var Jesus og Maria Magdalena gift og fikk barn, og fikk de etterkommere som vandrer blant oss i dag?
Oppsto det en hemmelighetsfull kult til å beskytte "Kristi blodslinje"? og hintet Leonardo Da Vinci om dette i sine mest kjente malerier? National Geographic tar deg verden rundt og bak sensationalismen, og sorterer fakta fra fiksjon. Ved hjelp av eksperter, hard-core skeptikere og dedikerte troende søkes det etter virkeligheten bak en av de mest fenomenale, og kontroversielle, bestselgerne noensinne utgitt.

Vurdering

4 av 1 stemme

Fakta

Alle
50min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Amy Doyle
Forfattere
Amy Doyle
Manusforfatter
Skuespillere
Will Lyman
Fortellerstemme
Lynn Picknett
Seg selv
Clive Prince
Seg selv
Richard Leigh
Seg selv
Jean-Luc Chaumeil
Seg selv
Tammy DiNicola
Seg selv
Jennifer Emery
Maria Magdalena
Martin Kemp
Seg selv
Sharan Newman
Seg selv
William Stetson
Seg selv
Produsenter
Amy Doyle
Produsent
Martha Conboy
Sjefsprodusent
John B. Ford
Sjefsprodusent
Eleanor Grant
Sjefsprodusent
French Horwitz
Medprodusent
Owen Palmquist
Medprodusent
Michael Cascio
Sjefsprodusent
Annet
James Ball
Cinematografi
Rege Becker
Cinematografi
Dominic DeSantis
Cinematografi
Rob Lyall
Cinematografi
Howard Shack
Cinematografi
Penny Lee
Redigering
Mollusc Music
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

National Geographics versjonen

”National Geographic” har også valgt å ta frem de kontroversielle temaene beskrevet i den best selgende romanen ”Da Vinci koden” av Dan Brown. Denne følger noenlunde i sporene til

”Secrets of the Code”, men er noe mer forsiktig med hvordan den presenterer det hele på.Denne episoden dra National Geographic gir et greit og balansert bilde, med intervjuer av både dem som er mer åpne for det Dan Brown beskriver som fakta i romanen sin samt de som mener at dette bare er fantasi og til og med blasfemi. Totalt sett så kan man bli noe klokere av å se denne og få et lite innblikk i hva forskere, eksperter og skeptikere fra begge sider mener. Hvis man vil ha det hele fra et mer kristent ståsted så kan ”Da Vinci-kodens bedrag”være et godt og avslørende verktøy.

Når det kommer til det at Jesus hadde vært gift med Maria Magdalena og at de hadde en blodslinje som strakte seg til Frankrike og som fortsatt eksisterer i dag, så virker det som om filmen konkluderer dette med at: ”det er mulig, men lite sannsynlig”. Fra et tydelig kristent ståsted så ville dette allikevel ikke vært mulig, for det ville ødelagt grunnvollene i den kristne troen som først og fremst har sitt utgangspunkt i Bibelen som Guds ufeilbarlige ord.Denne bærer allikevel på en god ”National Geographic” kvalitet og får flettet inn intervjuer på en god måte blandet inn med noen dramaturgiske innblikk fra bokens historie og historien bak det.Som en rekke av flere dokumentarer som prøver å løse mysteriene rundt romanen så fungerer denne helt greit og kan anbefales først og fremst for dem som står sterkt i troen og kanskje ønsker å få se hva sekulære forskere mener, samt noen innblikk til noen prester og troende. Den kan også gi noen svar til skeptikere som lurer fælt etter å ha lest romanen eller sett filmen.
4 av 7 - -
0.29 sekunder