Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Charlton Heston Presents the Bible - Volum 4: Lidelseshistorien (1992)

I denne siste delen i denne dokumentarserien leser og forteller Charlton Heston om det som er selve sentrum og kjernen i det nye testamentet, nemlig Jesu lidelseshistorie, korsfestelse og gjenoppstandelse.

Vurdering

4 av 1 stemme

Fakta

12
47min
Charlton Heston Presents the Bible: The Passion
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Skuespillere
Charlton Heston
Charlton Heston
Seg selv
Produsenter
Fraser Clarke Heston
Sjefsprodusent
Eduardo Rossoff
Medprodusent
Gwen Field
Produsent
John Stronach
Produsent
Philip D. Fehrle
Sjefsprodusent
Annet
Tony Westman
Cinematografi
Leonard Rosenman
Komponist
Rob Kobrin
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Bli med Charlton Heston mot Golgatas høyder

I fjerde og siste del i denne dokumentarserien på fire deler tar Charlton Heston oss med på tur i bibelske landskap og steder der Jesus bl.a. vandret og ifølge teologer skal ha hatt sitt siste måltid, blitt korsfestet og gravlagt.

Med hjelp av stemningsfull musikk, innlevelse i opplesning og dramatisering av Skriften og kunstmalerier får Charlton Heston lagt frem Jesu lidelseshistorie, Hans liv og lære mot slutten av tjenesten, siste måltid, korsfestelsen og ikke minst oppstandelsen.Hvem annen skuespiller enn Charlton Heston, kjent bl.a. fra den episke storfilmen ”De ti bud”(1956) og klassikeren ”Ben Hur”(1959), ville vært mer egnet til å kommentere og fortelle de bibelske historier i denne firedelte dokumentarserien.Med King James oversettelsen av Bibelen i hånd tar Charlton Heston og forteller oss til å begynne med om noen sentrale bibeloversettelser og litt om historien rundt dem, spesielt King James versjonen som han selv bruker og som kanskje er den mest kjente av dem alle.

Selv om innlevelsen er der så kan maleriene bli noe merkelige og feminine men ikke like mye som i forrige del.Charlton Hestons innlevelse og tilrettelegging av opplesningen av historien om Jesus gjør denne til en dokumentar som egnes spesielt for dem som ikke er særlig kjent med Bibelen. For dem som er kjent med historiene blir dette heller mer en kort oppsummering av de fire evangeliene i Det Nye Testamentet.
4 av 7 - -
0.31 sekunder