Registrer Logg inn

Kristenfilm.com


Fride på skipet (2010)

Fride er åtte år og bor på det kristne nødhjelpsskipet «Africa Mercy» sammen med familien sin. Skipet er verdens største sykehusskip. Pappa er er tannlege og mamma er sykepleier. Familien er egentlig fra Nesodden, men har flyttet til skipet «Africa Mercy» for å hjelpe folk som trenger det. Fride bor der og går på skole om bord.

I hver episode våkner Fride til en ny og spennende dag på eller utenfor skipet i Afrika.

Vurdering

4 av 1 stemme

Fakta

Alle
1t 52min
Land: Norge
Språk: Norsk, Engelsk

Medvirkende

Regissør
Thomas L. Dubourq
Skuespillere
Fride Tvedt
Seg selv
Linde Tvedt
Seg selv
Jorid Tvedt
Seg selv
Dag Tvedt
Seg selv
Produsenter
Thomas L. Dubourq
Produsent
Jan-Willem Bult
Medprodusent
Annet
Harald Bø
Cinematografi
Kenneth Larsen
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Barneserie i vedledighetens verden

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Fride og familien gir seg ut på en reise med sykehusskipet MS ”Africa Mercy”, i regi av den kristne organisasjonen Mercy Ships, som drar rundt langs Afrikas kyst for å hjelpe mennesker i nød. I denne ti delers NRK-sendte barnedokumenaren følger vi Fride i hennes opplevelser med forskjellige spennende ting som både er interessante og lærerrike for barn.Med litt bakgrunn og støtte av enkeltmennesker i det norske misjonsforbund reiser denne familien på fem ut på spennende reise langs Afrikas kyst. Det kristne budskapet kommer nok ikke så veldig tydelig frem. Medmenneskelighet blant folket, et lite kristent nattadikt Fride får med seg før hun legger seg og et besøk i en kirke i området er det vi får av det ”kristne” i løpet av seriens gang.

Ellers ser vi ikke så veldig mye mer til det kristne budskapet, men dette fungerer allikevel for barn og kanskje det får noen flere familier til å begi seg ut på lignende turer.Kvaliteten er grei til å være en norsk dokumentarserie og barna vil sikkert like å se denne. Serien er blitt produsert av TV-Inter som produserer og leverer programmer med kristent innhold til andre norske tv-kanaler. Da er det kanskje litt på grensen hva de kan levere av kristent budskap til norske tv-kanaler som sikkert prøver å være ”forsiktige” med hva det norske folk ”kan se”.
4 av 7 - -
0.38 sekunder