Registrer Logg inn

Kristenfilm.com


Sverdet (2004)

Fem barn drar alene på tur i villmarken. De leter etter et gammelt og verdifullt vikingsverd. Underveis opplever de mye spennende og konflikter oppstår. Hvordan løser de dem?

Vurdering

3.33 av 1 stemme

Fakta

Alle
39min
Land: Norge
Språk: Norsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Bjørn Olav Hammerstad
Manusforfatter
Skuespillere
Thomas Toft
Martin
Miriam Berg
Betty
Benedikte Svendsen
Sara
Annet
Ruben Solvang
Redigering
Shelton Stanislaus
Cinematografi

Lignende filmer

Anmeldelser

Et gledelig eventyr for barn

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

”Sverdet” er en amatørfilm laget av Levende Ord i Bergen om fem tøffe barn som skal på tur i skog og mark og bestemmer seg for å finne et gammelt vikingsverd som er verdt en million kroner. På veien får de god bruk for prinsipper fra Bibelen som blant annet omhandler tilgivelse, mot og glede!Handlingen i filmen er rettet mot barn, og det kristne budskap formidles på en enkel måte gjennom bibel og samvittighet! Filmen vil egne seg godt i søndagskolesammenheng og i barnefamilier. Hvorfor ikke vise denne og lignende filmer istedenfor mye av det søppelet som går på TV i dag?Jeg synes det er stas med folk som bestemmer seg for å lage en amatørfilm og denne kan man merke seg virkelig bærer det preget fra A til Å. Amatørfilmkvaliteten skuffer allikevel endel og det er mye som kunne vært rettet opp. Lyssettingen skifter veldig og kameraføringen blir noe klønete til tider. Skuespillet er kanskje ikke det letteste å forbedre men til tider gjør noen av barna det ganske bra og troverdig. Man kan til stadighet også legge merke til en mikrofon som skimter i bildet, noe som er med på og senker filmens troverdighet noen hakk. Filmen er delt inn i 8 barnevennlige episoder, men kunne likegodt vært sydd sammen uten episodeinndelingen.

Vi kan allikevel tydelig se at filmskaperne har lært av denne til videre produksjoner som ”Julemysteriet i Lilleby” som omhandler de samme barna på nye spennende oppdrag!Jeg lot meg ikke personlig imponere så veldig mye, men for barn som ikke legger så stort merke til kvaliteten så vil dette fungere strålende. Historien er heller ikke den mest originale men fungerer for barn det også. Alt i alt et interessant stykke arbeid ute i skog og mark. Oppfølger er ”Jakten på det bortkomne smykket”(2004) og ”Julemysteriet i Lilleby”(2007).
3.33 av 7 - -
0.35 sekunder