Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Den Fjärde Kungen (2005)

Få er klar over at foruten de tre vise konger fantes en fjerde konge ved navn Mazzel. Dette er historien om hans reise sammen med sin kamel Chamberlain, som på sin ferd for å møte de tre andre kongene slik at de sammen kan møte kongenes konge, møter på dilemmaet om å fortsette eller stoppe opp å hjelpe noen i nød.

Vurdering

4.5 av 2 stemmer

Fakta

26min
The Fourth King
Språk: Engelsk, Svensk

Medvirkende

Regissør
Michael Ekbladh
Ted Sieger
Forfattere
John Chambers
Manusforfatter
Skuespillere
Svein Tindberg
Svensk Forteller
Kevin Whately
Engelsk Forteller
Produsenter
Alexandra Schatz
Sjefsprodusent
John Sullivant
Sjefsprodusent

Lignende filmer

Anmeldelser

Annerledes julefortelling for barn

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

"Den fjärde kungen" er en litt annerledes julefortelling om å reise for å finne Jesusbarnet, kongenes konge. Men så støter man på dilemmaet om å fullføre reisen eller stoppe opp å hjelpe mennesker i nød. Hva skal man gjøre? Litt rar problemstilling i grunn, men så er hele filmen litt rar men sjarmerende animert og fortalt. Animasjonen er riktignokk enkel og litt overdreven, men det gjør det litt mer morsomt.Til slutt blir bibelordet fra Matt 25:35 sitert("For jeg var sulten, og dere gav meg mat…"), noe som gir ekstra mening i filmen. Det er ikke alltid det å møte Jesusbarnet som er det viktigste, men derimot å følge den gyllne regel. Kanskje litt moraliserende, men når filmen har bibelske henvisninger gjør det ikke noe, for det kobler filmen opp mot kristendommen framfor å fjerne seg fra den.
4.33 av 7 - -

Historien om en barmhjertig konge

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Dette er en artig liten animasjonsfilm om de tre vise menn pluss en til. Filmen tar frem på en fin måte en fjerde konge som kom litt for sent til møte med de tre andre, grunnet stopp for å hjelpe ei liten nomadjente i nød. Men de ønsker å finne veien på egenhånd videre, men stadig møter de på hinder der de må ty til å hjelpe andre. Litt skuffet over å ikke ha kommet til stallen tidsnok, før Maria og Josef måtte rømme pga. ordre fra Herodes om å drepe alle guttebarn. Men kan det ha seg slik at denne fjerde kongen faktisk møtte på dem uten at han var klar over det selv?

Filmen tar frem på en fin måte Jesu ord i Matteus 25:32-40.Selvom handlingen ikke helt 100% stemmer overens med Bibelens juleevangeliet så har denne et viktig budskap å fortelle oss om barmhjertighet og at vi faktisk kan møte Jesus midt i denne barmhjertigheten, for det vi gjør mot en av disse minste det gjør vi også mot Ham.

Bibelen sier heller ikke at det måtte være tre vise menn, så det kunne like godt vært en fjerde også! Det er også satt inn litt fantasi inn i det hele og måten den fjerde kongen bestiger kamelen sin på er litt artig og morsom og hele animasjonskunsten filmen viser er ganske tøff synes jeg. En fin kort julefilm for alle barn i alle aldre.
4.67 av 7 - -
0.5 sekunder