Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

TrailerIMDb
Stream på

Angelas juleønske (2020)

Med en far(Dunford) som jobber i Australia, har målbevisste Angela(O'Connell) en plan – og et inderlig ønske – om å gjenforene familien til jul. Hun må gå langt for å se om planen hennes fungerer, men når ting ser håpløst ut så kan man bare ønske seg, ønske seg og ønske seg...

Vurdering

4.7 av 1 stemme

Fakta

Alle
47min
Angelas Christmas Wish
Land: Canada, Irland, USA
Språk: Norsk, Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Damien O'Connor
Manusforfatter
Frank McCourt
Manusforfatter
Skuespillere
Oscar Butler
Tom
Janet Moran
Mrs. Blake, Bibliotekaren
Lola Metcalfe
Dorothy
Pat Kinevane
Mr. McGinty, Barpatron
Moe Dunford
Far
Caitriona Balfe
Dorothys mor
Anya O'Connor
Unge Angela
Produsenter
Natalie Osborne
Produsent
Ellen McCourt
Produsent
Cathal Gaffney
Produsent
Vince Commisso
Produsent
Gillian Higgins
Produsent
Alix Wiseman
Produsent
Lily Wang
Produsent
Jennie Stacey
Sjefsprodusent
Faseh Hulisan
Produsent
Annet
Darren Hendley
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

Så lenge man kan ønske seg, ønske seg og ønske seg...

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Historien fortsetter der den forrige slapp, men nå er det blitt julaften, og mange husker at Angela ”stjal” Jesusbarnet fra krybben i kirken. Denne oppfølgeren tar for seg juleønsker, og Angela og broren hennes gjør det de kan for å få pappa hjem til jul, selv om han befinner seg i Australia. Kan ønsket enda gå i oppfyllelse når tiltakene til Angela virker håpløse?

En fin oppfølger til ”Angelas jul”, denne gangen uten fortellerstemme, hvor vi følger Angela som først ønsker seg en vakker dukke til jul, en dukke som hun til stadig har gått forbi når hun har passert leketøysbutikken. Men det oppstår et sterkt ønske i familien om at pappa skal komme hjem, og når man ikke har hørt så mye fra ham, så er utsiktene for det noe labre. Jesusdukken er fortsatt med i historien, selv om den ikke får like stor oppmerksomhet som i den første filmen. Denne legger allikevel vekt på overraskelser og noe av det som teller i julen og fjerner noe av det som lett kan oppstå i julen, nemlig egoisme rundt det å få mest mulig gaver.
En negativ side igjen i denne er at man setter inn en slags ”katolsk banning”, selvfølgelig er den litt mildere enn misbruk av Jesu navn, men her er det misbruk av Marias mor og Maria, i form av ”Hellige Marias mor” og ”Hellige Guds mor”, dette blir gjentatt 2-3 ganger i filmen. Det er det moren til Angela og nabokonen som står bak, de som skal være de gode forbildene for barna. Bortsett fra dette så virker det som en grei film i julen.

Kvaliteten er fin og innholder noen fine julesanger og en vakker sang sunget av Angela og broren hennes for å samle nok penger til å få hentet faren hjem fra Australia. Filmen har et barnslig preg, og vi blir kjent med hvordan barn tenker og hvor enkelt de ofte tenker. For dem er ikke Australia så veldig langt borte, kun fire sider i et atlas. Litt humor blir det også i denne julefilmen som kan være med å løfte julestemningen noe.
4.7 av 7 - -
0.33 sekunder