Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

IMDb (7.0)
Stream på

Angelas Jul (2017)

Lille Angela ser i kirken at Jesusbarnet i krybben er uten klær og bestemmer seg for å ta med ham hjem slik at han kan holde varmen og ikke bli syk. På veien får vi et par leksjoner om nestekjærlighet i jula. Basert på barneboka til Frank McCourt, som er basert på en historie han hørte av sin mor Angela.

Vurdering

5 av 2 stemmer

Fakta

30min
Angela's Christmas
Land: Canada, Irland
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Damien O'Connor
Manusforfatter
Frank McCourt
Forfatter
Will Collins
Manusforfatter
Skuespillere
Malachy McCourt
Fortellerstemme
Vivian Drew
Tom
Produsenter
Natalie Osborne
Produsent
Ellen McCourt
Produsent
Cathal Gaffney
Produsent
Natalie Osborne
Sjefsprodusent
Darragh O'Connell
Sjefsprodusent
Ellen McCourt
Sjefsprodusent
Cathal Gaffney
Sjefsprodusent
Vince Commisso
Sjefsprodusent
Vince Commisso
Produsent
Annet
Darren Hendley
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

Om et mirakel som ikke er et mirakel, men som er det allikevel

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Fortelleren i filmen forteller historien om når hans mor var seks år gammel og familien skulle på julegudstjeneste i St. Josephs kirken i Irland rundt år 1913. Der oppdager Angela en dukke av Jesusbarnet i en krybbe sammen med Josef og Maria, men Jesusdukken har ikke noe pledd på. Etter Gudstjenesten bestemmer Angela å ta med dukken hjem for å varme den. I kjølevannet av dette oppstår mirakler som kanskje ikke er mirakler, men som kanskje er et mirakel allikevel.

Netflix er distributør til denne kortfilmen om julen. Den omhandler en katolsk familie som har som tradisjon å gå i kirken, ihvertfall i julen. Vi hører en prest fortelle om julens budskap og midt i dette oppdager Angela at Jesusbarnet i krybben fryser. Det fine i filmens budskap er Angelas fascinasjon av Jesusbarnet og at det fryser og trenger noen å varme det. Hvorfor har alle andre godt varmt tøy på og ikke han. Dette må Angela gjøre på uskyldig barnslig vis og setter i gang en varmende redningsaksjon. Når hun oppdager at hun kanskje har vært skyldig i å stjele, med gode intensjoner, så gjør hun alt for å levere Jesusbarnet tilbake god og varm slik hun synes han burde være. Budskapet fra filmen til oss i julen er å ta Jesus inn i varmen og ikke la ham stå ute i kulden. Vi bør minnes Ham, at Han ble født til oss i julen for å frelse oss fra våre synder. Filmen er en god påminnelse på det. Filmen har også et godt budskap om å hjelpe og vi får en liten kjedereaksjon på fruktene av det å hjelpe andre, og gi det lille man har, som kan være til velsignelse til den som ingenting har.
En negativ side med filmen er at moren misbruker Jesunavnet når hun ser Jesusdukken og oppdager hva Angela har gjort. Vi kan også merke oss et katolsk preg over filmen hvordan et tilsynelatende nys, som kommer fra Angela, men som de i kirken ikke noterer seg men krediterer det til Jesusdukken i krybben. De hører også et takk, og mener de har blitt vitne til et mirakel. Slike under setter nok katolikkene temmelig høyt, noe vi kan merke oss i her.

Filmen har fin animasjonskvalitet og er en grei kortfilm å se i julen. Oppfølger er ”Angelas juleønske” som også er tilgjengelig på Netflix.
4.7 av 7 - -

God barnefilm i jula

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Angelas historie har noe å lære barn i jula om barmhjertighet og nestekjærlighet. Alt Angela ønsker er å holde Jesusbarnet varmt selv om det betyr at hun må stjele ham fra krybben. Alt går såklart ikke helt etter planen, men på veien får vi noen gode leksjoner som jeg tror kan være et godt utgangspunkt i å snakke om viktige ting med barna. Fortellingen er veldig enkel men forsøkt gjort mer spennende noe barna nok setter pris på selv om animasjonsstilen ikke er den aller beste. Denne lille korte filmen er en god film å se i jula sammen med barn.
5.3 av 7 - -
0.72 sekunder