Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

The Prodigal Planet (1983)

David Michaels(Wellman Jr.) er i ferd med å bli henrettet men blir reddet av den mystiske agenten Connie(Lynn Hall). Hun tilbyr seg å hjelpe David i å knekke en hemmelig kode som kan ta knekken på antikrists sataniske nettverk. I mellomtiden nærmer Armageddon og Jesu andre komme seg.

Vurdering

3.3 av 1 stemme

Fakta

2t 7min
A Thief in the Night 4
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Donald W. Thompson
Manusforfatter
Russell S. Doughten Jr.
Manusforfatter
William Wellman Jr.
Manusforfatter
Skuespillere
William Wellman Jr.
David Michaels
Thom Rachford
Jerry Bradford
Russell S. Doughten Jr.
Forstander Matthew Turner
Mike Niday
Jim Wright
Lynda Beatie
Linda
Terri Lynn Hall
Connie Wright
Cathy Wellman
Jodi
Robert Chestnut
Jimmy
Produsenter
Russell S. Doughten Jr.
Sjefsprodusent
Peg Courter
Medprodusent
G. Warren Smith
Medprodusent
Annet
James L. Berry
Cinematografi
Wes Phillippi
Redigering
Tim Doughten
Produksjonsdesign
Bob Jenkins
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

Et godt forsøk, men ikke godt nok

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

I denne fjerde og siste filmen i ”A Thief in the Night”-serien følger vi David Michaels, som overlever giljotinen og blir i etterkant også reddet av ei mystisk kvinnelig agent. De to begir seg ut på en kjøretur i en av UNITES skuddsikre biler, som de har klart å stjele til seg. Disse bilene innholder diverse avansert satellittutstyr og en datamaskin som David må bruke for å klare å knekke en hemmelig kode som vil få den sataniske regjeringen til å dukke under. Underveis møter de på litt forskjellige mennesker, slike som ufrelste Linda, hennes datter Jodie og Jimmy. Men fienden er hakk i hæl og de må passe seg for å overleve endens tid.

Vi er i den tøffeste perioden av endetiden og planeten spiller på siste vers, med atombomber, ild, varme, byller med mer som Bibelen snakker om rundt vredesskålene som skal komme til syne i endens tid over de ugudelige. Vi får oppleve noen uventede tvister og noen forventede, men det merkeligste er at omtrent ingen av de som David Michaels omgås viser seg å være frelst i filmen. Så her er det flere som ikke har tatt dyrets merke som er ikke-troende. Samtidig som David prøver å knekke denne hemmelige koden som skal kunne felle den ondes regjering så forkynner han evangeliet til sine ufrelste bekjentskaper, og nødvendigheten av å blir frelst før det er for sent. Ja, det blir kanskje litt for mye preking, men også litt for mye av det andre, spesialeffekter, langtekkelige scener osv.
Jeg synes filmen også har alt for stor fokus på David og de han har med seg, og vi merker ingenting til den verdensvide forfølgelsen som skal finne sted i endens tid. Det hele fortsetter å virke lokalt, men samtidig påpekes det til globale fenomener hele tiden gjennom bl.a. media. Antikrist blir også ganske fraværende i denne, men skulle ikke han være ganske fremtredende i den siste tid? Videre så kan jeg fortsatt ikke godta endetidssynet som filmen presenterer som den bibelske varianten. Det feller noe av troverdigheten av filmen og serien som sådan.

Spesialeffekter, skuespill og bilde er et par hakk bedre i denne siste filmen i serien enn de foregående, men handlingen og historien synes jeg blir litt for absurd. Den blir langtekkelig og man bare venter på at filmen skal bevege seg videre. Det er også litt merkelig med eldgamle datamaskiner sett fra øynene til en moderne tid (2021). Samtidig er det litt for mange tilfeldigheter som spiller inn. I tillegg til at David er dataeksperten, så blir Linda strålingseksperten som virker å kunne alt når det kommer til strålingen atombomben og andre kjernefysiske våpen etterlater seg. Hacke-prosessen blir også litt for simpel og svevende, og jeg tviler på at noen skjønner seg helt på hva som foregår når de prøver å løse denne koden med kristne undertoner. Samtalene i filmen blir ofte ganske langdrøye, og gjør dermed filmen også så lang som den er.

Filmen er noe bedre enn den forrige og kanskje den minst kjente av dem alle, samtidig som denne ser ut til å være jobbet hardest med når det kommer til det filmatiske. Den har definitivt mest effekter av alle filmene, men om effektene holder mål er en annen sak. Biler, helikoptere med mer eksploderer i hytt og pine av den minste dytt for å sette det litt på spissen. Alt i alt er ikke dette noen bra film, men hvis du nå har blitt kjent med David fra den forrige filmen, så ønsker du kanskje følge ham litt videre i denne, men du går ikke glipp av noe stort hvis du lar være.
3.3 av 7 - -
0.33 sekunder