Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Bless The Child (2000)

Sykepleiersken Maggie O'Connors rutinemessige liv får en uventet retning, da hennes søster Jenna plutselig dukker opp med en nyfødt, autistisk baby ved navn Cody, som hun ber Maggie om å ta seg av. Raskt blir Cody den datteren som Maggie alltid har ønsket seg. Men seks år senere bortfører Jenna plutselig barnet sammen med sin mystiske mann. Snart viser det seg at Cody har noen helt spesielle evner. Og at hun er født på samme dag som en rekke andre bortkomne barn...

Vurdering

4 av 2 stemmer

Fakta

1t 43min
Land: USA, Tyskland
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Chuck Russell
Forfattere
Ellen Green
Manusforfatter
Clifford Green
Manusforfatter
Thomas Rickman
Manusforfatter
Cathy Cash Spellman
Forfatter
Skuespillere
John Shepherd
John Shepherd
Mr. Czernik
Ian Holm
Ian Holm
Pastor Grissom
Tony Meyler
Detektiv
David Sparrow
Detektiv Crawford
Roman Podhora
Betjent
Cedric Smith
Doktor
Angela Bettis
Jenna O'Connor
Produsenter
Bruce Davey
Sjefsprodusent
Mace Neufeld
Produsent
Lis Kern
Sjefsprodusent
Robert Rehme
Sjefsprodusent
Stratton Leopold
Medprodusent
Annet
Alan Heim
Redigering
Carol Spier
Produksjonsdesign
Peter Menzies Jr.
Cinematografi

Lignende filmer

Anmeldelser

Styrken i en barns tro

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

«Bless the Child» er en katolsk thriller, med grøssende undertoner, basert på en roman av Cathy Cash Spellamn. Filmen tar for seg en mulig fremstilling av åndeverden og gir et lite avslørende blikk på noe av det som går under New Age idag som i det ytre kan virke så fint, men på innsiden har det djevelske kontakter som vil gjøre alt for å få den onde til å fange noen til sin side.Filmen viser oss åndeverdenen fra et mer katolsk ståsted, og hvem vet, kanskje noe av fremstillingen kan stemme overens med det vi ikke kan se. Siden filmen ikke baserer seg på en sann historie så kan man jo merke seg at forfatteren har tatt seg friheter og sine egne tolkninger av åndeverden.

Filmens hovedpersoner er nok ikke troende, og hvis de har litt tro, så kan man si at den befinner seg på det gjennomsnittelige amerikanskkatolske nivået. Filmen gir ingen grunn til å tro at rollefigurene Maggie (spilt av Kim Basinger) eller FBI agent John Travis (Jimmy Smits) er født på ny troende men begge går med sin tvil, Maggie mer med sin vanntro mens John bærer på tvil med røtter i fortiden. Derimot så kan vi se en solid barnetro fra lille Cody, spilt av Holliston Coleman (som vi kan glimte i «Love's Unending Legacy» i «Love Come's Softly» serien) som jeg med et noe skeptisk øye har en noe rar og ubibelsk oppførsel, men ifølge det katolske skal Cody forestille den gode siden og den enkle troen som mange mister og ikke får fornyet. Gud har gitt henne visse gaver som den slemme djeveltilbederen Eric Stark ønsker skal bøye seg for ham, ved å få Cody på sin side. Codys rollefigur, er tross merkelige katolske trekk, en rørende side av det å holde fast i troen, koste hva det koste vil.

Filmen gir oss nok endel Mariafokus og Cody oppfordres å be til Jesusbarnet, som er helt absurd siden Jesus ikke lenger er et barn. Filmen har nok også andre ting man kan sette fingeren på, men Codys solide barnetro redder filmen fra undergang, men utenom det så gir den ikke så veldig mye mer enn grøssende spenning opp til en viss grad.Filmen har grei kvalitet og noen bra effekter å vise til, skuespillet kunne ha fungert bedre til tider, men ligger rundt gjennomsnittet til å få en grei oppfatning av hva som foregår uten at fokuset blir på det negative i rollepretasjonene. Hollistton Coleman ble også nominert til en «Young Artist Award» for rollen sin som Cody.Dette er nok ingen film jeg vil anbefale for de lettskremte eller for kristne generelt, selvom den inneholder endel gode poenger om åndelig krigføring så er det solide Jesus fokuset mangelvare i filmen, noe som bør være mer sentralt når man kommer til temaet. Filmen gir også et noe avslørende bilde av det som kjennetegner noen av New Age retningene idag.
3.67 av 7 - -

Solid og positiv til troen

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Bless the Child begynner der mange filmer om den kommende antikrist, djevelens sønn, begynner. Et barn blir født 2000 år etter Jesus, med tegn som minner om Jesu fødsel, og da er kampen for barnet i gang, særlig når det nærmer seg barnet sjette bursdag. Men det med fødselen, sekter og offer er noe av det eneste som man finner igjen andre steder, for i ”Bless The Child” så kan dette barnet som har spesiell krefter reddes over til Guds side eller overtales til å gå de ondes vei. Det store spørsmålet er: Hvem er dette barnet?Filmen er veldig positiv til kristendommen, der bønn har effekt og engler eksisterer på lik linje som med demoner bortsett fra at Gud og hans engler ser ut til å ha kontrollen og overtaket. Selv om det ikke dras så mye bibel inn så blir noe av det som tas med på grensen til å ta ut av sammenheng mens det andre er ok brukt. Frelsestemaet eller Jesus er ikke så mye berørt. På skuespillerlisten ellers så er den en del navn som har bidratt til andre kristne filmer som viser til at kristne har engasjert i produksjonen.Kvalitet på skuespill og foto er også god, men effekter og helheten kunne vært mye bedre med tanke på det store budsjettet filmen hadde. Historien er ganske så som så, og ligner veldig på andre thrillere som handler om kidnapping, men det er likevel en ganske god sådan. Jeg er likevel overrasket over det positive kristne budskapet som kommer gjennom, selv om det er på en litt utradisjonell og noe merkelig måte.
4.33 av 7 - -
0.85 sekunder