Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

TrailerIMDb (6.2)
Stream på

Heaven is Waiting (2011)

Det har gått år siden Ned Stevens(Doussett), en sjarmerende og suksessfull mann, mistet kona Kate(Nelson) i kreft. Likevel klarer han ikke å gi slipp på det de hadde sammen og leve videre. Men så tar Liz(Peltier) med seg en ny kjæreste(Heyborne) fra skolen, og Ned komfortable verden blir snudd på hodet. Det bli ikke bedre når Liz prøver å avlede oppmerksomheten hans med Carol(Money), en attraktiv kvinne som bor alene ikke så langt fra Ned.

Vurdering

2.7 av 1 stemme

Fakta

1t 20min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Michael Flynn
Manusforfatter
Shelley Bingham-Husk
Manusforfatter
Dean Hughes
Forfatter
Skuespillere
Michelle Money
Carol Holly
Melanie Nelson
Kate Stevens
Dean Hughes
Gas Station Patron
Steve Anderson Jr.
Leonard Nelson
Scott S. Anderson
Harold Mitchell
Vicki Silva
Harold's kone
Bronwyn Hadlock
Servitør
Loran Bingham
Butikk kunde
Produsenter
Michael Flynn
Produsent
Greg Kiefer
Sjefsprodusent
Tom Morrill
Produsent
Marty Patch
Sjefsprodusent
Sam Wallace
Sjefsprodusent
Dave Austin
Medprodusent
Michael Bailey
Sjefsprodusent
Annet
John Lyde
Redigering
Greg Kiefer
Cinematografi
Alex Boynton
Produksjonsdesign
Arlen Card
Komponist
Frederik Wiedmann
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

Tynt om å finne den rette på nytt

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Filmen baserer seg på en roman av Dean Hughes med tittelen ”Midway to Heaven”. Dette er en romantisk komedie om Ned Stevens som for tre år siden mistet sin kone Kate av kreft. Kjærligheten til Kate henger fast, selv etter hennes død, og det er vanskelig for Ned å legge henne bak seg og begynne med blanke ark, selv om han blir oppfordret til å finne seg en ny kvinne i livet. Inn i bildet kommer Carol Holly, men Ned føler seg heller ikke helt komfortabel i hennes nærvær etter alt som har skjedd. Vi møter også på datteren til Ned, Liz, som akkurat har fått seg en kjæreste, til farens store skepsis. Faren prøver å finne negative sider ved ham, for han synes det rett og slett er for tidlig for datteren å finne seg en livsledsager.

Filmen er tilgjengelig på den kristne strømmetjenesten New Faith Network, men den mangler et klart kristent budskap, kanskje årsaken er at den er mormonbasert og dermed også blitt tilrettelagt for det kristne filmmarkedet. Vi får hint om at David, kjæresten til Liz er med på mye veldedighet, samt noe menighetsarbeid, samtidig som bibelske sitater blir nevnt et par ganger i litt humoristisk sammenheng. Videre så har Carol et dårlig utgangspunkt i å finne seg en ny mann, men tanke på at det kommer fram i filmen at hun er skilt fra en mann som bare forlot henne. Da kommer spørsmålet om gjengifte fram hos seerne som er litt opptatt av det teologiske ved dette. Er det greit for henne å gifte seg på nytt, hvis det nå skulle bli henne og Ned? Slik jeg ser det så er bibelens klare svar: Nei. Gjengifte blir stadig mer vanlig i kristne kretser og man tar ikke Bibelens ord på dette på alvor. Filmen er dessverre med på å fremme dette som en selvfølge.
Selv om filmen ikke legger fram noe teologisk rundt dette eller har noe merkverdig teologisk innhold i seg selv så er den moralsk sett bedre enn den gjennomsnittelige romantiske komedie man får servert fra det sekulære Hollywood marked. Videre så få får man ikke noe dypt innblikk i hovedpersonenes forhold til Gud og troen. Det hele kan også virke litt overfladisk og amerikansk, der de fleste er kirkegjengere og burde fått aksept for det. Som en kristenproduksjon så skuffer denne på det åndelige plan. Inn i bildet kommer også Lizsitt litt opprørske holdning overfor faren. Videre kan det virke som Kate er en slags spirituelt gjenferd, selv om det sikkert ikke er ment slik i tillegg til at historien ilegger det at hun oppfordrer ham å finne en ny dame. Litt urealistisk.

Dette er ikke det helt store kvalitetsprosjektet heller. Bilde og klipping fungerer ganske greit, selv om man ved enkelte klipp ser at man har hatt litt dårlig tid og kameraføringen deretter, men stort sett bra på dette området. Vi får servert mange fine oversiktsbilder og stemningsfull pianomusikk, selv om det kan bli litt mye av det også. Noen scener er litt langdrøye og jeg synes filmen blir litt kjedelig i lengden, og historien er noe tynn og forutsigbar. Det at Ned stadig møter på sin avdøde kone Kate på liksom gir noen morsomme øyeblikk, men det er flere ganger filmen prøver å være morsom men klarer det ikke helt. Alt i alt en kristenproduksjon uten noe særlig kristent innhold.
2.7 av 7 - -
0.3 sekunder