Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Millions (2004)

Når et jernbane ran går galt, faller en enorm sekk med penger fra himmelen i hendene på Damian(Etel) og Anthony(McGibbon). Det er bare én ting å gjøre - bruke det som om morgendagen ikke fantes - for om noen få dager vil England forandre myntenhet fra Pund til Euro og da vil det være for sent å benytte seg av pengene.

Men hvordan kan en på åtte og ti år klare å bruke opp en kvart million pund på litt over en uke? Anthony har planer om å skape et svart marked i skolegården, mens Damian ønsker å hjelpe de fattige om han kan finne noen. Og en ting til, togranerne ønsker pengene sine tilbake.

Vil de klare å bruke pengene før de blir verdiløse? Vil skolemyndighetene oppdage hva som skjer? Eller vil røverne kommer først?

Vurdering

3.67 av 1 stemme

Fakta

1t 36min
Land: England
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Danny Boyle
Forfattere
Frank Cottrell Boyce
Manusforfatter
Skuespillere
Nasser Memarzia
St. Josef
Alex Etel
Damian
Lewis McGibbon
Anthony
Daisy Donovan
Dorothy
Christopher Fulford
Mannen
Pearce Quigley
Politimann
Jane Hogarth
Mamma
Alun Armstrong
St. Peter
Enzo Cilenti
St. Francis
Produsenter
David M. Thompson
Sjefsprodusent
Duncan Reid
Sjefsprodusent
Tracey Seaward
Medprodusent
Katie Goodson
Medprodusent
Andrew Hauptman
Produsent
François Ivernel
Sjefsprodusent
Damian Jones
Produsent
Cameron McCracken
Sjefsprodusent
Graham Boradbent
Produsent
Annet
John Murphy
Komponist
Mark Tildesley
Produksjonsdesign
Anthony Dod Mantle
Cinematografi
Chris Gill
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Barn i pengekrise

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Damien og Anthony er brødre. De har akkurat flyttet til et nytt sted med de utfordringer som følger med. En dag blir den yngste av dem, Damien vitne til at en bag med mye penger kommer flygende gjennom lufta og treffer leke lokomotivet hans som han har bygd opp av pappeskene sine ved den ekte jernbanen. Damien og Anthony innser at de har blitt rike, men vet ikke helt hva de skal gjøre med pengene. Skal de investere, hjelpe de fattige eller bare bruke dem på dem selv, uten at noen får vite det? Et problem har de allikevel, om noen få dager går pundene over til euro og blir dermed ubrukelige.En ganske heseblesende familiefilm om to barn, den ene er en drømmer og helgenekspert og med et hjerte som ønsker å hjelpe de fattige, den andre et mattegeni og voksen for alderen. Uenighetene er til tider sterke mellom de to.

Budskapsmessig har den nok noen poenger, spesielt fra Damiens side som har et hjerte for de fattige og står standhaftig fast på at det er feil å stjele fordi Gud sier det. Men penger har makt og kan ødelegge, forvirre og gjøre livet hardt og vanskelig (1.Tim. 6:10), noe filmen får fram.

Ellers får vi se at Damien opplever besøk av katolske helgener som Francis og Clare av Assisi, St. Peter, Josef, St. Nicholas mf. Alle bærer de en glorie på hodet og det hele gir et noe komisk preg men samtidig ikke et helt bibelsk ett. Man kan velge å tolke det enten med at han drømmer eller ser syner, eller at han snakker med helgenene. Det at han snakker med dem kan man være skeptisk til, for Bibelen er klar på at man ikke skal snakke med de døde (5.Mos. 18:10-12). Det kommer allikevel frem at han ikke tilber eller ber til dem. Disse helgenene er også tilaget og dårlig presentert, med bl.a. Clare av Assisi som røyker, og Peter som kan synes å banne. Sistnevnte gir også en feilaktig forklaring på hendelsen der Jesus metter de fem tusen.Begge barna spiller rollene sine utmerket. Handlingen kan bli noe flåsete og urealistisk med mange friheter tatt. I det store og hele blir dette en helt grei film, med noe svart humor, gode moralske poenger, men allikevel ikke over gjennomsnittet.Filmen har et visst driv i seg, men innimellom kan den allikevel bli noe kjedelig og dras noe ut. Det kan også virke som om filmen har noen New Age elementer som stikker frem innimellom. Selv om dette sies å være en barne/familiefilm så ville jeg nok ikke anbefalt denne som det allikevel.
3.67 av 7 - -
1.27 sekunder