Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

End of Days (1999)

Christine(Tunney) vokser opp til å bli en vakker, ung kvinne. Hun dras motvillig inn i et djevelsk spill når en mystisk mann(Byrne) dukker opp tyve år senere. Et spill som kan innebære slutten for menneskeheten. Mens det raser en bølge av merkelige voldsutbrudd over hele verden blir det opp til Jerico Cane(Schwarzenegger), en avdanket eks-politiamann, å forhindre den endelige katastrofen. Cane dras inn i den ene skremmende hendelsen etter den andre, og innser snart at Christine er nøkkelen til en overjordisk kraft uten mennesklig proposjoner, født ifølge en urgammel satanistisk profeti. Og det er nå, i den mørkeste av timer, hele menneskeheten må stole på en eneste mann.

Vurdering

3 av 1 stemme

Fakta

1t 57min
Land: USA
Språk: Engelsk, Latin

Medvirkende

Regissør
Peter Hyams
Forfattere
Andrew W. Marlowe
Manusforfatter
Skuespillere
Gabriel Byrne
Mannen, Satan
Udo Kier
Presteoverhode
John Nielsen
Sykehuspoliti
Kevin Pollak
Bobby Chicago
Rainer Judd
Christines mor
Michael O'Hagan
Kardinal
Rod Steiger
Fader Kovak
Arnold Schwarzenegger
Jericho Cane
Produsenter
Marc Abraham
Sjefsprodusent
Thomas A. Bliss
Sjefsprodusent
Armyan Bernstein
Produsent
Bill Borden
Produsent
Paul Deason
Medprodusent
Andrew W. Marlowe
Medprodusent
Alex Nikolic
Medprodusent
Annet
John Debney
Komponist
Peter Hyams
Cinematografi
Steven Kemper
Redigering
Jeff Gullo
Redigering
Richard Holland
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Oppdiktet endetid

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Vi har sett flere lignende filmer før og etter denne, der djevelen må få født sin sønn for å få sin vilje til å skje på jorden. Når dette skjer i denne filmen er det den heroiske og suicidale Jericho, spilt av store Arnold, som setter i alt som står i hans makt, og tyr til alle de våpen han har tilgang til som eks politimann, for å hindre årtusenets største katastrofe. En film som preges av mange kamper, eksplosioner, demoner, dødsfall og kanskje vi ser et lite glimt av håp mot slutten av filmen.Vi har sett flere såkalte endetidsfilmer som tar for seg temaet djevelens sønn eller lignende. De fleste slike filmer er laget med den katolske kirken i kulissene, og dette er intet unntak. Bibelsitater blir brukt ut ifra sammenheng for å få til en eksplosiv story som rett og slett blir for tåpelig. I Efeserbrevet står det klart at kampen vår er ikke mot kjøtt og blod og Ef.6:11-12 råder oss å ha på Guds fulle rustning i kampen mot ondskapen og alt som det innebærer for å seire i kampen. Jericho har ikke skjønt dette og tyr til diverse våpen og menneskelig styrke for å beseire ondskapens krefter. Uten tro på Gud, som han legger skylden på etter å ha mistet kone og barn, går han frem uten å ane hva han slåss mot. Etterhvert i filmen og mot slutten blir øynene hans åpnet for hvilke krefter som er i virksomhet og han skuer en ydmyk Jesus på korset som skal ha seiret over alt dette. Da går noen ting opp for ham men i dette tilfellet tror jeg ikke nok til frelse, siden han blir besatt av denne demonen som kan vise seg å være djevelen selv. Det eneste han søker da er styrken til å ofre seg selv for Christine slik at det ikke blir han som befrukter henne slik at djevelens sønn blir født før klokken slår 24! Filmen har et ørlite budskap mot slutten, men når filmen så og si 99% av tiden brukes til å fremme det onde og grusomme, eksplosioner og demoner, frimurerlosjén og hyklerske katolikker og kjødets lyster så blir dette mer en film som bryter ned enn bygger opp.

Filmen bruker Åp 20:7 «Når så de tusen år er omme, skal Satan slippes fri fra sitt fengsel.» som et skriftsted som hele storyen liksom skal bygges utifra, helt som om ikke Satan skulle vært fri før dette. Og alt det som følger blir bare et totalt ubibelsk rot med et par gode poenger mot slutten.Filmen har en god bildekvalitet og spesialeffekter er det heller ikke mange på. Arnold Schwarzenegger derimot skuffer i rollen som Jericho Cane og ble nok velfortjent nominert til en Razzie pris for dårligste skuespiller sammen med Gabriel Byrne som spilte djevelen i menneskeform.Som en film kan denne ha sine spenningsmomenter og eksplosive øyeblikk, men som en film for en kristen så vil den ikke ha noe særlig å gi. Jeg synes denne er skuffene og mørk og jeg kan nok ikke anbefale denne til noen. En film som sikkert er laget i spenning på hva som kom til å skje i årtusenskiftet 1999-2000 som virket å gå ganske rolig og greit for seg.
3 av 7 - -
0.32 sekunder