Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Deceived (2001)

Etter å ha lovet og åpne dørene for en helt ny type krigføring, går et top hemlig Pentagon eksperiment, ment til å utløse overnaturlige krefter, helt ut av kontroll. På samme tid mottar et observatorium i Sierra Nevada Fjellene et bekreftet utenomjordisk signal.
Med bevis på at disse to hendelsene henger sammen, kommer Oberst David Garrett(Gossett) i all hast med et team av kommandosoldater og overtar ledelsen på observatoriet. Samtidig samler millionæren som står bak finansieringen av observatoriet et eget team, med bla. data-eksperten Jack Jones(Nelson) i en nøkkel rolle, med et mål om å kunne dele signalene med resten av verden.
Etterhvert dukker hemlighetene opp og det viser seg at signalene har noe svart og skremmende i seg, noe enda mer truende og farefullt enn antatt. Etterhvert eksploderer det frem misunnelse, begjær, grådighet, sinne, mord og foræderi blant etterforskerne. Det er bare en vei ut, men uansett om de kan se det, vil de da kunne tro det?

Vurdering

3.5 av 2 stemmer

Fakta

16
1t 39min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Paul Lalonde
Manusforfatter
John Patus
Manusforfatter
Skuespillere
Judd Nelson
Jack Jones
Louis Gossett Jr.
Oberst David Garrett
Deborah Odell
Kara Walsh
Stewart Bick
Emmet Shaw
Paul Fauteux
Tim
Jason Knight
Rudy
Mike Realba
Calhoun, ung soldat
Bill MacDonald
Direktør Roth
Ramona Milano
Løytnant Vasquez
Jefferson Mappin
Pastor Fletcher
Produsenter
Annet
George Tirl
Cinematografi
Gary Koftinoff
Komponist
Michael Doherty
Redigering
Jennifer Carrol
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Noen bra signaler

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

En kanskje litt annerledes thriller fra kristent hold, som har noe endetidspreg over seg men som ikke fokuserer på det, heller handlingen og settingen personene er i. Ideen er ikke veldig original, det at en gruppe personer samler seg isolert et sted og så begynner ting å skje. Men i Decieved så får vi en kristen vri på det hele, når signalet de hører viser seg å ikke være det de tror og har evnen til å forandre personer. Midt i det hele dukker spørsmålet om tro opp, siden en av hovedpersonene er kristen. Som regel så blir det ikke så mye tid til å diskutere det selv om det er et tema som går gjennom hele filmen, men det kommer mer i søkelyset til mot slutten."Decieved" er en film der karakterene blir introdusert først og så utvikler handlingene ut ifra det, hvordan de reagerer mot hverandre og hvordan de reagerer mot "signalet". Jeg synes det blir litt kjedelig i lengden, selv om handlingen er helt grei, og skuespillet holder mål. Det er litt interessant å se hvordan filmskaperne knytter de forskjellige reaksjonene opp mot forskjellige "synder", her med tydelige referanser til de syv dødssyndene. Synes det gir litt dybde i filmen siden det ikke er helt åpenbart, og da åpner filmen opp for diskusjon og ettertanke om mange tema, men det er likevel ikke en typisk film for det foremålet.En helt grei film egentlig som kanskje baserer seg litt mye på fantasi enn virkelighet, men som får fram et kristent budskap på en god måte uten å bli altfor direkte å påtrengende.
3.67 av 7 - -

Mørkets krefter slår til

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Med en liten pause fra "Left Behind" så benytter "Cloud Ten Pictures" anledningen til å lage "Deceived", som på en måte kanskje kan bli kalt forgjengeren til "Left Behind", eller "Apocalypse" for den saks skyld, bortsett fra at fiendens eksperiment mislykkes her. Det er jo snakk om verdensfred og hvordan det kan oppnåes. Filmen tar for seg egoisme og grådighet, hvor lett det er for mennesket å jage etter dette. Samtidig følger vi også en såkalt fråtsende predikant som tror at dette eksmerimentet kan føre oss et skritt nærmere i det å bli Gud.

Tross noen gode poenger så blir filmen litt tafatt med et litt evangelieløst budskap som en slik film spesielt burde lagt mer vekt på, altså evangeliet. Filmen burde tydelig og klart proklamert kraften i Jesu navn og Hans blod i kampen mot ondskapen, men desverre faller dette omtrent helt ut av fokus. Alt i alt blir dette en litt laber kristen spenningsfilm og mest en film for underholdningens skyld. Filmen kan også bli litt langdrøyd og ensidig, men glimter til innimellom med noe. Skuespillet skuffer litt til tider og filmen strekker ikke helt til.
3.33 av 7 - -
0.48 sekunder