Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Dante 01 (2008)

På en romstasjon i omløp rundt den truende planeten Dante holdes noen av universets farligste fanger innelåst. En dag ankommer en vitenskapskvinne for å prøve ut en ny utestet behandling. Med seg har hun en mystisk mann som stenges inne blant fangene. Mannen virker plaget og forvirret. Ingen vet hvor han har vært eller hva han har sett. Men mannskapet og fangene blir vitne til at han besitter krefter utenfor våre villeste drømmer. Er han besatt av demoner, eller er han selveste Frelseren selv?

Vurdering

3.17 av 2 stemmer

Fakta

1t 22min
Land: Frankrike
Språk: Fransk

Medvirkende

Regissør
Marc Caro
Forfattere
Marc Caro
Manusforfatter
Pierre Bordage
Manusforfatter
Skuespillere
Lambert Wilson
Saint-Georges
Dominique Bettenfeld
BR
Yann Collette
Attila
Bruno Lochet
Bouddha
Dominique Pinon
César
Simona Maicanescu
Perséphone
Linh Dan Pham
Elisa
Produsenter
Richard Grandpierre
Produsent
Frédéric Doniguian
Sjefsprodusent
Annet
Sébastien Prangère
Redigering
Linda Attab
Redigering
Jean Poisson
Cinematografi
Eric Wenger
Komponist
Raphael Elig
Komponist
Bertrand Seitz
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Svevende ferd mot en flammende planet

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

En ganske uforståelig fransk film om et romfartøy på ville veier mot den flammende planeten Dante. På ferden finnes noen vitenskapsmenn og kvinner som prøver ut nye behandlinger på fanger som verden ikke har vært helt trygge på. Midt i denne fangeflokken dukker det opp en mystisk mann, kan han være den reddende engel på vei mot total ødeleggelse.Filmen har nok ikke noe kristent budskap men har en slags mystisk religiøs undertone, spesielt når det kommer til denne mystiske fangen som blir kalt Sankt Georg. Ingen vet hvor han kommer fra eller hvem han egentlig er, men det de vet er at ved han så skjer det spesielle under. Og spørsmålet er om han er deres reddende ”Messias”.Filmen har sine merkelige spenningsmomenter uten at man helt vil forstå hva filmen egentlig går ut på og hvorfor ting skjer som det skjer og hva som er grunntanken bak hele handlingen. Mesteparten foregår inne i romfergen og noen blikk får vi også uti verdensrommet i det romfartøyet er på kollisjonskurs med den brennende planeten Dante.Dette er nok en film for de veldig spesielt interesserte, og kan være kjedelig og handlingen vil være ugripelig og svevende for de som ikke interesserer seg i Science Fiction eller fantasy sjangeren. Man kan merke seg at endel inspirasjon er hentet fra "Den guddomellige komedie". Allikevel ingen film jeg vil anbefale den som er ute etter en god kristen film!
2.67 av 7 - -

Fransk sci-fi messias

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

“Dante 01” er en merkelig Science Fiction som er vanskelig å komme under huden på. Det er mye sybolikk i alt fra navn, farger til hvordan personene oppfører seg. Det handler om en person som kommer om bord på en romstasjon som går i krets rundt en brennende planet, Dante. Dante, er en forfatter som er kjent for blant annet ”Den guddommelige komedie” som har gitt oss mange av de forestillinger om helvete som vi har i dag, og det er disse planeten skal forestille. Videre så har denne mystiske personen noen krefter til å helbrede de andre personene i romstasjonen, og han blir fort sett på som en messiasfigur, noe som kommer tydelig fram mot slutten. De 7 innsatte, representerer de syv dødssynder, og noen blir satt fri av ”Messias” eller ”Saint-Georges” som han blir kalt i filmen.Men det er ikke bare kristen symbolikk på gang. Hver av fangene har en farge, og i buddhistisk tradisjon så skal de representere en av fargene i chakra, og da blant annet koblet sammen med dødssyndene personene representerer. Men du forstår tegninga, det er ikke lett å koble sammen ting i filmen når alt er i et romstasjon som er et galehus i en science fiction setting. Tydligst kommer likevel Messias til syne når han ofrer seg selv ved å ta over seg all ”synd” i Dante, og slik rense planeten, ved å selv være i formen av et kors der romstasjonen er "korset".Det er en veldig merkelig film, som er litt saktegående og som ikke har veldig mye action som andre sci-fi filmer ofte har. I tillegg er den fransk. Selv om filmen i seg selv er litt kjedelig så er tematikken spennende og det at den er såpas eksperimentell med tanke på tema og setting at den gir et inntrykk som varer.
3.67 av 7 - -
0.55 sekunder