Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

The Gospel (2005)

Når moren til David Taylor(Kodjoe) dør uventet forlater han teologistudiene, familien, troen og kirken. 15 år senere er faren hans(Powell) syk og han bestemmer seg for å dra på besøk og legge livet som superstjerne på hold. Der møter han minner, gospelmusikken, Rain Walker(Gray) og kirken som faren en gang bygde opp men som nå har en uviss framtid i møte. Alt dette får David til å lure på hvor hjertet hans hører hjemme, og om det han en gang forlot er noe å kjempe for.

Vurdering

3.83 av 2 stemmer

Fakta

Alle
1t 49min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Rob Hardy
Forfattere
Rob Hardy
Manusforfatter
Skuespillere
Rhoda Griffis
Rhoda Griffis
Advokat
Steve Warren
Forsamlingsmedlem
Donnie McClurkin
Prest Hunter
Yolanda Adams
Seg selv
Fred Hammond
Seg Selv
Brandon Thaxton
Mobb medlem
Joe Walsh
Sørgende
Vickie Eng
Doktor
Idris Elba
Pastor Charles Frank
Produsenter
Fred Hammond
Sjefsprodusent
William Packer
Produsent
Bernard Bronner
Medprodusent
Holly Davis Carter
Sjefsprodusent
Annet
Fernando Villena
Redigering
Stanley A. Smith
Komponist
Matthew MacCarthy
Cinematografi
Frank Galline
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

God gospel men forutsigbar

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Storyen til filmen er veldig typisk og forutsigbar for sjangeren, men med noen tvister, ganske godt skuespill og god musikk så blir helhetsinntrykket godt. Det blir mye kirke og pastorkrangel, men jeg synes faktisk at personene ikke blir alt for stereotype. Man får inntrykk av at alle hovedpersonene har en historie å fortelle på en eller annen måte, noe som er bra siden det gir filmen litt bredde uten å miste fokus fra hovedpersonens historie.Forutsigbarheten og de typiske trekkene for filmen gjør også at man vet litt hva som venter av moralprekener og troskamper, og det er kanskje disse som mer er i fokus enn å få fram et teologisk syn eller et veldig spesifikt kristent budskap. Filmen kan også trygt ha mye kristen forkynnelse i kulissene siden rammen er kirkeliv og pastorer. Romansen i filmen blir ikke for klisjé selv om det er ”typisk”.Liker du gospelmusikk så får du en god dose i denne.
4.33 av 7 - -

Fengende musikk, ubalansert budskap

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

"The Gospel" er en film som tar for seg en afroamerikansk menighet og fengende gospel musikk. Den starter med den kjente lovsangen "Awesome God" og følger på med flere kjente salmer i afroamerikansk stil. Filmen har bibelske innslag og tydelige referanser til lignelsen om den bortkomne sønn, samt delvis men kanskje noe uklart oppgjør med hykleri og det å søke etter berømmelse som menighet.Jeg personlig har ikke noe spesielt imot aforamerikanske menigheter, men uansett menighet så er det det åndelige menighetslivet som viser hvordan man bør vurdere en menighet, slik Jesus henviser til i Åpenbaringen. Er fokuset på følelser og deretter Guds Ord? Er fokuset på musikk og show? Er forkynnelsen klar og tydelig? Er det menneskefokus eller er fokuset på Jesus Kristus? Noe av dette tar filmen et oppgjør med når det kommer til menigheten filmen handler om, mens andre ting forblir uklare og verdig litt kritikk.

Filmen bærer noen tendenser av herlighetsteologi, ihvertfall tendenser til å ikke ha noe imot denne teologien, som fort fører mange vill idag.

Filmen fokuserer altfor mye på det negative i en menighet som krangling i styret, hjem, ødelagte forhold, "ingen er perfekt" teologi og hva som feiler de forskjellige, og så mot slutten skal alt dette liksom ordne seg uten å vite hvordan ting har utartet seg 5 eller 10år senere.

Mot sluttsekvensene så mangler vi også dette klare evangeliet om Jesus når alt skal komme til alt, noe som skuffer når tittelen tiltaler noe annet.

Det positive er at vi hører noen viktige sannhetens ord mot slutten av den mer eller mindre anonyme Charlene(spilt av Nona Gaye) og det virker som om personen dette budskapet siktes til tar det til seg og gjør noe med ham. Det vil jeg si at er høydepunktet, men ellers blir filmen litt blass og uklar i det den burde formidle. Hvor er disse Ny Testamentlige figurene som levde fra seier til seier i sitt kristenliv? Her er fokuset på nederlag etter nederlag og så kanskje en liten seier mot slutten. Filmen mangler en balanse i budskapet selvom den har noen t-skjer med budskap som er verdt å ta til seg.Bildekvaliteten er helt fin, lyden er også grei med noen få unntak der den blir noe lav og uklar. Klippingen fungerer fint med noen unntak til tider, men uten å forstyrre noe særlig. Skuespillet skrenter til tider selvom Boris Kodjoe gjør det fint i rollen som "den bortkomne sønn" David Taylor!

Kvaliteten på musikken kan man ikke klage på, og man kan merke seg at de som står bak vet hva de driver med, spesielt når man får forsterkninger av artister som Yolanda Adams, Hezekiah Walker, Fred Hammond, Donnie McClurkin og Kirk Franklin. Det som fort kan skje da er at fokuset kan falle endel, men som sagt, god og fengende musikk som noenganger tar litt vel mye overhånd.Ingen film jeg kan anbefale for alle kristne men som kan være med å tale til noen. Filmen er vel også rettet mot dem som spesielt interesserer seg for "Gospel" sjangeren i musikk. Få med deg "Victory" av Yolanda Adams, filmens slager etter min mening! Liker du lignende filmer så se gjerne "En grunn til å synge" som kan være noe mer jordnær og balansert enn denne.
3.33 av 7 - -
0.63 sekunder