Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

IMDb (6.7)
Stream på

God's Outlaw (1986)

En enkel Gudssøkende mann, William Tyndale(Rees) ble på en eller annen måte en av de mest ettersøkte menn i England og hele Europa. Forfulgt av kong Henrik VIII(Barron), rikskansler Sir Thomas More(Archard), og pavens personlige legat kardinal Wolsey(Goddard), ferdes han over hele Europa for å unngå å bli fanget - alltid med målet om å fullføre den oppgaven han var i besittelse av.

Oppgaven var å oversette Bibelen til engelsk og utgi den til hans landsmenn - til engelskmenn som bodde i et land der Bibelen og til og med bønner på engelsk ble forbudt av den harde og stive religiøse institusjonen som var med og styrte landet. I dag er han kjent som "den engelske Bibelens far" og er anerkjent som en av de største lederne av den engelske reformasjonen.

Vurdering

5 av 1 stemme

Fakta

1t 35min
God's Outlaw: The Story of William Tyndale
Land: England
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Ben Steed
Manusforfatter
Skuespillere
Michael Haughey
Jacques Masson
Gary Raymond
Sir John Walsh
Leon Lissek
Herman Rincke
Terrence Hardiman
Thomas Chomwell
Roger Rees
William Tyndale
Arthur Cox
Peter Quentel
Terence Budd
Stephen Vaughan
Bernard Archard
Sir Thomas More
Keith Barron
Henry VIII
Kenneth Gilbert
Humphrey Monmouth
Produsenter
Ken Curtis
Produsent
Peter Maris
Medprodusent
Tony Tew
Produsent
Grant Bradley
Produsent
Olave Snelling
Sjefsprodusent
Barrie Allcott
Medprodusent
Annet
Dave Cooke
Komponist
Roger Wilson
Redigering
Michael Reed
Cinematografi

Lignende filmer

Anmeldelser

En grunn til å sette pris på sin Bibel

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Basert på den sanne historien om William Tyndale får vi historien om mannen som satte livet sitt på spill for å få oversatt Bibelen til engelsk. Det engelske land var styrt av den maktsyke katolske kirken og det var ikke lett å stå radikalt for Guds Ord og dens klare sannheter uten å få kirken på nakken. Filmen handler om internasjonal politikk, kirkelige intriger, kaldblodig svik og falsk rettferdighet. Men den handler også om seirende tro og åndelig seier over en av de største politiske og religiøse krefter som rådet på 1500-tallet.Budskapsmessig er dette en meget bra presentasjon om en Guds mann som møtte på forfølgelse og motstand fra kirkens høyeste hold, fra den tidens fariseere. Filmen skjuler ikke på budskapet men får det godt fram på en måte som også viser hvor bortskjemte vi egentlig er som har så mange forskjellige Bibeloversettelser, men bryr oss allikevel så lite, når menn som Tyndale satt livet till for å få oversatt og spredd ut evangeliet og Bibelen på engelsk.Filmen har også et overraskende godt historisk driv. Selv om vi kunne fått et litt dypere innblikk i forfølgelsene og det William Tyndale måtte gjennomgå, så er denne filmen et godt stykke i riktig retning. Skuespill og dialoger fungerer bra og kulissene er godt lagt til rette uten å måtte ta i bruk store mengder statister og berømte skuespillere.Jeg likte filmen, og den er et godt stykke arbeid i Luthers fotspor og gir oss et innblikk i et viktig stykke kirkehistorie. Vi kjenner til Luther og Wycliffe, men her er historien om Tyndale, som måtte bøte med livet for sitt enestående verk som han ønsket å leve ut og kun ære Gud med, tross motstand.

Denne passer like godt i studiegrupper om kirkehistorie, som en inspirasjonskilde og oppfordrning til å ta Guds Ord på alvor og gjøre oss mer takknemlige for at vi har den så tilgjengelig som vi har Den, for hvem vet når Bibelen kan bli forbudt lesestoff?
5 av 7 - -
0.61 sekunder