Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

The Messenger: The Story of Joan of Arc (1999)

I 1422 avgjør England at landets nykronede konge skal herske over både England og Frankrike. I mellomtiden i en liten fransk landsby mottar en pike ved navn Jeanne d'Arc(Valentine) et kall fra himmelen: hun er utvalgt til å komme den franske kongen til unnsetning. Fra nå av må hun kle seg som en mann, bære våpen og lede en hær. Snart vinner hun en veldig seier over de engelske. Men for Jeanne d'Arc(Jovovich) har kampen bare så vidt begynt...

Vurdering

4.33 av 2 stemmer

Fakta

2t 32min
Jeanne d'Arc, Joan of Arc
Land: Frankrike
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Luc Besson
Forfattere
Andrew Birkin
Manusforfatter
Luc Besson
Manusforfatter
Skuespillere
Faye Dunaway
Yolande of Aragon
Toby Jones
Engelsk Dommer
Tat Whalley
Raymond
Richard Leaf
Samvittigheten
Dustin Hoffman
Samvittigheten
Timothy Bateson
Engelsk Dommer
Tonio Descanvelle
Xaintrailles
Produsenter
Luc Besson
Medprodusent
Marc Jenny
Sjefsprodusent
Patrice Ledoux
Produsent
Oldrich Mach Jr.
Sjefsprodusent
Annet
Eric Serra
Komponist
Thierry Arbogast
Cinematografi
Sylvie Landra
Redigering
Hugues Tissandier
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Historien om ei modig fransk kvinne

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Dette er den spektakulær historien om Jeanne d’Arc som leder den franske hær i den ene seieren etter den andre over engelskmennene. Kallet hevder hun å ha fått fra Gud og kongen blir overbevist og godtar hennes søknad om å få lede hæren hans. Dette blir alt annet enn lett for hun møter motstand fra alle kanter og må stå på sitt og det kallet hun har mottatt.Det er vanskelig å si om Jeanne d’Arc virkelig var kalt av Gud. Spørsmål man kan stille seg er om Gud fortsatt leder tropper i krig slik han gjorde i den gamle pakt. Hvis ikke så kan han lede dem i krig hvis i dette tilfellet Engelskmennene har plyndret og behandlet det franske riket så ille at Gud gjennom Jeanne d’Arc kan la henne gå i krig mot den engelske hær og i dette tilfellet også be engelskmennene tre ganger om å trekke seg og gå hjem. Bibelske tegn som man kan merke seg at Gud ofte velger det som ingenting er, og Jeanne d’Arc var fra en liten og fattigslig landsby, hun kunne verken lese eller hadde noen form for utdannelse, men hadde en ømfintlig samvittighet overfor Gud og andre mennesker slik vi ser det i starten av filmen.

Men hvis man skal følge den nye pakts lov så ville nok ikke Gud ledet mennesker i blodig krigføring, for kampen vår er ikke mot kjøtt og blod, slik den var i den gamle pakt, men mot maktene, mot myndighetene, mot verdensherskerne i denne tidsalders mørke, mot ondskapens åndelige hærskarer i himmelrommet (Ef.6:12). Utover i filmen virker det at Jeanne d’Arc bare blir galere og galere og det ser ut som om hun har gått fra vettet og inn i en forvirringens tilstand, og der det er forvirring der hersker ikke Gud for Gud er ikke en forvirringens Gud. Når det er sagt så kjenner jeg ikke så godt til den faktiske historien ut fra historisk litteratur og har kun filmen å forholde meg til og ut ifra det jeg ser der så er jeg skeptisk, selv om den innehar noen poenger om å lyde Gud mer enn mennesker.Selv om Mila Jovovich mottok en Razzie nominasjon for verste skuespiller så synes jeg slettes ikke innsatsen hennes var så altfor verst og den hadde nok fortjent mer ros. Den kan bli litt imposliten mot slutten men ellers synes jeg hun klarer jobben sin bra. Godt bilde og vakker fotografering preger filmbildet og det hele blir et interessant stykke historie festet til film. Historien er blitt filmatisert flere ganger tidligere!
4.33 av 7 - -

Full av følelse og forvirring

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Milla Jovovic spiller utrolig godt i rollen som Joan, men det spiller ikke så stor rolle når hvis den Joan som Luc Besson har i tankene ikke er nær den virkelige Joan. Noen ganger er han sikkert på rett spor, særlig når det kommer til hennes unge alder å være og hennes umodenhet i krig, men jeg trekker større tvil i dit hvor Besson hinter til, nemlig at hun var en forvirret og overbevist jente som bare trodde hun så syner fra Gud. Selve synene får man i filmen ikke helt klarhet i og det er mer at hun kjemper med sin schizofreni enn et kall fra Gud. Men filmen gir ikke helt noen fasit der, snarere bare hint om regissørens historietolkning. Det, mener jeg, gjør budskapet veldig forvirrende, framfor å være et resultat av en enkel tro til en enkel person som Joan trolig var.Siden det er snakk om en moderne og episk filmatisering så blir det lagt mye vekt på actionscener og kanskje en del mye vektlegging av episoder som fungerer for å få fram det Regissøren vil på en måte som publikum liker. På den annen side så får vi med en del humor og karaktertolkninger som holder filmen oppe når det trengs. De to og en halv time som filmen varer kunne man lett fått til noe mer av historien til Joan enn to store slag. Men nå er jeg ingen stor ekspert på Joan of Arc sin historie, men jeg får en følelse av at filmen er til tider litt virkelighetsfjern. Når det er sagt, så er filmen av høy kvalitet og underholdende. Luc Besson har greid det han er kjent for nemlig å lage gode og gjennomførte filmer.
4.33 av 7 - -
0.47 sekunder